Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

Starea de fapt ca după un meci de fotbal sau de box în războiul taxi vs Uber

Posted on January 22 2018 by Viorel Nicolae in Taxi, UBER, Lege, Deontologie profesională, Patronate, Star

Săptămâna trecută media a vuit pe seama unui conflict stradal deschis dintre șoferii parteneri Uber și un taximetrist aflat sub dispeceratul Cristaxi din Capitală în fața Clubului Expirat. În mare și judecând la rece după consumarea filmului, pentru că aici avem parte de o regie, putem spune că cineva este interesat ca acest conflict să degenereze în violență.

Să urmărim filmul evenimentelor:

  • în data de 19 ianuarie a.c, se raporta la 112 o altercație dintre câțiva colaboratori Uber și un taximetrist în fața Clubului Expirat. Speriat, taximetristul şi-a chemat colegii în ajutor. Numai că, până ca aceştia să sosească, agresorii au fugit.

  • la fața locului au sosit polițiștii din cadrul secției 14 Poliție și o ambulanță SMURD deoarece taximetristul prezența un atac de panică și a fost transportat de urgență la spital. De partea cealaltă şi şoferii Uber susţin că au fost la rândul lor, atacaţi.

  •  

    reprezentanţii Uber au negat informaţia că maşinile reclamate după filmarea taximetristilor ar fi ale unor colaboratori. După o analiză mai atentă şi-au dat seama că nu e aşa: "Confirmăm că două dintre cele trei numere din solicitarea poliției se află în baza noastră de date și colaborăm cu autoritățile pentru a ajuta la elucidarea cazului. Până la clarificarea situației, cei doi parteneri au fost dezactivați. "

  • până la clarificarea situației, cei doi parteneri au fost dezactivați. ". Șoferii parteneri Uber au fost localizați și anchetați de polițiștii din cadrul secției 14 Poliție iar ca să ii ferească de presă au fost scoși din zonă în locul unor unor suspecți ce trebuiau să fie duși la Procuratură pentru audieri.

Legendarul Zozo este vocea din spatele filmării de la fața locului. Cum se face că avem imediat numerele de înmatriculare ale agresorilor și cum se face că acesta știa în detaliu ce s-a întâmplat dacă nu cumva, împreună cu alți taximetriști nu au stârnit furia șoferilor parteneri Uber prin metoda "ouă cu făină" de exemplu?

În tabăra taximetristilor domnește haosul alimentat de patronate prin interpuși care țin isonul in cadrul emisiuni BUCUREȘTI APROAPE DE TINE la RTV. Așa se face că avem intervenția doamnei Cristina Popescu, taximetristă și control taxi la dispeceratul SPEED TAXI, în emisiunea în care Vasile Ștefănescu Președintele COTAR dezbătea subiectul ride cu reprezentanții app taxi Star.

De altfel doamna militează anti-ride dar uită să le spună colegilor taximetriști că de fapt dansa este interesată mai mult de a fi control taxi decât să vadă că demonstrațiile anti Uber s-au transformat in pro regulament taxi care va aduce mai multe biruiri pentru taximetriști.

Declarația despre cum s-ar fi petrecut lucrurile se poate auzi mai jos în "spovedania" pe care un șofer partener Uber o face la mobil domnului Cristian Lăzărescu, militant anti mafie din taximetrie, artizan al sistemului paralel ce a permis fuziunea București-Ilfov în taximetria din Capitală. 

În acest timp autoritățile sunt prinse într-un proces de contestare a noului regulament cu consilierii PNL, factorii reprezentativi sunt prinși în emisiuni și interviuri pe la TV, ambele tabere sunt agitate pro violență pe rețelele de socializare iar dispeceratele cheamă la control Poliția Locală pe capul taximetristilor și fac anti-propagandă aplictatiilor Star și Clever.  Asociațiile pentru protejarea drepturilor taximetristilor anunță protest masiv pentru data de 17 și 18 ianuarie 2018 dar surpriză ....... nu mai are loc!!!

Un fapt este clar. Taximetriștii aduc din ce în ce mai puțini bani acasă și se îndreaptă către o viață în care 90% din încasări le vor preda patronatelor. Taximetriștii independenți nu iau atitudine fiind primii îndreptățiți să o facă fiind prinși în corzi de noile reglementări fiscale aduse PFA-urilor.

Patronatele împreună cu dispeceratele în loc să combată virulent fenomenul de ride sharing promovat de Uber si Fy, continuând revolta taximetristilor se bat cu app dedicate taxi punând Poliția Locală București să avertizeze taximetriștii sub posibilitatea sancționării ca să nu folosească app Star și Clever. . Nimeni nu înțelege, de la vlădică la opincă că, taximetria care era odată nu va mai fi iar dacă nici acum nu înțelegem că soluția este repunerea taximetriei pe bazele normale ale unui serviciu pentru populație, vom asista la anul de grație 2018 ca anul în care taximetria a fost distrusă de cei ce trebuiau să o apere.

Flag Counter