Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

Abuzul Poliției Locale București ca formă de intimidare a taximetriștilor

Posted on January 4 2018 by Viorel Nicolae in Taxi, Deontologie profesională, Piraterie în transporturi, Lege, Politica, PLB

Abuzul Poliției Locale București ca formă de intimidare a taximetriștilor

PLB (Poliția Locală a Municipiului București) a început să le spună șoferilor de taxi care folosesc aplicațiile Clever Taxi și Star Taxi să nu le mai folosească și au încheiat procese verbale în care se consemna că aceștia folosesc aplicații. Taximetriști nu au fost amendați, deoarece acest lucru nici nu este posibil, potrivit reglementărilor actuale.

Actiunile autorității locale sunt un abuz și o formă de a intimida taximetriștii prin metode in stil mafiot.

"Întâi au început să anunțe dispeceratele de taxi membre COTAR, pe stații, ca șoferii să nu mai folosească Star Taxi și Clever Taxi. Apoi Poliția Locală a Municipiului București a venit în stațiile de taxi de la AFI Cotroceni și Mall Vitan și au făcut niște constatări, procese verbale în care s-a constatat că șoferul folosește aceste aplicății pentru preluarea comenzilor. Șoferii au fost întrebați ce aplicății folosesc și li s-a spus să nu mai lucreze cu aceste aplicații pe viitor și să folosească doar aplicațiile dispeceratelor.

Nu s-a aplicat vre-o sancțiune aseară. Înțelegem că astăzi sunt din nou pe străzi oamenii din Primărie. Noi considerăm că a fost un abuz orchestrat de dispeceratele de taxi. Primăria nu face decât să respecte ce dictează dispeceratele. Este un abuz ce face Primăria și se încearcă eliminarea din piață a singurei metode sigure de a comandă un taxi în București ", a declarat Dan Cojocaru, director general Star Taxi."În primul rând, acea reglementare nu este nicăieri publicată, nu este trecută în Monitorul Oficial, că să putem să afirmăm că este în vigoare.

Asta este prima problemă. A două problemă este că potrivit acelei reglementări, furnizorii de comenzi ar trebui să fie amendați, însă potrivit documentului respectiv furnizori pot fi doar dispeceratele, noi având o aplicăție de comunicare între clienți și șoferi, directă, fără intermediere, deci în cazul nostru nu se aplică.

Amenda nu se va putea aplica niciodată șoferilor, nu este niciun fel de baza legală pentru asta. Ce s-a întâmplat aseară au fost niște procese verbale de constatare în care polițiștii locali au făcut un abuz în încercarea de a intimida șoferii că să nu mai folosească aplicația și au scris un proces verbal de constatare.

Nu este un avertisment, nu scrie nicăieri că este ilegal, doar constată că folosește aplicația Clever Taxi ", a declarat Mihai Rotaru, director General Clever Taxi.

Ani de a rândul PLB a "tolerat" activitatea șoferilor de taxi viciați în Capitală și cu precădere în perimetrul Centrul Istoric, fapt ce a dus la amplu protest în data de 20 noiembrie 2014 chiar în fața sediului lor, în care s-a cerut demisia Directorului General de la acea vreme.

Urmăriți în materialul filmat de Academia de Taxi ce probleme au ridicat și ce strigau taximetriștii care au adus special instalația de sonorizare că să se audă clar ce doreau deoarece Directorul General al PLB nici nu s-a catadicsit să vină ca să discute cu protestatrii, beneficiari și platitori de taxe catre PMB.

Încă de pe atunci s-a pus problema combaterii pirateriei tolerate de PLB și a Administrației Locale condusă de infractorul Sorin Oprescu Primar General al Bucurestiului, care prin acoperirea politicului și infuzia de capital ilicit a ridicat numărul de taximetre de la 4 la 10/1.000 de locuitori.

Acela a fost momentul în care șoferii de taxi viciați au pătruns și și-au demonstrat adevărata valoare stricând renumele taximertristilor ce erau formați la în cadrul colectivelor din garajele GETAX ce pe vremuri erau la ITB

După acest protest Poliția Locală a început să caute nod în papură tuturor taximetristilor care opreau să lase clientela la faimosul Șelari. Nu sunt puține cazurile și dovezile care arată abuzurile acestei instituții patronate de Primariile Generale sau locale iar care acum își dau în petec cu același neprofesionalism care a adus lumea la disperare. În septembrie 2017, acestora li s-a ridicat dreptul de a mai da amenzi șoferilor în trafic.

În 2017 Avocatul Poporului s-a autosezizat și magistrații Înaltei Curți au decis că doar polițiștii rutieri au competența să aplice sancțiuni contravenționale șoferilor. Drept urmare, polițiștii locali nu mai au dreptul să-i ceară anumite documente șoferului.

În Parlament, însă, se află în dezbatere un proiect de lege care contrazice decizia Instanței Supreme: practic, se acordă competențe în zona faptelor contravenționale comise de șoferi și Poliției Locale.Rămâne de văzut acum dacă proiectul va fi modificat – în acord cu decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție

Din câte se poate vedea în presă, încă 2015 aceste organisme ale Poliției Locale au început să caute "nod în papură" firmelor de taxi de pe teritoriul național. Iată două exemple:

Potrivit lui Daniel Bratu şeful Poliţiei Locale Constanta, foarte mulţi dintre taximetrişti au devenit obraznici şi violenţi, şi au o vestimentaţie improprie desfăşurării activităţii de transport. „Când îi vezi cum sunt îmbrăcaţi taximetriştii, ai în faţa ochilor o imagine grotescă.

Firmele ar trebui să-şi selecteze cu atenţie personalul care îi reprezintă şi nu să se gândească doar la bani. (… ) În unele situaţii, ar trebui să le punem cătuşele şi să îi urcăm în maşini. Încercăm, însă, să rezolvăm problemele mai delicat. Ţinem la prestanţa muncii pe care o depunem ", a declarat şeful Poliţiei Locale.

De curând Poliția Locală din Brăila a executat un filtru printre taximetriști și din câți erau au sancţionat 14 şoferi de taxi, cu amenzi în valoare totală de 13.000 lei

Acum venim și întrebăm dacă intră sub competența PLB activitatea de control pentru aplicarea noului regulament, de când și până aceștia strâng la dosar procese verbale ce pot atrage în 30 de zile amenzile impuse de PMB în cazul în care taximetriști nu renunţă la Star și Clever. Oare nu este o formă de șantaj mascată?

Flag Counter