Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

Dragi Taximetriști, va rog să mai așteptați chiar dacă acum doi ani s-a solicitat asta fostului Primar General

Posted on January 14 2021 by Viorel Nicolae in Taxi, Nicusor Dan, Autorizatii taxi

Dragi Taximetriști, va rog să mai așteptați chiar dacă acum doi ani s-a solicitat asta fostului Primar General

 Incompetența care domnea la Primăria Capitalei prin 2018, îi ducea pe oameni în pragul unor gesturi extreme. Nu mai puțin de 50 de taximetriști independenți au intrat în acea dimineață în greva foamei, chiar în fața Primăriei, protestând față de neeliberarea autorizațiilor de taxi. În București erau circa 300 de taximetriști care iși depuseseră dosarele complete pentru reînnoirea autorizațiilor, cu multe luni în urmă, dar Primăria Capitalei nu le-a dat niciun răspuns, deși avea o obligație legală în acest sens.

 Poate pentru Gabriela Firea, Primar General al Capitalei la vremea aceea, cei 300 de taximetriști și familiile lor, care depind de veniturile obținute din taximetrie, nu reprezintă o miză electorală prea importantă și de aceea le-a ignorat luni de zile drepturile, cu bună știință.

 Dar legea trebuie respectată și de Gabriela Firea și de actualul Primar General, și de toți funcționarii din subordinea să care se ocupă de eliberarea acestor autorizații.

 Cetățenii Capitalei nu trebuie umiliți de către funcționarii Primăriei, au drepturi și acestea trebuie respectate de către cei primesc salarii generoase din taxele și impozitele noastre.

 În lipsa autorizațiilor, cei 300 de taximetriști au probleme reale încă cu plata ratelor de leasing pentru mașinile achiziționate tocmai pentru a desfășura această activitate conform cerințelor legii.

 La vremea aceea, Nicușor Dan solicită Gabrielei Firea asta:

„Solicit public Gabrielei Firea să ia măsuri, să analizeze cât mai repede dosarele depuse de taximetriști și să le elibereze autorizațiile de taxi. Îngrădirea dreptului la muncă a oamenilor e de neacceptat într-un oraș cu pretențîi de capitală europeană, iar Gabriela Firea, dacă nu e în stare să aducă investiții și să dezvolte orașul, trebuie să aibă măcar bunul-simț de a-i lăsa pe oameni să muncească legal” după cum relata la vremea respectivă Academia de Taxi.

 În acești doi ani și ceva, dacă vrem să fim obiectivi, Nicușor Dan este acum Primarul General deci nu poate să își solicite singur asta dar trasmite celor 300 de "prieteni"că "îi asigur că mă preocupă această problemă și cât de curând o să intrăm în normalitate"

 Toate bune și frumoase dar prea miroase a îndeplinirea tututror dorințelor mortului. Acum ce să mai zică și taximetriștii când piața a fost divizată și nici măcar firimiturile nu le mai ajung în farfuriile copiilor. 

 Vom urmări cu interes evoluția și va vom ține la curent.

 O seară bună taximetriști oriunde v-ați afla.