Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

UTILIZATORII FURIOȘI AU ȘTERS APLICAȚIA UBER ÎN NY SUA

Posted on January 30 2017 by Viorel Nicolae in Piraterie în transporturi, UBER, Taxi, Transport, Deontologie profesională, Lege

Utilizatorii furioși că UBER a aplicat tariful dinamic și au făcut transporturi în cazul grevei taximetriștilor de la Aeroportul JFK NY USA, au șters din telefon aplicația UBER! Astfel utilizatorii aplicației Uber au sancționat lipsa de loialitate a celor ce se auto-intitulau inovatorii taximetriei.

Decizia Președintelui SUA, Donald Trump, de a aplica interdicția de imigrare în SUA a stârnit un val masiv de proteste.
Acum taximetriștii sunt în potriva deciziei Președintelui și pe data de 28 ianuarie a.c., după ce Carlos Menchaca membru în Consiliul Primăriei din New York s-a adresat mulțimi în afara Terminalul 4 de la Aeroportul Internațional John F. Kennedy în Queens, New York, SUA.

Zeci de miii de utilizatori UBER au șters aplicația după ce șoferii parteneri ai UBER au făcut afaceri profitabile sub umbrela tarifului dinamic pe care îl aplică UBER atunci când este o cerere mare din partea clienților executând transporturi chiar dacă Administrația Locală și Alianța taximetriștilor erau în plin protest. Așa s-a întâmplat și pe data de 28 ianuarie a.c. când Alianța NY Taxi a cerut tuturor taximetriștilor din NY să nu execute transporturile câte Aeroportul JFK din Queens, NY. Alianța a cerut asta pentru a facilita protestele împotriva ordinului executiv dat de Donald Trump referitor la restricționarea călătoriilor din șapte țări cu origine musulmană atât pentru intrare cât și pentru tranzit în SUA.

Mai mult, utilizatorii UBER după ce au șters aplicația Uber au făcut această dovadă prin publicarea pe rețelele de socializare Facebook și Twitter a print-screan din care rezultă acest fapt folosind hastag #deleteUber. Sute de mii de mesaje au inceput să curgă pe Tweeter iar asta demonstrează că nemulțumirea clienților Uber față de tariful dinamic și lipsa de solidaritate a ajuns la maxim. De asemenea mulți utilizator ai aplicației Uber au remarcat apariția masivă a șoferilor parteneri uber de la începutul săptămânii trecute deși UBER a comunicat că nu va aplica tariful dinamic în această perioadă delicată. Atunci de ce clienții au șters aplicația Uber din telefoane? Poate din cauză că Uber minte des și nu-l interesa ce decide societatea în care își câștigă averile, nu? 

Minciuna asta de la Uber a pus capac. Mentalitatea asta de a te crede semizeu și de a funcționa după regulile tale nu după cele statale a stârnit nemulțumirea utilizatorilor. Ca răspuns, Uber a dat o declarație prin email celor de la Business Insider prin care a explicat că nu a oprit tariful dinamic deoarece are mai multe afaceri de condus. Ironic de sadic având în vedere situația de la această oră în SUA. 

Fără comentarii vom arăta mai jos ce cuprinde această declarație.

"Ne pare rău pentru orice confuzie cu privire la tweet-urile noastre anterioare - nu au fost menite să rupă orice grevă", a declarat compania. "Am vrut ca oamenii să știe că ar putea folosi aplicația pentru a ajunge la și de la JFK la prețuri normale, mai ales noaptea trecută."

Compania are 36.000 de șoferi din regiunea New York City.

CEO-ul uber Travis Kalanick a trimis un e-mail angajaților duminică anunțând planul său pentru a ajuta șoferii care ar putea fi de peste mări și în imposibilitatea de a re-intra în țară din cauza interdicția de călătorie al lui Trump, pe care el a numito "nedreaptă".

Kalanick a declarat Uber va oferi avocați și experți de imigrare conducătorilor auto interziși de la intrarea în țară, folosind un fond de apărare legală a creat-companie de 3 milioane $. Conducătorii auto vor fi, de asemenea compensați pentru salariile pierdute.

Kalanick si CEO Tesla Elon Musk au fost recent numiți în rândul celor 19 directori, care va oferi consultanță economică pentru Trump. Kalanick acum spune că va cere guvernului să restabilească imediat drepturi de călătorie.

Încă o dată Uber demonstrează că își apără investiția trecând peste legile statale chiar dacă în joc este securitatea națională, siguranța cetățenilor, devenind stat în stat. Epoca corporațiilor care au făcut legea în SUA distrugând locurile de muncă prin implementarea masivă a tehnologiei cibernetice, a intrat în declin. Trump este decis să redea americanilor locurile de muncă și să combată acumularea de averi imense în detrimentul sărăciei oamenilor. Corporațiile vor dominarea pieței și transformarea oamenilor în sclavi. Însăși Uber împreună cu Tesla caută să robotizeze ramura taximetriei prin implementarea mașinilor fără șofer iar prin asta să trimită în șomaj zeci de milioane de taximetriști de pe tot globul pământesc pentru acumularea masivă de averi nepăsând-ule de nimeni și nimic.

O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla!

Carlos Menchaca membru în Consiliul Primăriei din New York s-a adres adresat mulțimi în afara Terminalul 4 de la Aeroportul Internațional John F. Kennedy în Queens, New York, SUA.

Carlos Menchaca membru în Consiliul Primăriei din New York s-a adres adresat mulțimi în afara Terminalul 4 de la Aeroportul Internațional John F. Kennedy în Queens, New York, SUA.