Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

BLAT ȘI DE LA CAPĂT PENTRU TRAGEREA ÎN ȚEAPĂ A TAXIMETRIEI

Posted on January 16 2017 by Viorel Nicolae in Taxi, Transport, Deontologie profesională, Piraterie în transporturi, Lege, Politica

 Campania furibundă declanșată prin intermediul presei aservite, contra taximetriștilor pe motivul incorectitudinii în relația lor cu statul și clientela este unica "armă" pe care TAXIMETRIA MASCATĂ RIDE o are. Nu se folosesc de alte exempe față de taximetria clasică ci, bat șaua ca să priceapă iapa.. Să se fi întâmplat ceva și să fi fost o mare scădere a numărului de clienți ce foloseau ride? Nu știm dar se poate, pentru că nu poți fi naiv la infinit așa cum cred stăpânii.

Nimeni dintre cei ce ponegresc ramura taximetriei nu arată avalanșa de nereguli ce se află în spatele unui taximetrist ce procedează așa.
Nimeni nu trage la răspundere patronatului care-l determină pe acesta prin condiționarea forțată să acționeze disperat și să calce pe bec. Găinariilor!
Nimeni nu arată ca în cazul ROMÂNIA TE IUBESC!, de exemplu, mașinăria care aduce șoferul în situația de a nu avea la finalul contractului pensie pentru că pe parcursul acestuia s-a declarat numai două sau patru ore de muncă.

Păi de ce arătăm cu degetul numai într-o direcție când direcția asta a fost inventată de cei ce acum vor altceva?
Haideți să arătăm tot DOMNILOR de la știri sau nu este voie că vorba aceea, fă ce zice Popa nu ce face el.

Credem că la mijloc este Proiectul de modificare a legi taximetriei care prin noțiunea de "covoiajare" ar aduce puțin în legalitate concurența neloială. Păi nu era de ajuns "permanent" sau se prinsese prostimea?
Mai mult, dacă tot le-au dat concursul polițiștii în prinderea șoferilor ride să-i transformăm și în dispecerat nu? Pentru că așa cum se desprinde din contextul proiectului, apare obligația de a comunica poliției datele cursei omițând intenționat un aspect, ride ca noțiune face referire numai la cursele "i-amã Nene" nu și la drumurile în interiorul orașului cam de câte ori este nevoie.

Până una alta încercați și voi ceva nou, poate un reportaj despre de câtă apă, covrigei sau gumă de mestecat este nevoie ca fraierul, pardon clientului, să nu se mai uite în telefon când îl furați cu tariful dinamic nu? Sau credeați că taximetriștii sunt tâmpiți și au ciungã în păr? Pentru că dacă începem să vă întrebăm de unde atâtea curse gratuite pe mașinile sclavilor, tare ne este că vă punem DIICOT-ul în cap așa de dragul newsride.

O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla!