Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


TAXIMETRIȘTII MONITORIZAȚI LA SÂNGE DE TE MIRI CINE

Posted by Viorel Nicolae on December 24 2016, 07:21am

Categories: #Taxi, #Deontologie profesională, #Lege

TAXIMETRIȘTII MONITORIZAȚI LA SÂNGE DE TE MIRI CINE

Despre faptul că taximetristul nu mai este de mult parte a unei activități liberale am mai scris. Mai mult, în afară de faptul că de urma activități prestate de acesta, mulți factori încasează sume importante fără a depune efort lăsând acestuia doar o mică parte din care să trăiască, acum ii se îngrădește dreptul la muncă.

Din cauza acestui aspect unii dintre taximetristi apelează la tot felul de strategii ilegale care creează prejudicii de imagine taximetriei ca ramură a transportului public de persoane. Efectul sus menționat a creat repulsia unui segment al clientelei care odată cu apariția aplicațiilor inteligente au migrat câtre zona ilegală a celor de la ride-sharing. Nu ne vom mai opri acum la acest fapt ci ne vom referi la metoda preventiva ce acum, în al doisprezecelea ceas, a intrat în vigoare. Este vorba de cazierlele ca cerință la angajare în taximetrie.

Pe lângă condițiile prevăzute de legea 265/2007 care a completat legea 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi, acum avem cerința că viitorul taximetrist sau cel ce înnoiește atestatul profesional taxi să prezinte și cazierul judiciar. Până acum cerințele sunt normale pe fondul unei mai bune siguranțe față de caracterul legal al celui ce conduce un taxi și pentru garanția unui serviciu sigur. Cazierul judiciar este un garant ce arată că taximetristul nu are antecedente penale și astfel clientela este în siguranță pe timpul în care acesta își îndeplinește serviciul. 

În paralel cu cerințele legi, patronatul, are un sistem particular inventat special pentru ei. Aceștia înscriu datele personale ale taximetriștilor fără acordul acestora, fără acte doveditoare și includ contrar legi CNP-ul. Astfel avem de a face cu un sistem particular părtinitor ce sub scutul lui ascunde aspecte de monopol al forței lucrative din domeniu. 

Cine le-a dat dreptul celor de la caxiertaxi.com să decidă cine are sau nu dreptul de publicitate gen cazier de conduită profesională este întrebarea la care aceștia vor trebui să răspundă deoarece numai Administrația Locală este cea care poate emite acest act și poate stoca date cu caracter personal sau în urma înțelegerii dintre angajatori, baza de date să fie comunicată periodic acesteia. Oare cei menționați mai sus îndeplinesc această condiție? Nu ne putem da seama pentru că normal ar fi fost ca la accesarea website-ului cu pricina, să apară menținea de parteneriat în comunicarea datelor cu caracter personal încheiat cu Admirația Locală, în speță PMB nu doar acela comercial cum ar fi vânzarea de role pentru aparatele de taxi Microsif.

Alt aspect este legat de obligativitatea unui abonament pe care cei ce doresc să înscrie date îl plătesc iar aici problema se pune dacă este legal deoarece este o relație informatică nu una de parteneriat în afaceri. În altă ordine, ne întrebăm ce bonitate financiară demonstrează atât angajatorii împreună cu administratorii de la caxiertaxi.com atâta timp cât înscriu eventualele daune produse de taximetriști, când numai la o sumară analiză a creanțelor datorate statului aceștia nu stau deloc bine. Firme de taxi ce au adunat în decursul timpului mii de colaboratori, transportatori autorizați cu flote de la două, trei sau zeci de taxiuri, au ajuns în faliment din cauza creanțelor asumate de la aceștia. Taxi Mondial, Taxi 2000 și Taxi Titan sunt numai câteva dintre ele, că tot vorbim de bonitate și cinste. Poate și lipsa de bonitate a colaboratorilor a dus și Cris Taxi în faza unui plan de lichidării judiciare. Pe viitor înainte de a se asocia, firmele cu tradiție în taximetrie ar trebui sa cearã de la viitorii colaboratori un certificat de bonitate.

Revenind la înscrierea taximetriștilor într-o bază de date incognito poate ar fi mai bine ca acești patroni să caute ca împreună cu taximetriștii să conlucreze. Este important ca înainte de toate, taximetristului să i se asigure condiții normale de muncă. Un taximetrist mulțumit aduce clienți mulțumiți. Ce ziceți domnilor patroni?

O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla!

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts