Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


O țeapă în plus, un pas înainte în a fi taximetrist

Posted by Viorel Nicolae on February 12 2017, 12:15pm

Categories: #Taxi, #Transport, #Deontologie profesională, #Lege, #transport

Ca să nu o lungesc prea mult, am să relatez ce a pățit o colegă cu șase ore în urmă.

"Bună dimineața dragi prieteni!
   Zilnic sunt întrebată de,, n" persoane dacă nu îmi este frică să practic meseria asta destul de riscantă în opinia tuturora și marturisesc cât nu deși există nenumărate situații care te pun în contact cu persoane nu tocmai ,,duse la biserică''. Ieri mi s-au furat banii și sentimentul de vulnerabilitate pe care l-am simțit m-a făcut să iau hotărârea ca începând de astăzi să respect legea care spune:,, in taxi clientul are obligația să ocupe locul din spate ''. Scopul postării mele este de fapt întrebarea: Cați dintre dumneavoastră s-ar simți ofensați dacă taximetristul l-ar ruga să ocupe locul din spate și cum ați reacționa în situația asta?
    Totodată fac un apel colegilor să ia o atitudine legală in așa fel încât să nu ne mai punem cu bună știință în situații de risc pe care le provocăm conștient sau inconștient, legea fiind făcută să ne protejeze de o parte din riscurile meseriei."

Dumitrașcu Ileana este doamna ce practică taximetria în Slatina că de altfel sute de colege care, au îmbrățișat această frumoasă dar riscantă meserie din unicul motiv că lucrăm cu oamenii și în general aceștia par normali.

Deși există un cod deontologic al meseriei, nu de puține ori, colegii noștri încasează câte o țeapă ce-i intrigă dar în același timp îi și formează pentru viitor, la modul în care ar trebui să procedeze când este vorba de a executa un serviciu public remunerat în particular. Acolo, printre regulile implementate, ce au rezultat din experiențele întâmplate în activitatea de taxi, găsim câteva care ar feri taximetriștii de probleme.

Astfel, încasarea banilor pe cursă la finalul acesteia sau când clientul dorește să coboare asociată cu obligarea acestora să ocupe taxiului începând cu locurile din spate sunt două condiții stipulate în Legea 38/2003, deci obligatorii. Clienții nu cunosc ce stipulează clar legea dar noi ar trebui să știm și să afișăm în taxi acesta.

În toate țările se procedează așa iar în unele țări, scaunul din față a fost scos, s-a delimitat astfel spațiul dintre șofer și clientelă iar taxiul vine strict pentru trei persoane. În India, taxiul vine doar pentru două persoane.

Invitând clientul să ocupe locurile din spate, blocarea ușilor în timpul mersului și menținerea conexiunii deschisa cu dispeceatul sunt elemente de siguranță a activității de taxi. Neacceptarea acestor condiții ridică gradul de risc. Refuzul clienților de a se supune acestor reguli dovedesc intenția și mai mult, vor escalada o posibilă starea conflictuală.

Țeparul va căuta să fie aproape de victimă. Va induce o stare de prietenie cu acesta prin discuții în care va testa vigilența acesteia. "N-ai o țigară?" sau "Cum mai merge pe taxi?" sunt numai două forme incipiente de testare. Cum să te folosești de un taxi dacă n-ai banii pentru un pachet de țigări? De ce i-ar păsa de cum este viața în taximetrie sau de tine dacă deabea v-ați cunoscut, că să zic așa? Logic nu? Țeparii sunt la fel ca și hoții care fură din buzunare, buni psihologi. Caută o prietenie ireală cu victima inducând sindromul atracției dintre victimă și călău. 

De la țeapa inițială la tâlhărirea taximetristului sau mai rău, la ucidera lui, este doar un pas. Istoria taximetriei și presa au semnalat o multidunine de cazuri criminale.

Selectarea clientelei este încă o prevedere a legi, astfel, chiar dacă suntem în criză de bani poate ar fi mai bine să refuzăm un client în stare avansată de ebrietate decât să avem o stare conflictuală. Mai bine oprim taxiul când starea conflictuală este escaladatã decât să rezolvăm efectele ei.

Vorbeam mai devreme de codul deontologic al taximetristului. Acesta se regăsește acum sub denumirea de Cartea Taximetristului - ghid de bună practică editat și oferit de Fundaţia Academia de Transport Intern şi Internaţional - ARTRI (FATII-ARTRI) care au filiale în toată țara prin care pregătesc viitorii taximetriști. Aceștia la finalul cursului înmânau acest ghid de bună practică. Cei ce au absolvit aceste cursuri știu.

Să revenim. Un alt coleg, Dumitrescu Ionel, tot săptămâna aceasta, mai precis în 10 februarie a.c. scria pe Facebook următoarele: 'Luat la 4 dimineata din Berceni dai si tigare sa fumeze c pe motiv ca pe a le lui lea uitat acasa mai sta ce mai sta vezi ca ne si in toarcem mergând spre militari acolo vin in 2 minute si dus a fost luat la comanda îl suna dispeceratul si pune alta persoana sa răspundă precizind ca nu stie de ce sa întâmplat". În cazul lui, am avut de unde să culegem date despre hoț, că să nu-l numim altfel. Mai mult, hoțul, a amenințat că vine la firmă să îl reclame pe taximetrist pentru instigare asupra lui pe rețeaua de socializare. Culmea tupeului, hoțul se simte ofensat și ia atitudine uitând că la rândul lui a făcut o victimă a țepei.

Poliția este activă atunci când apelăm la ei și sancționează fãptitorul cu amendă de 1.000 de lei dar de multe ori, pierderea timpul și necunoașterea legilor fac că acești țepari să scape, deoarece taximetristul nu întreprinde nimic căutând să-și recupereze pierderea de timp și bani.

Existã o vorbă care spune că, pierzi sau câștigi, negustor te numești iar înainte de toate, taximetria este o ramură de vânzare a serviciilor și care indiferent cât ar fi de ieftine, vor fi tentante pentru câte o țeapă, așa de funny, fără de care unii nu-și pot încheia o ieșire în oraș unde au lăsat înzecit mai mult decât o prăpădită de cursă cu taxiul.

O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla!

 

O țeapă în plus, un pas înainte în a fi taximetrist
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts