Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

Reacția Primarului din Timișoara după conflictul stradal dintre taximetriști și șoferii parteneri Uber

Posted on January 29 2018 by Viorel Nicolae in Taxi, UBER, Lege, Primarie

Reacția Primarului din Timișoara după conflictul stradal dintre taximetriști și șoferii parteneri Uber

Trezit din somn în noaptea de sâmbătă spre duminică de războiul sângeros al taximetriștilor și păzit de polițiști, primarul Nicolae Robu a deschis ochii duminică dimineața cu aceleași gânduri. Nu ia nicio măsură împotriva Uber. Spune că gestul taximetriștilor de a protesta în fața blocului în care locuiește el este incorect.

N-am vorbit cu nimeni. Taximetriștii trebuie să înțeleagă că eu și instituția pe care o conduc, ca și consiliul local, nu putem să restricționăm ce permite legea. Ei nu nouă trebuie să ni se adreseze, ci instanțelor de judecată, dacă consideră că Uber nu funcționează legal.

Primăria nu este implicată sub nicio formă în fenomenul «Uber», așa cum nu sunt implicate nici primăriile altor orașe de pe toată planeta ", a declarat Robu, duminică dimineața, pentru Tion. ro. Gestul taximetriștilor de a protesta prin fața locuinței mele este incorect, cu atât mai mult cu cât, așa cum cei corecți dintre ei recunosc și o spun deschis, le-am rezolvat o mulțime de probleme pe care cu administrația precedentă nu le-au putut rezolva, iar de tot ce-am făcut în infrastructura de mobilitate ei beneficiază cel mai mult.

Oricum, eu îi asigur pe taximetriști de respectul meu pentru profesia lor și pentru ei, ca cetățeni ai orașului și de deschiderea, în continuare, de a le rezolva problemele, dar îi rog să înțeleagă să nu-mi ceară lucruri în afara prerogativelor mele legale ", a concluzionat primarul Timișoarei.

Este inadmisibil, deopotrivă pentru «uberiști» și pentru taximetriști – de data aceasta se spune că a început un «uberist» – să recurgă la violențe, fie ele verbale sau, cu atât mai mult, fizice, în alți termeni, să-și facă singuri dreptate, în înțelegerea subiectivă, discreționară, pe care fiecare o are asupra situației.

Iar cei ce fac așa ceva trebuie identificați și pedepsiți exemplar! Fenomenul «Uber» se manifestă în întreaga lume, cu plusurile și cu minusurile pe care le are. Niciunde nu sunt implicate primăriile, așa cum nici în Timișoara primăria nu are nicio implicare ", a notat Robu pe rețeaua de socializare. Cer, deopotrivă taximetriștilor și «uberiștilor», să dea dovadă de o conduită corectă, civilizată și să acționeze strict în limitele legii, sub orice privințe.

Iar responsabililor sistemului «Uber», le solicit să facă o verificare atentă a persoanelor pe care le acceptă în sistem, dat fiind că, acestor persoane, cetățenii le încredințează însăși viața lor, în momentul în care le devin clienți. În sistemul de taxi, știu că acest lucru se face ", a conchis primarul Timișoarei.

Reacția domnului Primar nu se diferențiază față de alți "edili" care invocă faptul că nu este de competența lor ce ține de competența legi. În schimb, toți dar absolut toți îi țin în brațe sub motivul colectei de beni la buget și nu fac nimic să oprească activitatea ilegală a sistemului de e-hailing lăsând strada la nivelul unei jungle, unde domnește până la urmă interesul.

Primarul le-a mai cerut și celor de la Uber „să facă o verificare atentă a persoanelor pe care le acceptă în sistem, dat fiind că acestor persoane cetăţenii le încredinţează însăşi viaţa lor, în momentul în care le devin clienţi”.

Cum adică nu se poate face nimic? Cum adică sunteți deranjat domnule Primar de larma taximetristilor care fac eforturi să țină pasul cu revoluția tehnologică și birurile din ce în ce mai grele? Nu vă este rușine să spuneți că "v-au trezit din somn"!

Via TIMISONLINE

Flag Counter