Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

Protest spontan al taximetristilor bucureșteni în fața Parlamentului ca semn de solidaritate pentru colegii lor din Timișoara

Posted on January 29 2018 by Viorel Nicolae in Taxi, UBER

Ieri în Capitală a izbucnit un protest spontan al taximetristilor bucureșteni în urma protestului taximetristilor de la Timișoara. Pornit ca deobicei printr-un marș pe principalele bulevarde acesta a culminat prin o adunare în fața Parlamentului din Piața Constituției în care cei peste 300 de taximetriști și-au manifestat nemulțumirile față de acceptarea tacită a fenomenului de e-hailing care a dus la creșterea numărului de persoane și firme ce fac taxi sub acoperirea ride-sharing. Nu a contat la ce dispecerat ești sau ce licență ai. Acontat doar unitatea taximetristilor.

De altfel taximetriștii sunt iritați la maxim de atitudinea sfidătoare a acestor șoferi care în fapt practică taximetria la negru plătind doar taxele pentru un serviciu intracomunitar. Nici o revendicare nu a fost soluționată din cele pe care taximetriștii le-au enunțat de aproape doi ani în care prin marșuri tacite au încercat să atragă atenția asupra fenomenului.

Mai mult, ultima dată COTAR a "confiscat" în favoarea lui protestul și l-a transformat într-un nou regulament plin cu norme în favoarea patronatului ceeea ce a dus la disperare răbdarea taximetristilor. Avem reguli și amenzi consistente pentru neaplicarea noului "178" dar nu se spune nimic de codeala de care dau dovadă cei ce ar trebui să întărească poziția unui serviciu de interes public în fața unui fenomen extrem de periculos ca acest ride-sharing.

Protestul taximetriştilor condus de şeful controlorilor de trafic.

Posted by 《Black List》Taxi on 28 Ianuarie 2018
Flag Counter