Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

Seara de Revelion o bătaie de joc ca un meci dintre șoferii viciati și clienți

Posted on January 2 2018 by Viorel Nicolae in Taxi, Deontologie profesională, UBER, Lege

Seara de Revelion o bătaie de joc ca un meci dintre șoferii viciati și clienți

Noaptea de Revelion a acestui an a fost presărată cu momente fericite, artificii, urări de bine dar și de conflicte, faze isterice și japcă pe banii clienților. Internetul a fost umplut cu cele descrise mai sus iar acum, când ne-am mai liniștit, putem observa clar cum au stat lucrurile și cât de bine a fost pentru clienții, taximetriștii, șoferii de taxi viciați și șoferii parteneri ai app gen Uber.

Tarifele au fost "umflate" de șoferii de taxi viciați și cei ce fac transport ilegal sub app gen Uber. În stradă, pentru că numai acolo îi poți găsi pe șoferii de taxi viciați,  mulți șoferi nu s-au atins de apărat de parcă ar purta ghinion, sumele pretinse au fost de 3 sau 4 ori față de o cursă regulată iar pe app Uber s-a licitat până la 4, 9X (asta însemnând tariful cumulat dintre pornire, staționare si preț/km înmulțit cu 4, 9).

      Culmea, chiar înainte de Anul Nou, Primăria Capitalei a publicat un regulament care prevede amenzi de pană la 500 de lei pentru astfel de incidente. Ce-i drept, pentru cei de la Uber sau Taxify care nu au licență, amenda este de pană la 50 de mii de lei. Și pentru șoferii care folosesc aplicații de comandă taxi, penalizarea este uriașă.      Noul Regulament de serviciu taxi prevede mai multe obligații pentru taximetriști fiind rezultatul grevei din 20 Decembrie 2017 pe care COTAR a organizat-o în Piața Victoriei.

La puțin timp după aceasta Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei a anunțat  "Vom promova în următoarea sedintă a Consiliului General al Municipiului București un nou proiect de hotărare ce va stabili norme și reguli clare pentru toți cei care practică taximetria în Capitală, astfel încât, atât bucureștenii, cât și turiștii, să poată folosi acest serviciu cu încredere, și în deplină sigurantă, beneficiind de aceeași calitate a transportului în regim de taxi că în marile capitale europene"   Altă întâmplare semnalată de DIGI 24, a fost reacția isterică a unui client care a oprit cu forța un taxi ce se deplasa la comandă, urcându-se pur și simplu pe capota acestuia.

Taximetristul l-a ocolit inițial și a încetinit. Clientul l-a urmărit, a lovit geamul mașinii cu pumnul și s-a lipit apoi de capotă, nervos că taximetristul nu voia să îl ducă în zona centrală a Capitalei. Atât taximetristul, cât și clientul nervos au fost duși la Secția 22 pentru a da declarații. 

      Nici clienții nu s-au lăsat mai prejos și s-au dat în stambă, ce este drept, nu pe la noi ci prin țările calde. În filmarea de mai jos, două cliente s-au distrat pe cinste. Au transformat mașina celui de la Uber în budoar, ring de dans sau video-chat. 

      Se vede de la distanță că seara de Revelion este o seară așteptată atât de clienții dornici să se distreze la maxim cât și de cei ce vor să scoată câți mai mulți bani într-un timp record. Trăgând linie întreb dacă se merită un așa meci în care toți vor să demonstreze cât sunt de șmecheri sau cât de fraieri sunt pentru că este o seară minunată.

Flag Counter