Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

Premierul Tudose vrea legalizarea Uber în ciuda taximetriștilor din Romania

Posted on January 6 2018 by Viorel Nicolae in Taxi, UBER, Lege, Politica

Premierul Tudose vrea legalizarea Uber în ciuda taximetriștilor din Romania

Premierul Tudose este premier datorită faptului că este membru al unui partid care se vrea socialist adică PSD. Cu toate că prin doctrina, acestui partid ar trebui să lupte pentru rezolvarea problemelor mai mult pe latura socială, se pare că domnul Tudose confundă doctrina de partid cu definiția PhotoShop Document (PSD).

Premierul nostru socialist a căzut în beția puterii și acum a ajuns să se lupte cu viitorul candidat la alegerile prezidențiale, nimeni alta decât Gabriela Firea Primarul General al Bucureștiului. Doamna Primar General a supus spre aprobare regulamentul de taximetrie din București precum și măsuri aspre anti-piraterie.

Decizia doamnei Primar General a venit în urma consultărilor cu COTAR pe tema pirateriei mascate sub diverse platforme de ride-sharing ce practică transport de persoane contra cost fără a se pune și plăti taxele aferente conform legilor statale în viguare.

Astfel Premierul Tudose a declarat pe 22 decembrie 2017 "Uber este unul din cei mai buni plătitori de TVA, pe de o parte. Pe de altă parte, situația legală a acestui tip de platforme trebuie reglementată prin lege. A fost dată deja în lucru elaborarea unei astfel de legi, iar această va fi adoptată la nivel de Parlament "conform PROFIT. RO

Că între Premier și Primarul Capitalei sunt divergente de opinie, nu mai este un secret pentru nimeni dar să iei apărarea unei structuri de tip mafiot în defavorea unei bresle naționale parcă nu mai seamănă a social.

Pesemne domnul Tudose stă prost cu matematica pentru că altfel nu iese calculul sustenabilitati unui serviciu de ride-sharing care se comportă ca un serviciu de taxi, decât dacă, premierul este de acord ca pe viitor:

  • clientela să fie furată mascat sub un tarif dinamic neomologat de către vreo autoritate națională,
  • tariful unei călătorii să fie normat de un simulacru de aplicație ce se orientează după sateliți
  • hackerii să aibe acces la conturile bancare ale clientelei
  • majoritatea oamenilor politici importanți pentru pirați să aibe parte de călătorii gratis
  • milioane de lei să între în conturile corporațiilor pe un TVA de 8% intracomunitar
  • angajarea la negru să prospere
  • traficul să se supraaglomereze
  • poluarea să crească
  • mafia interlopă să își crească veniturile

Premierul a greșit de la început când l-a primit pe șeful Uber în vizită sau îi place să transforme România în pașalâc american.

Flag Counter