Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

Taxi NORD și Taxi NEXT, UN ALTFEL DE PROTEST ANTI RIDE-SHARING

Posted on December 4 2017 by Viorel Nicolae in Taxi, Transport, Deontologie profesională, Piraterie în transporturi, UBER, Lege

Încă de la ultimul protest spontan al taximetriștilor din București, anti transport alternativ ilegal, în care peste 1.500 de taxiuri au defilat paralizând Capitala, Companiile de taxi, Taxi NORD și Taxi NEXT, au ținut aproape. Dispeceratele acestora au început un altfel de protest față de transportul alternativ ilegal practicat de șoferii amatori ce folosesc app ride-sharing în transferurile către și de la AIHCB (Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti).

Astfel, protestul anunță neefectuarea transferul de persoane către și de la AIHCB.

Motivul, taximetria ilegală a șoferilor parteneri Uber care, intră și ies cu clienți respectând regimul mașinilor particulare.

Normal ar fi fost (dacă fac taxi, pentru că asta fac dar la negru), să existe o înțelegere contractuală dintre ei și conducerea aeroportului dacă tot le face reclamă mascată (prin intermediul firmelor de publicitate) și li se permite să facă taxi. Dacă există, Conducerea AIHCB este obligată conform legilor statale (având rang de “obiectiv special”) ca să facă publică aceasta.

În filmarea de mai jos se vede clar cum  la ora 3:00 AM, în 3 decembrie 2017 (când majoritatea taximetriștilor zac în așteptarea comenzilor) un șofer partener Uber, urcă, îmbarca clienții și plătește parcarea exact pe estacada din fața intrării de la terminalul "SOSIRI" din incinta AIHCB. Pe bord se vede app Uber deschisă ( această este bazată pe platforma Waze dar are în partea de jos un "buton" roșu care va ajută șoferul să "închidă" cursa)

Rebu la 3 dimineata in aeroport..urca in parcare..preia client..plateste parcarea..a plecat..nici nu opreste motorul..cu cat va ramane in buzunar se la cursa.. daca vine pe gol..plateste parcare..si merge pe 1.3 km...aa si minus 15-25% procent la firma din încasare???

Posted by Antonio Enche on 3 Decembrie 2017

De aceea dispeceratul Taxi NEXT a emis un anunț pe app propie în care taximetriștii sunt informați , se vine "ÎN SPRIJINUL COLEGILOR CARE AU PROTESTAT 6 ZILE CONSECUTIV, ÎMPOTRIVA TRANSPORTULUI ILEGAL DE PERSOANE. LUNI 4 DECEMBRIE, ÎNCEPÂND CU ORA 0:00 ȘI PÂNĂ LA ORA 24:00, TAXI NEXT NU VA ONORA COMENZILE DE LA AEROPORTUL OTOPENI, SPRE BUCUREȘTI ȘI INVERS. ACESTA ESTE UN ALTFEL DE PROTEST!"

Taxi NORD și Taxi NEXT, UN ALTFEL DE PROTEST ANTI RIDE-SHARINGTaxi NORD și Taxi NEXT, UN ALTFEL DE PROTEST ANTI RIDE-SHARING

Mai mult, dispeceratul Taxi Nord, nu va face nici un “transfer de la sau la AIHCB ” (indiferent că este comandat prin app Taxi Nord sau pictograma Taxi Nord, venită prin app Clever din cadrul terminalului AIHCB. Va face excepție doar pentru companiile cu care are contract” iar “pentru data de 4 decembrie 2017, nu există plan iar taxa de dispecerizare pentru colaboratori pe luna Decembrie 2017, va fi la jumătate”
 

În timp ce companiile de taxi sunt taxate, taximetriștilor li se cer dosare voluminoase și taxa pentru acreditare, șoferilor ride-sharing ce fac taxi illegal nu li se percep nimic din toate acestea.

De ce aceștia trec de filtrele de securitate cu așa ușurință? De ce nu sunt monitorizați într-un stand? De ce, cea mai temuta poliție cum este Poliția de Frontieră nu ia măsuri? De ce SRI prin Brigada Antitero nu se auto-sesizează? Oare toate cazurile de “accidente” cu persoane petrecute mai ales la Londra nu obligă la acordarea de atenție “specială” față de acești pirați sau corupția este până la acest nivel!

Poate este nevoie că un șofer partener să fie convertit de teroriști, să acționeze și astfel să avem acte de terorism pe  Aeroportul Internațional Henri Coandă București, ca apoi să se pună în mișcare mașinăria de securitate

O zi bună taximetriști oriunde vă aflați!

 

Flag Counter