Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

NU PLĂTIM ASIGURĂRI CONFORM LEGI ȘI STEREOTIPĂM TAXIMETRIȘTII. ESTE CORECT?

Posted on November 20 2017 by Viorel Nicolae in Taxi, Transport, Lege, UBER, transport

Deși autoritatile care reglementează activitatea în domeniul taximetriei nu mai iau măsuri împotriva conducătorilor auto din serviciul Uber și altele de genul acesta, serviciul lor rămâne o zonă gri, în special în domeniul asigurărilor auto.

Până la modificarea condițiilor standardului de asigurare auto, autoturismele private nu pot fi folosite în schimbul unei remunerații.

În caz de accidente, vehiculele nu sunt asigurate pentru daunele proprii, chiar dacă sunt acoperite prin asigurare completă.

Mai important este aspectul că, nu sunt acoperite de leziuni terțe, conform legii. Inutil să spun că șoferii nu sunt asigurați pentru răspunderea unui accident al pasagerilor sau a daunelor provocate acestora.

 

Ca atare, pasagerii răniți sau păgubiți pot da în judecată conducătorul auto, dar nu vor obține nimic de la compania de asigurări auto. De asemenea, este inutil să dai în judecată un șofer cu puțini bani sau greu de identificat.

Acoperirea răspunderii pentru pasageri și bagaje, este inclusă automat în toate vehiculele de serviciu public, cum ar fi autobuzele și taxiurile.

 

Până în prezent, companiile de asigurări nu au anunțat încă un tarif special pentru vehiculele private utilizate pentru transportul pasagerilor care plătesc tarifele, inclusiv răspunderea legală față de pasageri.

Criticii nu ar trebui să stereotipeze șoferii de taxiuri. La fel ca politicienii, nu toți conducătorii de taxi sunt răi. 

 

În timp ce stereotipurile sunt o practică obișnuită, cei care doresc să discute sau să facă comentarii publice nu ar trebui să facă declarații uriașe.

Cei mai mulți nu-și dau seama că ceea ce spun despre ceilalți oameni este mai degrabă o reflectare a lor înșiși. Numai cei cu respect de sine sunt capabili să-i respecte pe ceilalți.

Cei care sunt condescendenți sunt, de asemenea, pasionați de patronarea celor bogați și puternici pentru câștigul personal. Este un comportament normal practicat de mulți oameni, în special de politicieni.

 NU PLĂTIM ASIGURĂRI CONFORM LEGI ȘI STEREOTIPĂM TAXIMETRIȘTII. ESTE CORECT?