Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

Un reporter de la Național cataloghează că râie taximetriștii din zona principalelor aeroporturi din România

Posted on July 16 2018 by Viorel Nicolae in Campania anti-taxi, România

Un reporter de la Național cataloghează că râie taximetriștii din zona principalelor aeroporturi din România

După ce piața taximetriei a fost acaparată în proporție foarte mare și prin tot soiul de metode "inteligente" (din zona gri a legislației în materie), mai este și denigrată de așa ziși reporteri care duc o campanie anti-taxi. Nu știm ce îi face să reacționeze fără etică (când vine vorba de epitete), dar a cataloga taximetriștii că o "râie" în domeniu, chiar că este prea mult. Râia este un  epitet depreciativ pentru oameni iar domnul Andrei îl folosește doar pentru taximetriștii.

Ultimul articol apărut pe website ul celor de la Național se intitulează așa: "Taximetriștii, raia aeroporturilor românești"

Parcurgând rândurile, am observat că Andrei Coman (autorul ce a publicat denigratorul titlu) a pornit de la analiză statistică (a nu știu cui) pe tema infracțiunilor sesizate în perioada 2016-2017 și primele 4 luni ale anului 2018, bazat pe realizarea unui sondaj de opinie în rândul călătorilor cu aeronave (fără a menționa sursa) și a pus in titlu, "râie".

Taximetriștii sunt râia domeniului transporturi. Cercetând articolele acestui reporter, am observat că nu are o anumită "zonă". El scrie de toți și toate. Obiectiv, concis și la "obiect". Când vine vorba de taximetriști se schimbă "foaia". Ei sunt paria! Pe ei și mamele lor! Nu domnule Andrei?

Conduita gazetărească a autorului se încadrează la Art. 72 Noul cod civil actializat în 2018 privind Legea 287/2009 unde la CAPITOLUL II Respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente (SECŢIUNEA a 3-a Respectul vieţii private şi al demnităţii persoanei umane Art. 72 Dreptul la demnitate) se specifică clar că:

(1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.

(2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75

Revenind la aluzia epitetului din titlu, ținem să facem câteva precizări:

Acesta s-a bazat pe intervievarea a 359 de călători. Chestionarele fiind aplicate atât călătorilor români, cât și celor străini, prin intermediul chestionarelor traduse în limba engleză. Ulterior a fost remis presei prin Comunicatul de presă nr.916 din 15 iulie 2018.

Aci se arată că există anumite zone și situații în care pasagerii se simt în nesiguranță: pe traseul spre aeroport, în mijloacele de transport în comun sau taxi, precum și în spațiile exterioare ale aeroportului (parcare, stații de mijloace de transport în comun).

Deci nu numai în taxi, nu?

La final va rugăm să faceți deosebirea dintre taximetriști și șoferii de taxi. Este o mare diferență domnule Andrei. Ca de la cer la pământ, dar numai cine nu vrea să vadă nu vede. Sau vede altceva în funcție de interese, dacă înțelegeți aluzia.

Flag Counter