Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

Culmea protestelor este cel al șoferilor Uber din Istanbul

Posted on January 10 2018 by Viorel Nicolae in UBER, Lege, Politie

Culmea protestelor este cel al șoferilor Uber din Istanbul

Un grup de șoferi care lucrează pentru aplicația Uber și-au parcat mașinile în Piața Yenikapı din Istanbul, în 7 ianuarie a.c., pentru a protesta față de ceea ce au pretins a fi anularea licenței de către municipalitatea orașului.

Cu toate acestea, acest protest rar a fost rapid dispersat când poliția rutieră care a sosit la fața locului. Aplicația Uber care a atras atenția asupra lumii a fost criticată de multe ori. Uber a fost supus protestelor de către șoferii de taxi din multe țări, inclusiv Turcia, pentru muncă ilegală și concurența neloială. Șoferii de la Uber din Turcia susțin că municipalitatea a anulat D2, un document necesar pentru transportul comercial de pasageri în țară.

Pe de altă parte, șoferii de taxi autorizați spun că compania profită de lipsa inspecțiilor și a lacunelor legale pentru a opera în mod liber în țara în care serviciile sale sunt limitate la Istanbul în prezent. Aceiași șoferi de taxi, în special cei care lucrează în orașe mari precum Istanbulul, s-au plâns de "taxiurile pirat" care nu dispun de permisele oficiale necesare șoferilor.

Poliția a redus în mod considerabil numărul de taxiuri fără licență în funcțiune cu represalii frecvente, care au sfârșit cu amenzi emise conducătorilor auto. Cu toate acestea, Uber se bucură de imunitate virtuală din cauza lipsei de legi care interzic serviciile sale online în întregime.

Autoritățile au intensificat recent operațiunile împotriva șoferilor și a pasagerilor lui, prin emiterea de amenzi atât șoferilor cât și pasagerilor. Compania însăși evită amenzile, deoarece acționează doar ca intermediar între șoferi și pasageri.

Uber s-a impus pe piața turcă în 2014 și se confruntă în prezent cu un proces între șoferii de taxi din Istanbul, care speră că un veritabil punct de vedere al Curții Europene de Justiție, care a spus că Uber că este o companie de transport, și nu o platformă digitală, în lupta împotriva Uber.

Yahya Uğur, șeful Asociației Unificatorilor de Taxi din Istanbul, a declarat într-o declarație scrisă că protestele din Yenikapı au fost de fapt o demonstrație a eșecului companiei. Șoferii Uber au fost victime ale companiei, Uber care a încercat să obțină o parte din veniturile conducătorilor de taxi legali fără să plătească niciun fel de impozite și nu au nici o șansă să lucreze ca taxiuri legale ", a declarat Uğur, adăugând că societatea își vindea acțiunile în Turcia din cauza scăderii afacerii.

Via DAILY SABAH

Flag Counter