Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

Rezumatul primei runde de întâlniri dintre Grupul de Inițiativă a Taximetristilor Bucureșteni cu reprezentanții PMB

Posted on January 11 2018 by InfoTaxi in Taxi, PMB

Rezumatul primei runde de întâlniri dintre Grupul de Inițiativă a Taximetristilor Bucureșteni cu reprezentanții PMB

La cererea Grupului de Iinițiativă a Taximetristilor Bucureșteni ce s-au reunit ieri în fața sediului Primariei Municipiului București, transmitem celor interesați punctele dezbătute cu: dna Speranța Cliseru Consilierul personal al Primarului General Gabriela Firea, Sorin Chiriță City Manager PMB, dl Iordache Adrian Departamentul Jurdic, dl Gheorghiu Cosmin Flavius Direcția Transporturi și încă două doamne ce notau tot ceea ce se discuta. 

1. Procedurile de prelungirea a autorizațiilor (2017 – 2018 - 2019 respectiv 2020) Conform noilor prevederi privind dreptul de preemţiune (dreptul unei persoane de a fi preferată la cumpărarea unui lucru) iese din discuție și vor fi foarte mulți profesioniști care deși numai asta știu să facă, în condițiile în care au respectat legislația în totalitate aceștia se pot numără printre pierzători

– Interlocutorii au spus că vor lua în calcul acest aspect și se va reveni pe această temă cu mențiunea că patronatele (COTAR) doresc REAUTORIZARE.

2. Problema tarifelor dispeceratelor și a modului de falsificare/ fraudare a procesului de avizare tarif au fost și ele luate în discuție. S-a atras atenția inclusiv asupra modului în care sunt obligați anumiți șoferi/transportatori să semneze în FALS documente aferente.

- Au spus că aceste probleme speră să le putem rezolva împreună prin prevederile noului regulament local, reproșându-ne faptul că cei ce au semnat în fals sunt atât printre noi cât și printre dispeceratele taxi (urmând a se face verificări în acest sens).

3. Tarifarea diferențiată (zi / noapte / extraurban) dar și despre tariful maximal care nu a mai fost ajustat de 10 ani.

-Au dat din umeri și au spus că și-au notat.

4. S-a discutat despre "gestiunea delegată către dispecerate" ce dorește a se acordă acestora în vederea aplicării unor amenzi colaboratorilor dispeceratelor taxi.

-Iordache Adrian Departamentul Jurdic, a spus că așa este normal și că așa vor să-i responsabilizeze pe transportatori.

A trebuit să le explicăm faptul că situația actuală înregistrată în piață se datorează tocmai dispeceratelor taxi (și aici au fost mai multe discuții) atribuții de constatare și sancționare neavând cum să delege unui agent economic cu capital privat (ci doar de stat, instituțional) Asigurându-ne că și-au notat și asta… A rămas fix ca în tren.

5. Am inițiat o discuție și despre transportul neautorizat de persoane (dorind să indicăm neexistența regulamentului serviciului de închiriere)

-Interlocutorii noștrii au făcut tot posibilul să evite orice discuție pe această temă aruncând vina de pe o autoritate și într-un final pe lege… (ceea ce nu este adevărat)

6. Am discutat despre faptul că polițiștii locali au amenințat și încă amenință taximetriștii ca să nu mai folosească aplicațiile de Star și Clever (altfel vor fi sancționați) Ne-au asigurat de faptul că este un abuz… și că Hotărârea de Consiliu dată în 19 decembrie 2017, nu poate îngrădi drepturile șoferului de taxi.

City Managerul PMB ne-a asigurat că va purta o discuție cu polițiștii locali prin care le va transmite acestora să înceteze de urgență toate aceste abuzuri. Au mai spus că această prevedere a fost adoptată pentru cei ce execută transport tip ride-sharing și nicidecum pentru șoferii de taxi.

7. Contractele de gestiune delgată neeliberate au făcut și ele obiecul discuțiilor

Ca și în dreptul serviciului de închiriere, aceștia au fugit de subiect, invocând un deficit de personal și motivând că asta nu ne împiedică cu nimic pentru a ne desfășura activitatea / meseria aferentă transportatorului autorizat taxi.

8. Am întrebat de ce nu se continuă cu dispeceratul primăriei? Au spus că acest obiectiv se va realiza și nu au renunțat la el.

Toate celelalte puncte rămase nediscutate astăzi urmează a face obiectul unei alte întâlniri (timpului scurt oferit de către comisie fiind limitat) iar începând cu săptămâna viitoare vor începe discuțiile pe tema noului regulament aflat în comisiile de specialitate unde vom fi de asemenea consultați.

Flag Counter