Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

Caracterul viciat a rataților din taximetrie

Posted on December 12 2017 by Viorel Nicolae in Taxi, Deontologie profesională

Posted by Geli Eugen on 9 Decembrie 2017

Poate că nu ar fi fost momentul, deoarece mâine (13 noiembrie a.c.) va fi un amplu protest în Capitală și la nivel național (13 orașe n.r.) dar, parcă un sentiment de siguranță față de eliminarea serviciului alternativ, îi face pe "unii" ce se cred cu 4 fudulii să revină la metehnele caracterului viciat care au favorizat molima Uber.

Aceștia nu pierd nici o "ocazie" ca să demonstreze clientelei că este mai bine ... "dincolo". Plecând de la postări în care instigă și promovează neprofesionalismul, până la refuzul nefondat adresat unor clienți ce întrunesc condițiile unei călătorii cu taxiul și pe care 4 cohones îi refuză pentru că ..... așa vor ei.

De mult a scăzut calitatea selecției în cadrul șoferilor ce pilotează flota de taxi din București iar asta se vede cu ochiul liber. Avem printre noi "oameni" care fac de rușine intenționat breasla și pentru care noțiuni precum, a fi amabil, a fi profesionist, a iubi oamenii și altele, le sunt străine. Mai mult, în impotența lor mentală și civică, aceștia strică imaginea taximetristului și implicit a taximetriei.

Înainte de `89, pe când taximetria se făcea în curtea ITB (RATB), cel ce dorea să devină taximetrist era trecut prin mai multe filtre. De la "cadrele" din cadrul Sediului Central din Dudești până la unul dintre cele 4 garaje ale diviziei de transport persoane în regim de taximetru sau "taxi", pe scurt. Toți erau șoferi profesioniști și erau triați la "sânge" mai ales în cadul Laboratorului Psihologic "Ilie Pintilie" (actual Depoul Victoria). Selecția riguroasă era tocmai pentru a descoperii din fașă acești 4 cohones care ar putea strica renumele "Getax".

Acest gen de comportament rău intenționat este o refecție a caracterului individului ce arată acest stil. În străfundurile sufletului lui vom găsi sechele ce au rămas de pe urma unei vieți pline de scăpări a reușitelor personale. Aceștia nu au reușit să se afirme sau să realizeze ceva la nivelul posibilităților lorN-au izbutit să se afirme, nu și-a realizat posibilitățile cu care era înzestrați de la natură. Faptul că nu au izbutit să se afirme, să se realizeze, să creeze ceva de valoare îi aduce acum în "poziția" dominatoare din spatele volanului de taxi. Aici, impotentul, se rezumă la o selecție raportată direct cu răutatea prostului ce refuză ceva pe considerentul neștiinței sale.

Nu este normal ca să refuzi (fie și pentru a "trece strada") persoane ce apelează la serviciile unui taxi (nu ale tale impotentule deoarece, în 90% din cazuri sunt șoferi angajați la "plan") pe considerentul că "este aproape" sau "departe". Nu refuzi oameni aflați în dificultate din cauza vitregiilor vremi sau a vremurilor. Nu refuzi oameni care apelează în stare de necesitate sau refuză să-ți plătească un "scor" al "aparatului" stricat din capul tău, că despre cel de pe bord, este "defect" de mult. Poți refuza doar persoanele care sunt în stare de ebrietate, mai mult de numărul de locuri disponibile pentru transport, cu îmbrăcăminte murdară, așa cum este prevăzut în LEGEA nr.38 din 20 ianuarie 2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închirie , repetentule.

Pe vremuri, când colectivele de taximetriști descopereau acest gen de caracter îl "tratau" ca atare. Tratamentul începea cu chemarea la garaj a acestuia, intrebarea de riguare "De ce mă` strici renumele și munca tuturor?!" iar dacă era prin zona șeful de coloană, avea șanse să mai fie taximetrist doar după un riguros control psihologic. Altfel, îl lua Ambulanța din garaj!

O zi bună taximetriști, oriunde v-ați afla!

Caracterul viciat a rataților din taximetrie
Flag Counter