Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


SALUT BIZONILOR! HAIDI PA!

Posted by Viorel Nicolae on September 22 2017, 06:51am

Categories: #Taxi, #Deontologie profesională

  O postare a arătat un fapt irefutabil prin natura instaurată de campania anti-taxi dar pro-ilegal-taxi. Fără prea multe cuvinte o să o redau mai jos așa cum a fost pusă pe GRUPUL TAXIMETRIȘTILOR. 

Salut, oameni dragi. 
 Astăzi nu o să vorbesc despre un taximetrist anume, o să vorbesc despre taximetriști. Exact, despre aia pe care îi înjurați că blochează o bandă, că virează brusc, că fac slalom printre mașini, că circulă cu viteză mare, lista poate continua. Înainte să îi înjurați să vă gândiți și la următoarele: blochează o bandă pentru că nu are unde să oprească și sunt clienți care au pretenția să îi iei exact din fața porții, nici măcar un metru mai departe, sau poate e vorba de o persoană bolnavă. Taximetristul nu schimbă direcția de mers, brusc, pt că așa vrea el, clientul îi spune, în ultimul moment, virați aici. Nu circulă cu viteză mare fără motiv, știți cu toții că sunt situații când e necesar asta (întârzie la job, pierde avion sau tren, urgentă medicală). În mare parte taximetriștii fac manevre, care vă deranjează, din cauza voastră, a clienților. Am pătit, și nu o dată, că a coborât clientul din masină, pentru că nu am vrut să întorc pe linie continuă, sau nu am permis să fumeze în masină. Înainte să criticați un taximetrist, analizați comportamentul clienților care mănancă în masină, fără să întrebe dacă e voie, care își pun picioarele pe huse, care vomită în taxi, care put de îți mută nasul, care nu știu să salute, noi vă acceptăm, pe toți, așa cum sunteți. Ca în orice situație, adevărul e undeva la mijloc. Avem și noi gibonii noștri, dar că număr e incomparabil mai mic, decât al clienților din aceeași categorie. Seară făină. 

 Este o justificare sau o răbufnire a unui taximetrist sătul de atâta denigrare? Poate, dar refelectă exact starea prin care trece cei ce suntem judecați pe nedrept sau la grămadă cum s-ar spune de unii care cred că le știu pe toate dar în fapt nu știu nimic. În afară de puzderia de articole denigratoare, fals întemeiate și generaliste la adresa breslei putem observa apariția multor așa zise pagini, adevărate oaze sau găoaze, unde puțoii arată cum noi taximetriștii ar trebui să ne prostituăm, pentru că altceva nu facem atât timp cât practicăm așa de fan o meserie ce ar trebui să ne asigure siguranța zilei de mâine. 

 Ce putem face decât să așteptăm să înțeleagă că este o mesrie ce implică multe aspecte. De la protejarea vieții până la relațiile inter-umane dacă este să vorbim despre taximetrie. În rest, măi bizonilor, măi, încercați  să gândiți și din punctul de vedere  celuilalt cum se vede problema până a ne cataloga ca TAXIME-TRIȘTI! 
  
 O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla! 

SALUT BIZONILOR! HAIDI PA!
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts