Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


NE CODIM SĂ MĂRIM TARIFUL PENTRU TAXI ȘI DĂRILE CRESC, CRESC, CRESC

Posted by Viorel Nicolae on September 2 2017, 14:39pm

Categories: #Taxi, #Transport, #Deontologie profesională, #Lege, #Politica, #transport, #RCA

 Încă din martie 2011 OMV a scumpit carburantul iar tariful unei călătorii cu taxiul este și în ziua de azi prezent pe portierele taxiurilor din București la valoarea de 1,39/Km. Tot la vremea respectivă Radu Viorel, Președintele Asociația Taximetriștilor Independenți declara pentru RealitateaNet că "Am depus la Primăria București fișele de calcul pentru membrii Asociației Taximetriștilor Independenți, din care reiese că în cel mai scurt timp trebuie mărit tariful pe kilometru. "Suntem în discuții cu cei de la primărie ca să intrăm în legalitate. Tariful real ar fi la 2,3-2,4 lei ca să ne acoperim cheltuielile și să ajungem la cota de profit rezonabilă, dar pentru că suntem într-o perioadă de criză, am acceptat un trafic de doi lei pe kilometru". În completare Vasile Ștefănescu spunea, tot pentru aceeași sursă, "Mai bine pierd clienți din cauza scumpirii, dar măcar îmi acopăr cheltuielile. Ca să mergem pe stradă doar de dragul de a face taximetrie, nu cred că meseria asta a ajuns un hobby în România. Când o să ajungă o s-o facem gratis" iar la începutul interviului spunea că "Pană să ajungem la această mărire au fost mai multe precedente, s-au mărit TVA de la 19 la 24%, s-au scumpit piesele de schimb și noi nu am mărit tariful. Peste 60% dintre taximetriști și-au depus la primărie fișele de calcul în vederea majorării tarifelor și așteaptă aprobarea primăriei". Primar la vremea aceea era Sorin Oprescu.

 Primii care au luat "taurul de coarne" la acea vreme, încercând să ridice tariful la 1,69, au fost companiile de Taxi Cobalcescu și AS dar în avans față de decizia primăriei iar Direcția de Transport a spus că "Avem doar două cereri de majorare a tarifului de la firme: Cobălcescu și Taxi AS. Una e slab argumentată, alta nu e aproape deloc argumentată. Nu am dat, încă, aviz favorabil pe niciuna din ele. Dispeceratele nu pot majora prețurile fără avizul nostru. Dacă au făcut-o e un abuz și trebuie verificat de organele de control".  "Eu n-am vrut să întru în rândul lor. Nu vreau să scot bani din buzunar sau să mă ocup de alte chestii. Să fie clar! Toți cei care merg cu 1,39 sunt pe pierdere. Poate și Concurența ar trebui să aibă ceva de spus aici. Eu o să merg tot cu 1,60 și prefer să fac curse mai puține dar cu mai mulți bani", a declarat Nicolae Trușcă, directorul Cobalcescu. relatau cei de la ziare.com 

 Înainte de faimosul tarif 1,39, în februarie 2010, Patronii firmelor principale din Capitală au vorbit între ei și au considerat că sub un asemenea nivel nu se poate merge. Deoarece totul seamănă suspect de mult cu un cartel iar Consiliul Concurenței este cu ochii pe companiile din piață și a fost. În ianuarie 2015, Opt companii de taxi din București și Ilfov acuzate de participarea la o înțelegere tacită/practică concertată având că obiect fixarea tarifului de transport de persoane în regim de taxi au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 124.608 Euro, adică praful după tobă dacă luăm în calcul valoarea de piață a acestor companii, încasările lunare ale acestor dispecerate și pierderile provocate statului, transportatorilor și taximetriștilor de menținerea acestui tarif ireal. 

 Nu putem omite și perioada de înainte de februarie 2009 când se anunța începuturile unei perioade proaste pentru taximetriști dar stabila pentru dispecerate în care s-a redus tariful călătoriei cu taxiul cu 17%, de la 1,94 la 1,65 de lei pe kilometru. "Motivul ieftinirii este diminuarea cu 18-20% a numărului solicitărilor, cauzată de criza financiară", a spus directorul adjunct al companiei de profil, Meridian, Marian Mareș, citat de NewsIn. "Am ieftinit călătoria cu taxiul de la 1,99 la 1,69", a precizat proprietarul companiei Taxi 2000, Rober Meghesi. Potrivit acestuia, reducerea de preț a călătoriei cu taxiul a fost determinată de reducerea numărului clienților, majorarea prețului carburanților, dar și de concurența neloială. Megheși mai spunea că un număr de 5.700 de taximetre din Capitală practică prețuri de dumping și funcționează fără autorizație. Tariful acestor pseudo-companii a ajuns chiar la valoarea de un leu/km practicat la acea vreme de Taxi Serif și altele ca ea iar moda asta se păstrează și astăzi când Taxi Pyo are afișat pe portieră 1,29/km. 

 Acum avem companii care au ridicat ștacheta peste acest 1,39 dar nu de ajuns că să îi determine pe majoritatea taximetriștilor să vină sub umbrela lor iar la orizont se văd reglementări ce vor trage taxe deloc neglijabile. 

  1.  Astfel, de la 1 iunie 2017 se va plăti contribuții la nivel de salariu minim brut pe țară adică la un salariu minim brut 8 ore 1450 lei totalul contribuții angajator: 329 lei față de salariu minim brut 2 ore 363 lei total contribuții angajator: 83 lei, diferența în plus, plătită de angajator: 246 lei. 
  2.  prețul unei polițe RCA pentru taxiuri este de aproape trei ori mai mare, adică de 3.600 lei 
  3.  Majorarea semnificativă a accizelor la carburanți de la 1 septembrie. În urma majorării accizei, un litru de benzină fără plumb sau de motorină se va scumpi, de la 1 septembrie, cu circa 45 de bani
  4.  Data la care se va interzice comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu rolă pe suport de hârtie va coincide cu data limită la care utilizatorii au obligația să se doteze cu noile aparate de marcat, respectiv 1 august 2018, comparativ cu 1 octombrie 2017, termen prevăzut de legislația în vigoare. 
  5.  Aeroportul Internațional Henri Coandă București va introduce taxele pentru acreditarea taxiurilor ce vor opera în incinta aeroportului la nivelul anului 2016 când au fost scoase. 

  

 Efectele deja se văd prin majorarea planul taximetriștilor pe motivul plăți contribuțiilor de către angajați. Sunt patroni care pretind 90 de lei la 12 ore și care înainte de modificarea legi pretindeau maxim 70 de lei. Asta este doar începutul pentru că ușor, ușor activitatea de taxi va fi monitorizată la sânge. Poate că dacă aș spune că în viitorul apropiat, taximetristul va preda toate încasările și va primi salariu sau dacă nu-și îndeplinește target-ul lunar rămâne fără job, de mulți voi fi considerat nebun. Nu știu dar un fapt este sigur că tot în capul taximetriștilor se vor sparge toate pentru că încă pot duce dar nu pot spune stop unora ce știu să fie șmecheri. 

 O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla! 

 

 

 NE CODIM SĂ MĂRIM TARIFUL PENTRU TAXI ȘI DĂRILE CRESC, CRESC, CRESC
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts