Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


DACĂ ESTE CASH, ESTE TAXI NU? MĂI UBER, MĂI

Posted by Viorel Nicolae on September 15 2017, 06:45am

Categories: #Taxi, #Transport, #Deontologie profesională, #Piraterie în transporturi, #UBER

 Acum două zile "inovatorii" de la UBER România anunțau introducerea unui proiect pilot prin care o parte dintre clienții companiei vor avea posiblitatea de a plăti (și) cash cursele, primind, totodată, și posiblitatea de a primi curse gratuit atunci când fac trecerea către card. Strategia are ca scop creșterea numărului de persoane care, într-un final, vor introduce cardul în aplicație, și diminuarea numărului celor care și-au instalat aplicația UBER, dar nu au făcut nicio călătorie, potrivit wall-street.ro. Sistemul este unul implementat la nivel global și testat în sute de orașe. 

 Partenerii acestei strategii, care va demonstra că UBER nu este altceva decât o platformă ce maschează taximetria ilegala, sunt cei de la BCR care astfel cred că vor detemina românașii ce nu preferă cardul să își facă unul și așa mai departe. Mai mult, UBER recunoaște că spionează atâta timp cât poate alege aleatoriu cine este selectat pentru acest proiect de parcă clientela este acum nu stăpân ci cobai de laborator. Nu este prima dată când inovatorii își fac un aranjament pe baza numărului de clienți ce folosesc o aplicație de transport ci doar o parte din seria deschisă de cei de la Mercedes imediat după ce au achiziționat aplicația Clever Taxi, care vor să se unească cu cei de la BMW invocând numărul de clienți ce utilizează o aplicație fără ai consulta măcar dacă aceștia doresc asta, dar asta este altă poveste.

 Pe bune, acum v-ați prins că sunt mai mulți clienți care preferă plata cash sau ceva este putred în paradisul taximetriei ilegale? Să fie de vină inactivitatea CEO de pe perioada verii pe când s-au culcat pe laude sau faptul că în curând vor pierde teren până și în Londra și ne întrebăm de ce oare? Dacă este un sistem atât de inovativ de ce optați pentru cash? Sunt numai câteva dintre întrebările care aduc la rândul lor un mare semn de întrebare față de fața ascunsă a unei afaceri proaste și păguboase dar nu în ultimul rând ilegală de-a dreptul pentru că recunoașteți că se practică taximetria la negru. 

 Până una alta taximetriștii au înțeles să se schimbe iar asta va atrage transformarea taximetriei și revenirea la poziția inițială. Din ce în ce mai mulți taximetriști au înțeles să acorde o importantă mai mare relației profesionale iar în trafic multe taxiuri au pe bord Waze așa cum au șoferii de la UBER. Au înțeles că taximetria se practică la comandă iar aprecierea clientelei contează și poate duce la eliminarea taximetriștilor ce nu au nimic comun cu meseria asta.  

 O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla! 

 DACĂ ESTE CASH, ESTE TAXI NU? MĂI UBER, MĂI
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts