Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


TAXIMETRIA O MESERIE LIBERALĂ. CE VIS FRUMOS

Posted by Viorel Nicolae on August 20 2017, 09:05am

Categories: #Taxi, #Transport, #Deontologie profesională, #Piraterie în transporturi, #Lege, #Politica

 Citesc un titlu, "Taxify reduce la absurd tariful practicat și aruncă piața de taxi/rîdesharing în aer" un articol al celor de la Techmobile și gândul îmi zboară la anomalia unui sistem ce nu este în stare să își gestioneze una din principalele surse de venit pentru oricare Primărie din lume, transportul de persoane în regim de taximetru. 

 Deși taximetria este reglementată prin Legi și Regulamete de aplicare, deși licențierea este dată de Primărie, deși atestatul este dat de autoritățile competente, deși transportul de persoane este aspru sancționat tot de aceleași legi, avem o piață de ridesharing paralelă care produce și produce la greu cărând peste hotare banii proveniți din această activitate care este monopolul unei ramuri industriale cum ar fi cea a transporturilor de persoane.  Mă întreb, dacă am dori să împărțim un pachet de țigări și am creea o aplicație să zicem "N-am da-mi tu", statul ar închide ochii în fața inovației pe criteriul că împărțim costurile unui pachet de țigări? Cred că nu atâta timp când fabricarea și vânzarea de tutun este monopol de stat  iar STS-ul ar bloca imediat acesta aplicație din oficiu.

 Din fașă s-a plecat pe imaginea creată de unii taximetriști și care este orice altceva decât taximetrie. Ulterior s-a văzut că nu sistemul este de vină ci metehnele acestor șoferi care fac ce știu mai bine, SĂ STRICE. Problema de imagine nu este o problemă colectivă așa cum s-a inoculat de către cei ce vor inovație ci are rădăcini în proasta calitate a selecției șoferilor de către angajatori. Nu putem cere un serviciu normal de care să beneficieze clasa de mijloc atâta timp cât meseriașii sunt din mahala. De aceea este necesară înființarea Școli Naționale de Taxi la fel ca cea pentru Asistențe Medicale de exemplu. Nu putem cere servicii de calitate chiar dacă vorbim de ride atâta timp cât la volan întâlnim un șofer format pe calapodul transportului de mahala. fără minime cunoștințe de relații cu publicul, de conduită defensivă în trafic, de conduită preventivă, de acordare a primului ajutor și multe altele. Nu putem avea pretenții ca un șofer să cunoască toate acestea într-o pregătire în cadrul unor școli de șoferi fără profesori de specialitate, fără un examen psihologic dedicat ramurei de transport persoane ca cel pe care-l susțin cei din sistemul de transport public.

 Nu putem creea un serviciu de taxi metropolitan echidistant și ordonat, atâta timp cât la volan avem șoferi ce nu vorbesc engleză, se efectuează transport de persoane sub toate formele mascate de inovație și Primăria lasă fondurile rezultate din această activitate să între în buzunarul celor potenți financiar uitând că ea este unica în măsură să beneficieze de acest monopol.  Este anormal să tratăm serviciile de transport de persoane cu o așa lejeritate încât acum avem o piață paralelă de ridesharing în care companii de renume mondial ca Mercedes și BMW fac coaliție pe teritoriul Primăriei iar cei de la Taxify aduc în derizoriu tariful la 0,65 fără rușine de parcă serviciile de taxi, pentru că asta fac toți dar la negru, ar fi o glumă.  

 Normal ar fi fost ca șoferul de taxi să fie numit taximetrist. Normal ar fi fost ca pregătirea unui taximetrist să fie făcută într-o scoală profesională iar din când în când să se practice ceea ce pe vremuri se numea calificare și recalificare la locul de muncă. Normal ar fi fost ca, odată absolvită această scoală, banca să sprijine taximetristul pentru licitație în vederea obținerii licenței și să îi propună un plan normal de leasing pentru mașină cu care va practica meseria. Normal ar fi fost ca Primăria să fie unicul beneficiar al taxelor provenite din taximetrie. În fine, multe ar trebui iar când vor fi atunci se poate numi taximetria o meserie liberală din clasa de mijloc adică libertate! 

 O zi bună taximetiști oriunde va-ți afla! 

 

 TAXIMETRIA O MESERIE LIBERALĂ. CE VIS FRUMOS
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts