Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


DESPRE NOROI, INFANTILI SAU CUM SE REPED UNII SĂ ARUNCE CU NOROI ÎN TAXIMETRIE

Posted by Viorel Nicolae on July 29 2017, 10:23am

Categories: #Taxi, #Transport, #Deontologie profesională, #Piraterie în transporturi, #Lege, #UBER, #transport, #Corporatii

 Un titlu făcea acum ceva timp "senzație" pe net deși ulterior s-a demonstrat că autorul articolului nici nu avea habar cum s-a întâmplat sau cine a fost de vină dar a scris "Taximetriștii, călăi ocazionali ai oamenilor nevinovați" de Andrei Onofrei. Ulterior autorul a șters articolul de pe cuvintecusens.ro  în încercarea infantilă de a-și "acoperi" gafa jurnalistică uriașă așa cum face pisica. Un lucru nu a știut autorul și anume acela că, există taximetriști care monitorizează non-stop fiecare reacție a presei față de orice este legat de taximetrie și dovezile sunt arhivate cu grijă.  Cuvinte de sens nu este la prima abatere față de catalogarea societăți civile din care face parte. Website-ul practică un gen de publicistică denigratoare la adresa taximetriei iar un exemplu este și articolul  Primitivismul intelectual al șoferilor blochează intersecțiile  unde întâlnim "Să nu vorbim despre taximetriști, aceștia fiind Dumnezeii șofatului. Pentru ei nu există participanți la trafic și reguli de circulație, în afară de cele proprii. Ce să nu mai vorbim despre respectul reciproc pe șosea care a ajuns mult sub nivelul mării. Dacă ar fi permise tamponările pe motiv de „șmecherie”, peste trei sferturi dintre cei care dețin un autoturism și conduc regulamentar va avea de suferit. Toată lumea este nervoasă pe faptul că intersecțiile sunt aglomerate, insă însuși șoferii sunt cei care o aglomerează prin nesimțire și tupeu." Apropo cum este corect, va avea sau vor avea când este vorba de "cei care dețin"?  Că să nu mai punem "ïnsa" lângă "ïnsusi" 

 Să vedem ce s-a întâmplat. În data de 27 iulie 2017, în jurul orei 11:00 s-a produs un accident grav de circulație în care au fost implicate două autoturisme aflate în trafic. Impactul a fost la capătul autobuzului 601, Stația de Metrou "Semănătoarea" din Capitală. În urma acestui carambol, a rezultat decesul șoferilor, un taximetrist de 66 de ani cu state vechi (indicativ 602 sub însemnele dispeceratului Taxi TITAN) și un șofer partener UBER de 53 de ani (după relatarea martorilor de la fața locului unde autorul articolului denigrator nu a ajuns). Ambele autoturisme transportau la acea oră câte un client de 40 și respectiv 50 de ani care au fost transportați în stare gravă de echipajele SMURD la Spitalul Universitar din București. 

 Acum după finalizarea anchetei de la fața locului putem arăta filmul producerii acestui tragic accident de circulație produs din vina exclusivă a șoferului colaborator UBER care dacă nu intra pe contra sens nu ar fi provocat acest accident groaznic în care indicatorul vitezometrului s-a oprit la 105 km la oră.  Acesta putea provoca un alt accident cu ceva timp înainte dar un alt taximetrist care circula pe banda doi l-a evitat "la mustață" având loc de manevră. Ghinionul colegului 602 a fost că nu a mai avut loc deoarece, circulând pe banda unu și având în dreapta sa două autobuze R.A.T.B. staționate la cap de linie nu a mai avut unde să evite, chiar dacă a oprit taxiul, fiind practic spulberat de autoturismul gri cu geamuri fumurii care practic l-a luat de pe loc și l-a înfipt între cele două autobuze. Colegul nostru l-a observat din timp datorită eschivei celuilalt coleg dar în zadar.  După cum se poate vedea în imaginile ce au împânzit presa, a fost o lovitură frontală din care cu greu îți poți da seama dacă taxiul mai seamănă cu modelul FACE LIFT al mărci Dacia Logan. 

 În ciuda reacției rapide al echipajelor SMURD sosite la fața locului în șase minute (având în vedere poziționarea locului accidentului și punctul de intervenție aflat lângă Benzinăria OMV de pe Bulevardul Vasile Milea lângă Podul Grozăvești) pentru ambii șoferi nu s-a mai putut face nimic deoarece aceștia prezentau semne incompatibile cu viața fiind practic striviți de forța impactului  așa cum se poate vedea din imaginile articolului apărut în  Mediafax. Practic taxiul a fost storcit de forța impactului  fapt ce demonstrează că acesta era oprit la momentul impactului. 

 Ca o ipoteză putem spune că, șoferul mașini gri a executat tendențios această manevră și asta ne pune pe gânduri față de siguranța circulației față de modul în care corupția își spune cuvântul. Am avertizat de multe ori periculozitatea de a permite unor non-profesioniști să efectueze transport de persoane similar taximetriei. Am arătat efectele unei asemenea toleranțe ce face victime colaterale. Am arătat diferențele dintre șoferul profesionist și cel amator. Am ieșit în stradă ca să tragem un semnal de alarmă asupra aspectului neloial. Am făcut tot ce omenește și pașnic a fost posibil ca să preîntâmpinăm ceva ce era vizibil de a se întâmpla dar nimeni nu a făcut nimic. 

 Putem pune pe seama producerii accidentului și faptul că unui șofer i s-a făcut rău sau acesta ar fi avut o cruntă antipatie față de taximetriști (dacă luăm în considerație eschiva primul taximetrist) dar acestea sunt supoziții care nu ar face altceva decât să amplifice ura socială într-o societate bolnavă de autism social. Un autism indus de o administrație mult prea tolerantă cu siguranța cetățeanului atâta timp când pentru unii este mumă iar pentru alții ciumă. 

 Cât despre autorul articolului putem spune că, indiferent cât de multe diplome sau masterate ai avea, acestea nu vor corecta o gravă latură a caracterului său și anume faptul că fuge de reponsabilitate într-a atât încât șterge articolul, schimbă confidențialitatea accesului la profilul personal de pe Facebook pentru a nu fi văzut și bagă capul în pământ ca struțul când era atât de simplu să scrie o notă de retractare sau să-și ceară scuze  pentru faptul că, din dorința de senzațional a uitat să se documenteze temeinic.  Acum nici nu ne miră de ce a fost concediat de la Realitatea TV, bate câmpii pe la PrimaTV și culmea, a absolvit SNSPA (deși ca să pâră mai pompos pe profilul acestuia a trecut "Facultatea" uitând că este Școala Națională de Studii Politice și Administative)  Pe bune, crezi că dacă am dori să te căutăm nu am ști cum să o facem?  Domnule Andrei, nu cunoști taximetriștii, nu știi pe ce planetă te afli dacă ești așa de superficial, fugi de responsabilitate ca dracu de tămâie, ești laș! Vi și scrii despre o ramură a industriei și ești ca toți care visați tehnologia înaintea legislației pe considerentul uscăturilor din pădure să ardem pădurea. Pe bune, te crezi atât de important timidule teribilist?  Nu te speria, nu-ți vom da atâta importanță! Ne vom îngropa și plânge morții dintr-o societatea autistă, în care țâncii condamnă bătrânii și unde în fiecare zi avem victime colaterale.  Acum te întreb cine sunt călăii? 

O zi bună taximetriști și drumuri sigure oriunde v-ați afla! 

 DESPRE NOROI, INFANTILI SAU CUM SE REPED UNII SĂ ARUNCE CU NOROI ÎN TAXIMETRIE
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts