Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


RECUNOAȘTEREA ADEVĂRULUI

Posted by Viorel Nicolae on June 27 2017, 09:18am

Categories: #Corporatii, #Taxi, #Transport, #Deontologie profesională, #Piraterie în transporturi, #Lege, #UBER, #Politica

 Adevărul când îl întâlnești nu-l înțelegi, adevărul când îl întâlnești îl recunoști  după cum spunea Părintele  Ieromonah Pantelimon Susnea.  Libertatea, îngrădirea și dependența de compromisuri, mascate de neamplinire și sensibilitate arată în fapt costurile ascunse ale trecerii peste cadavre în constrângerea depersonalizată a patimilor. 

 În taximetrie patimile exercită o presiune asupra gândirii uitând că în momentul când nu mai ești condiționat, nu mai ești pătimaș și ești mult mai liber în relațiile cu oamenii.  Astfel putem observa taximetriști cu diferite tipuri de caracter plecând de la cei devotați trup și suflet cauzei, până la cei ce nu văd mai mult de interesul personal. Acum vin și întreb, cum să fim o uniune când avem în fată un așa de mare adevăr?

 În timp, mentorii breslei în urma analizei situației de fapt și asociind datele cu evoluția taximetriei, au arătat adevăruri pentru a îndrepta acțiunile taximetriștilor spre uniune iar astfel prin uniune s-ar fi asigurat viitorul meseriei. Din exterior, privind către democrația  din taximetrie, există o libertate foarte îngrădită, foarte mică – până la urmă e condiționată și de niște angajamente, niște voturi care reduc din libertatea de exercitare, iar, pe de altă parte, în toată deontologia taximetristă, în tot  cadrul legal, care privește foarte atent și profund taximetria, se vorbește de o mare libertate, o libertate care, până la urmă, depășește foarte mult libertatea pe care o avem noi în această societate urbană. Deși avem senzația libertății se pare că suntem condiționați foarte mult de ne-libertăți. Care e adevărul, sau pe unde se situează taximetristul: e liber, nu e liber? Există o graniță în libertatea lui? 

 Când există un gard, care îngrădește o casă, o gospodărie, rostul gardului nu este acela de a îngrădi libertatea de mișcare a celor care sunt în casă și nici doar acela de a delimita teritoriul sau proprietatea, ci, rostul gardului este acela de a ocroti pe cei din casă, gospodăria, grădina, ce mai au ei, de toate pericolele care vin din afară. De asemenea, un drum este îngrădit, și nu poți să ieși nici în stânga și nici în dreapta, dar, pe de altă parte, acele două îngrădiri îți definesc o direcție pe care să mergi, pentru că, dacă nu ar fi aceste îngrădiri, poate, la un moment dat, taximetriștii nu ar ști în ce direcție să o apuce. 

 Odată cu ultima demonstrație din Aprilie 2017, parcă s-a așternut pacea pe tărâmul luptei contra a tot ce înseamnă concurență neloială și piraterie în taximetrie. Fiecare s-a întors la ale lui iar pe zi ce trece, sunt din ce în ce mai puțini aceia ce mai zic ceva de găselnițele multinaționalele care toacă tacit, mărunt și sigur taximetria. Nici presa nu mai zice nimic iar reclamele firmelor ilegale în domeniul transporturilor au ajuns până pe site-urile cu jocuri online destinate minorilor implementând ideea că acestea sunt viitorul nu taxiul tradițional. 

 Între timp apăr adevăruri ce arată adevărata față a monedei. Astfel aflăm că gigantul american Fidelity sunt cei care l-au dat afară pe şeful Uber sunt acţionari şi la Banca Transilvania  iar astfel  se explică cum un pirat a câștigat în fața taximetriștilor din Cluj. Chiar dacă ești liderul companiei, chiar dacă a fost ideea ta, chiar dacă ai cele mai multe voturi și acțiuni, când ești extrem de prost și agresiv, băieții ăia care au băgat 11 miliarde în compania ta îți spun să te cari naibii în altă parte. Cum l-au zburat pe prostul ăsta agresiv de Travis Kalanick la fel îl pot zbura mâine și pe Zuckerberg, chiar dacă el crede că are controlul companiei  așa cu se arată pe zoso-blog .

 Nici în domeniul app dedicate taximetriștilor minciuna n-a scăpat nedovedită. Astfel, Daimler Mercedes a cumpărat Clever Taxi..  Este vorba de Daimler Mobility Services GmbH, parte din grupul german Daimler, proprietarul Mercedes Benz.  Este a doua achiziție a germanilor din acest an. În februarie, mytaxi a achiziționat Taxibeat, liderul de pe piață din Grecia. Taxibeat va fi integrat în platforma mytaxi și va prelua imaginea mytaxi.  Intelligent Apps Gmbh, aceasta apare si pe Bloomberg website, este detinută 100% de Daimler, mai cunoscută sub popularul nume de Mercedes Benz. Daimler controlează MyTaxi și Car2Go (prezent si in Cluj), care vor fuziona cu DriveNow (de la BMW). În iulie 2016, mytaxi a anunțat comasarea cu aplicația Heilo, liderul de pe piață din Marea Britanie și Irlanda, un pas important pentru a deveni liderul pieței europene.  Ca și compania americană Uber, intrată de asemenea pe piață romanească, mytaxi asigură legătura dintre șoferi și pasageri în schimbul unei părti din tariful plătit. mytaxi se concentrează insă pe taxiuri, în timp ce Uber se bazează pe mașini și șoferi care nu sunt înregistrați oficial ca șoferi de taxi. Oare ce am fi avut cu Uber, Bla Bla Car, cu CleverTaxi  sau cu găselnița că "tehnologia este înaintea cadrului legal", în decursul timpului când se arăta că Star Taxi este adevăratul partener loial al taximetriștilor. 

 Diferența  dintre Clever Taxi și Star Taxi era că Vicol Moldoveanu, Project Manager la Star Taxi, a fost tot timpul printre taximetriști în stradă și a adaptat app la necesitățile actuale în relația taximetrist-client menținând balanța dintre cerere și ofertă. Mai mult, acum taximetriștii au posibilitatea de a se exprima liber și în timp util pe app InfoTaxi  iar cineva este acolo și ține cont de ce se întâmplă acționând  ori de câte ori va fi nevoie.  Puțini știu că Vicol Moldoveanu este fost taximetrist și la fel ca cei pentru care luptă, și-a actualizat atestatul de taximetrist, demonstrând că cei ce iubesc taximetria o ajută să nu moară ci să se transforme. 

 Avem puterea, însă suntem destul de ipocriți când e vorba de libertăți. Adică noi ne asumăm numai libertățile care ne convin, dar sunt, pe de altă parte, o seamă de îngrădiri pe care ni le asumăm, tot așa, pentru ca ne convin, și nu discutăm despre ele, nu le punem în criză, în judecată.  Așa, până la urmă este și o logică a vieții, de a-ți alege ceea ce, poate că nu îți convine, dar îți face drumul tău în viață mai ușor. Excluzând, bineînțeles, din această logică destinația finală, care nu știu care poate fi una pe pământ, poate fi una dincolo de pământ. 

 O pildă cu un om care era datornic împăratului cu 10.000 de talanți, care înseamnă o garnitură de tren cu aur. Da, deci mai mult decât PIB-ul unei țări, dacă e să vorbim așa, asta era datoria acelui datornic. Deci era mult peste ce ar putea omul să achite și ar fi în puterea lui iar sentința ar fost să fie vândut el și familia lui cu tot ce are, că oricum nu se va putea recupera plata. Dacă n-ar fi iertat stăpânul pe slujitorul aceea, n-ar fi putut să achite datoria pe care o avea. Sunt astfel de datorii? De ce in cazul  multinaționalelor sau acolo unde este sfera lor de influența se iartă datorii de sute de miliarde iar pe stradă este plin de taxiuri care sunt în litigiu circulând pe certificate de grefă, taximetriști ce sunt la plan deși odată erau PFA sau taximetriști plini de datorii. Poate că nivelul acesta, dacă comparăm stressul datoriei omului de mai sus cu cel al taximetistului de astăzi, putem spune că nu e un stress în plus să te gândești că deciziile tale vor fi afectate în istorie, și nu e o ingrădire foarte mare a modului tău de a te exprima în lume iar astfel sa  arăți că îți păsa și privești spre viitor încurcând pe cât este posibil planurile multinaționalelor care nu se sfiesc să fure tot fără aprobare și fără scrupule. 

 Ceea ce vedem în celălalt arată măsura noastră și măsura preocupărilor noastre, arată limita noastră. Și, iată, deci, că vorbim deja de o limită. Deci, câștigarea libertății este o artă a vieții. Și este un scop al vieții să-ți câștigi libertatea, să o întărești și să progresezi în libertate. 

 O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla! 

 RECUNOAȘTEREA ADEVĂRULUI
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts