Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


A FOST ODATĂ UN SINDICAT CARE NU S-A IMPLICAT ÎN LUPTA POLITICĂ

Posted by Viorel Nicolae on May 4 2017, 10:58am

Categories: #Taxi, #Transport, #Piraterie în transporturi, #Lege, #Politica

Sindicatele fac parte din categoria grupurilor de interese și sunt considerate organisme al căror obiectiv esențial îl constituie dobândirea de avantaje materiale sau protecția celor obținute deja sau nu?

 Raporturile sindicatelor cu partidele politice sunt exprimate pe față sau ocult, organizațiile politice fiind dependente de grupurile de interese și invers. Aceste organizații se constituie pe baza existenței unei comunități de interese sociale, economice și profesionale, iar influența lor nu este deloc de neglijat, ele reprezentând, cel puțin la nivel teoretic, parteneri sociali ai Guvernului, întrucât Executivul are obligația să consulte sindicatele când inițiază proiecte de acte normative ce privesc raporturile de muncă.

 În cazul în care membrii sindicatelor consideră că scopurile sau interesele pentru care aceste organisme au fost create nu pot fi atinse sau drepturile obținute anterior sunt pe cale de a fi încălcate, sindicatele se folosesc de mijloace specifice, precum negocierile, grevele, mediere, arbitraj sau conciliere, petiții sau demonstrații.

 În România însă, situația s-a schimbat complet: sindicatele, dirijate de cele mai multe ori de persoane cu interese politice sau financiare, reprezintă o importantă masă de vot, manipulată în funcție de apropierile existente între liderii lor și personalități politice. În special în preajma alegerilor, sindicatele au, teoretic, mult de câștigat, însă totul rămâne, de obicei, la nivel de promisiune. În timp ce angajații își cer drepturile salariale, mânați de șefii sindicatelor la proteste care afectează milioane de oameni, negocierile se poartă în spatele ușilor închise între oameni politici și liderii mișcărilor sindicale. O simplă analiză a averilor celor care au condus sau conduc sindicate, în paralel cu lefurile salariaților ale căror drepturi spun că le apără, arată că sindicatele din România acționează în favoarea șefilor, în detrimentul muncitorilor.

 Modelul german Mișcarea sindicală este, paradoxal, cel mai bine reprezentată în Germania, iar asta în ciuda faptului că multe voci susțin că Germania nu este nici pe departe o democrație. După al Doilea Război Mondial, numai în cadrul unei singure federații au fost create 16 sindicate industriale, iar gradul de sindicalizare la nivel național este de 40%. Pentru ca membrii unui sindicat să facă grevă este nevoie de un vot secret de 75%, iar acțiunile din timpul unui conflict de muncă sunt evaluate de o societate de avocatură, care realizează un audit economico-financiar, pentru a observa impactul pe care l-au avut protestele. Fondurile provenite din cotizațiile membrilor de sindicat sunt folosite pentru plata acestora în timpul grevelor și pentru consilierea lor, lucru neîntâlnit în România, unde banii ajung, de obicei, în firme controlate de liderii de sindicat. Potrivit sistemului de guvernanță german, muncitorii și sindicatele se implică în deciziile manageriale. Mai mult, în companiile cu peste 2.000 de angajați, consiliul de supraveghere este compus din reprezentanți ai sindicatelor și ai personalului angajat, alături de acționari. Sindicatele din Germania acționează pentru toți salariații, iar activitățile sindicale sunt organizate pe ramuri industriale. Cel mai important sindicat din Germania este IG Metall, care are o putere extraordinară: printr-un protest ce durează mai mult de trei zile, IG Metall poate dobor guvernul.

 În ramura transportului public de persoane există destule exemple de lideri sindicali care au implicat sindicatul în lupta politică și au câștigat mai mult pentru ei și nesemnificativ pentru oamenii care i-au susținut și au cotizat. În fapt însăși cotizația acumulată le aduce puterea financiară cu care pot face ce vor. 

 Nume ca Miron MitreaIon RădoiDumitru CostinVasile MaricaLincu VasileDumitru Costin,Marin CondescuMiron Cozma,  nu fac nimic altceva decât predecesorii lor.  Toți pleacă din rândurile celor mulți și asupriți de condițiile la care sunt supuși de patronate ca să ajungă în timp, să fraternizeze tocmai cu cei pe care i-au contrabalansat.  Mai mult, aceștia ajung la averi considerabile și în ample anchete ale DNA fosta ANI.  Să fie de vină filozofia lor de viață care se bazează pe fază în care dacă întâlnești un prost, ai două variante. Fie îl ocolești, fie profiți de pe urma lui. Noi credem că da pentru că altfel trăiești ca James Riddle "Jimmy" Hoffa, liderul american al  Internațional Brotherhood of Teamsters care fiind dat dispărut din iulie 1975. 

 În domeniul taximetriei au existat lideri care au crezut în cauză, sacrificând totul. De la familie, siguranța locului de muncă și sănătatea personală. Totul pus pe altarul sindicalismului în credința stupidă că uniți vom învinge. Poate că în Germania, Spania, Italia sau în alte țări civilizate să fi lider de sindicat arată altruismul pus în slujba oamenilor și pentru oameni, ca împreună să țină balanța dreaptă dintre pretențiile patronatului și drepturile lucrătorilor. Interesul ascuns în spatele lozincilor "ce dau bine" pot face diferența dintre un om potent finaciar și unul ideologic dar sărac și absent din ramură. 

 Nume ca Grigore Eugen, Marius Vilcu (Piticu)  au părăsit ramura și lucrează în țări străine după ce și-au epuizat toate resursele materiale, Cornel Grecea și mulți alții sunt istorie. Alții ca Gabriel Stavilaru, Claudiu Săpunaru, Roberto Daniel Cocheci,  sunt prezenți și încearcă să acctioneze prin asociațiile profesionale pentru apărarea drepturilor taximetriștilor. Avem lideri noi cum ar fi George Lazăr și contestatul Florin Zozo iar lista ar putea continua până la Vasile Ștefănescu liderul COTAR.   Chiar dacă reprezintă concurența neloială, Cristian Lăzărescu, poate fi trecut la lideri de sindicat deoarece este în staff-ul celor de la FORT.  

 Din câte am arătat, se poate vedea cum un caracterul altruist se poate transforma într-un caracter oportunist fiind vorba de momentul ispitei. Filmulețele postate poate vor arăta o parte a adevărului și vor lămuri puțin din culisele luptei sindicale în taximetrie unde de fapt, câteodată, oaia devine lup. 

 O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla! 

 Piticu întinzând mâna lui Grigore Eugen

Piticu întinzând mâna lui Grigore Eugen

STAVILARU SE CEARTA CU GHISA !!!

Piticu în greva foamei, protestând pentru drepturile taximetriștilor

Oprescu despre legea taximetriei - 14 februarie 2013

Protestul taximetristilor 20 11 2014

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts