Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


  TAXIMETRIA E O CHESTIE CU LEGI CLARE, CARE POATE SUNT APLICATE PROST, CĂ E ROMÂNIA DAR EXISTĂ.

Posted by Viorel Nicolae on April 27 2017, 06:01am

Categories: #Taxi, #Transport, #Deontologie profesională, #Piraterie în transporturi, #UBER

1 din 10 taximetriști e cocalar tupeist care face scandal, așa că toți timizii aplaudă ca focile serviciul ăla semi-ilegal și nereglementat pentru că momentan nu i-a înjurat nici un șofer de Uber.  Cocalarii tupeistii, mesteca semințe ca gâștele. așezați pe un covor pufos de coji și chiștoace, invocând scuza unui tarif mic pentru care întreba "Unde mergi cometre?". Nici când este vorba de șmen, nu rostesc corect "prosteala" aruncând în ețer "ciu handur, boss" 
  
 Uber e o fentă care folosește termenul inventat de "ridesharing" ca să evite toate reglementările alea legale (asigurare, licență, certificate, colantare, bla, bla, pe care taximetriștii dau jde dacă nu sute de milioane). Pe deasupra, se mai lăuda cu plata contribuțiilor sociale dar numai la nivelul firmelor abea înființate că este mai mici nu? 
  
 Timizii sunt prea proști să își dea seama că nimic nu îi împiedică pe șoferii cocalari de taxi să se facă uber-isti dacă nu o să mai poată face agerimi pe taxi. Sunt aceeași timizi cu voce de gay ce sună șoferul să îi aducă aminte ca să pună "end o the trip" în loc să anunțe orgamul că i se fură banii de pe card.  Atunci să te ții bine timidule. Să vezi ce te mai distrează cocalarul undercover de o să rămai fără bani, fără femeia ta și fără respect iar toate astea pentru că ești același timid din înaintea antrenamentului de sală. Totul se rezumă la școala vieții. 
  
 Odată cu creșterea numărului de șoferi parteneri Uber și normalizarea prețurilor meseria nu o să fie destul de bănoasă pentru oamenii politicoși și o să atragă aceiași cocalari taximetriști pe care îi evită pe taxi. Timizii se bucură că aia 10% șoferi de taxi nașpa, o să fie ușor împinși afară dintr-o industrie de bine de rău reglementată într-una cu mult mai puține reguli. 
  
 E mai simplu să plângi și să nu mai folosești taxiuri după ce ai o experiență neplăcută, decât să îl raportezi pe ăla și să înveți ce firme de taxi sunt de evitat. Timidul prost crede că taximetristul cocalar nu a auzit de Uber și cumva e legat ombilical de industria taximetriei și o să moară cu ea. Nu știe că firmele de taxi serioase zboară cocalari mai rapid decât uber și singurul motiv pentru care cocalarii nu sunt pe uber e că nu au prins încă schema, nu că ar fi un loc care îi triază mai bine 
  
 Un interlop gras zicea că, a luat 10 dacii la SH și le bagă pe Uber, dacă știu pe cineva, oricine care ar vrea să se bage pe bani puțini, tot ce trebuie e să fie destul de disperați și să aibă carnet. Fața mea când un uberist o să facă o penală gravă după care o să se descopere că e fost taximetrist și de bine de rău îi era mai greu să facă nasoale în taximetrie decât ca șofer de uber. nu e o chestie de "dacă" ci doar de timp. 

 O zi bună tuturor timizilor! 

  Pamflet realizat după un text de Radu Alexandru  

  TAXIMETRIA E O CHESTIE CU LEGI CLARE, CARE POATE SUNT APLICATE PROST, CĂ E ROMÂNIA DAR EXISTĂ.
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts