Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


STAR TAXI, CLEVER TAXI vs DISPECERATE

Posted by Viorel Nicolae on April 29 2017, 08:19am

Categories: #Taxi, #Transport, #Deontologie profesională, #UBER

 Aceste două aplicații sunt pionierii tehnologiei aplicate în domeniul transportului cu mult înainte ca Uber să se laude cu un serviciu pe mesura cerințelor europene în ramura taximetriei. Star și Clever au găsit formula de a arăta clientelei că se poate lucra cu taximetriștii chiar și fără bacșiș la standarde raportate la nivelul parcului auto existent în România la ora respectivă. În mare. au preluat ce se găsea la ofertă și au oferit clientelei și taximetriștilor variantă optimă.

  Mergând mai departe putem spune că timp de doi ani a fost liniște pe frontul taximetriei iar lucrurile tindeau să se îndrepte spre o direcție bună. alegând bobul de neghină. Star și Clever au făcut diferenta dinre dispecerizare și lucrul direct cu clientul, optimizând timpii de așteptare, selectând șoferii și efiencitizand raportul dintre cerere și ofertă.

 Abordarea lor a fost onestă atât față de dispecerate cât și față de șoferi deoarece, aceștia nu au dat buluc cu anti reclamă taxi cum a făcut Uber-ul, încheind parteneriate cu dispeceratele, unicele reglementate de Legea 38/2005 ca să gestioneze relația client-taximetrist. Atâta timp cât dispeceratele și-au respectat parteneriatul totul a fost bine. Banii pentru plata aplicațiilor dedicate taxi Star și Clever au fost plătiți tot de taximetriștii care au primit cu bucurie tehnologia chiar dacă în cazul anumitor dispecereate, suma era dublă.

 În fapt, Taxi 2000 a arătat diferența dintre app profesionale și amatorism transformând luctul profesionist al Clever-ului cu pionieratul unei app rebut achiziționată de la gunoiul celor de la Taxi Pelicanul. Intersant este că deși noua app era mai mult stinsă, fiind folosită ca o a doua cale de comunicare a dispeceratului, Taxi 2000 pretinde aceleași sume de plata taximetriștilor colaboratori.

 Deși Clever și Star au fost pionierii noului sistem în relația client-taximetrist, acum este în colimatorul COTAR și ne întrebăm de ce? Clever și Star au adus nereguli sau au creeat disensiuni? Aceste două app agreate de relația client-taximetrist au adus pierderi sau evaziune? Nu! Ele au arătat transparența unui serviciu și au redat speranța taximetriștilor pentru o cale a clasei de mijloc.

Mai mult, au demonstrat că se poate ca și fără dispecerizarea abuzivă dată de o lege votată de Mafie, taximetristului i se oferă șansa de a fi independent așa cum este pe tot mapamondul. Ultima sentință a legiuitorului a arătat că intențiile COTAR de a stopa și monopoliza piața taximetriei este sortită eșecului. Suma de plata către Clever arată deranjul unei prosteli a celor ce încă cred că taximetristul este sortit pe veci să rămână sclav pe plantația Legi 38/2005.

 Faptul de a nu lasă taximetriștii să lucreze semi-independent cu aceste două app arată frica dispeceratelor de progres față de inițiativa privată. În locul lor stația de emisie receprtie ar fi fost un auxiliar iar app dedicate o prioritate deaorece din ce în ce mai mulți taximetriști lasă acasă aceste stații preferând tehnologia android iar patronatele adunate sub umbrelă COTAR, caută soluții vechi la vremuri noi. Faptul de a nu lasă taximetriștii să lucreze semi-independent cu aceste două app arată frica dispeceratelor de progres fată de initiativă privată. În locul lor stația de emisie receprtie ar fi fost un auxiliar iar app dedicate o prioritate deaorece din ce în ce mai mulți taximetriști lasă acasă aceste stații preferând tehnologia android iar patronatele adunate sub umbrela COTAR, caută soluții vechi la vremuri noi. În loc să venim în sprijinul taximetriștilor că ei să ofere ce știu mai bine, adică profesionalism, le punem bețe în roate ca să îi ținem la nivelul anilor 80.

 Moda acesta a penalizarilor pe un seviciu pre-plătit, a amenzilor neștiute sau inventate, a decolantarilor plătite de taximetriști și multe alte abuzuri ar trebui să înceteze imediat dacă mai dorim profesioniști în serviciul de taxi. Sumele enorme pe care le pretind unele dispecerate pe motivul brand-ului sunt istorie deoarece brand-urile vi le-au construit și reprezentat taximetriștii. Faptul că parcurile auto a firmelor vechi din taximetrie sunt din ce în ce mai neocupate ar trebui să vă dea de gândit domnilor patroni. Șoferii au variante și ei ies pe stradă în primul rând pentru familiile lor nu pentru voi sau ați uitat cum este să fi taximetrist?

 După ultimul protest al taximetriștilor s-a observat că încă nici la acesta oră, patronatele monopolizante ale ramurei, nu au înțeles că trebuie să se adapteze inovației nu să se cramponeze de un sistem ce a început să ofere dezgust. Updat-am o lege depășită și căutăm amendarea noului în detrimentul celor ce doresc un seviciu profesionist. Ne folosim de expresii demagocice ca să ascundem adevărul că nu vrem schimbare ci menținerea pentru eternitate a haosului benefic mafiei. Nu mixam platformele performante ci lăsăm la latitudinea taximetristului triajul clientelei. De ce nu ne schimbăm? De ce facem sindicalism doar până vineri?

 Vă întrebăm, este atât de greu ca să adoptați platforma "concurenței neloiale" și a condițiilor acestora sau să lăsați Star și Clever să facă schimbarea necesară? Este atât de greu ca să lăsați firmele ce știu să facă asta, investind în sectoare de cercetare, iar voi să urmăriți cum vă intră banii în cont? Avantajele care se întrevăd ar fi acestea: comanda ar intra direct pe app ne-lăsând loc de refuz șoferului, rating-ul ar face diferența și anumiți șoferi care s-ar exclude singuri  sau s-ar schimba,  ar există o evidență strictă a șoferilor ce merită să fie taximetriști, sumele încasate ar asigura un parc auto nou, fiscalizarea ar fi transparentă, programul de lucru ar fi normal, s-ar echilibra balanța dintre cerere și ofertă,  și multe altele . Ce ziceți, merită? 
  
 O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla! 

 STAR TAXI, CLEVER TAXI vs DISPECERATE
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts