Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


SĂ AI O SUTĂ DE TAXIURI, ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ FI MAFIOT

Posted by Viorel Nicolae on April 12 2017, 05:57am

Categories: #Taxi, #Piraterie în transporturi, #Lege, #UBER

 15.000 de taxiuri se calcă pe bombeuri în fiecare zi prin Bucureşti, deşi legea spune clar: 4 licenţe pentru o mie de locuitori. La un calcul simplu, peste 5.000 de maşini fac taximetrie ilegală, cele mai multe fiind din judeţul Ilfov. Peste acestea se adaugă segmentul concurenței neloiale a celor de la Uber, estimativ la încă 7.000 de mașini.

Legea Taximetriei aprobată regent de către Parlament este respectată ca orice lege, în funcție de ce rang ai. Dacă ești măgar stai în fața barierei impuse de lege, cei mai mulţi politicieni, oameni de afaceri cu influenţe o sar şi reprezentanţi mass-media car au intrat în acest business trec pe dedesubt,  nimeni nu are interes s-o respecte. Sînt mulţi oameni importanţi din politică şi media pe care-i vedem zilnic la televizor care au cumpărat fiecare sute de maşini şi le-au dat firmelor din Ilfov care au licenţe luate ilegal iar la această oră de pe multe ecusoane de licențiere din Ilfov nu se mai vede localitatea care le-a emis pentru că denumirea acesteia a fost ștearsă. 

Dacă taximetria este din ce în ce mai săracă pe zi ce trece pentru taximetrişti, în schimb, pe patronii lor şi pe partenerii de afaceri ai acestora îi îmbogăţeşte.  Condiţia de bază este să ai licenţe disponibile, iar cum în Bucureşti s-au dat toate de mult, trebuie să te pui pe o listă de aşteptare. Soluţia "salvatoare" dar ilegală vine din Ilfov, că vorba aceea dar din dar se face Rai iar sclavi sunt destui care nu vor pensie la bătrânețe. La fel se întâmplă și la partenerii cu flote de la Uber unde în ultimul timp salariul șoferului a scăzut.

Dacă luăm în calcul 100 de maşini din gama low cost, pe care le aducem la un patron care dispune de licenţe şi dăm spre folosinţă aceste maşini firmei de taximetrie, proprietarului încasează 50 de lei/zi pentru fiecare maşină iar 50 de lei îşi opreşte firma de taxiuri, sub un plan ilegal impus de 100 de lei zilnic pentru fiecare taximetrist. Se cunosc cazurile când, fiind vorba de mașini noi, acestea au un "echipaj" format din doi șoferi care lucrează câte două spre zece ore, cel puțin în primii doi ani, iar planul însumat este de 130 de lei zilnic, mai puțin duminica. La 100 de maşini, venitul zilnic al proprietarului este de 5.000 de lei, iar într-o lună (31 de zile) suma ajunge la 155.000 de lei, adică 34.444 euro! Şi nu-l doare capul pentru că întreţinerea maşinii este suportată de către firma care a luat în folosinţă aceasta.

Maşina cel mai des folosită în taximetrie este Dacia Logan, iar cel mai ieftin model, fără discounturi, este de 6.890 de euro (TVA inclus). Un calcul simplu arată că investitorul amortizează 5 maşini într-o lună, 60 de Loganu-uri într-un an din totalul de 100. În următorul an, cam prin luna septembrie, investiţia (689.000 de euro) este complet amortizată şi poate trece pe profit. Durata de viaţă a unei maşini care face taximetrie este de 10 ani. Deși legea prevede 250.000 de km ca plafon maxim de kilometri parcurși, întâlnim în medie valoarea de 500.000 de km.

Clienţii sînt mulţumiţi pentru că la fiecare colţ de stradă găseşti o maşină de culoare galbenă, taximetriştii se calcă pe picioare şi trebuie să muncească dublu, dacă nu triplu, pentru a-şi realiza planul de 100 de lei, sumă ce trebuie dată zilnic firmei la care lucrează. În momentul în care bagă cheia în contact taximetriștii sînt deja datori 150 de lei, 100 de lei planul, 50 de lei combustibilul pe care tot ei îl plătesc. Trebuie să facă 15-20 de curse într-o zi pentru a face cel puţin 200 de lei, dacă adăugăm țigările, cafeaua și un meniu mediu de 15 lei.

În Capitală, numărul taxiurilor a crescut la 16.000 pentru că în continuare în Ilfov s-au dat licenţe. Există comune în care s-a ajuns ca raportul să fie o licenţă de familie. Mai e puţin şi se va ajunge ca numărul acestora să fie mai mare decît numărul de locuitori. În 2016 erau funcționale peste 6000 de aparate de taxat destinate taxiurilor de Ilfov. Au apărut şi multe maşini care au ecusoanele, amplasate pe portierele din spate, clonate. În aprilie 2011, factorii decizionali din Bucureşti şi cei din Ilfov au ajuns la un acord verbal privind numărul de maşini cu autorizaţie de Ilfov ce ar putea opera în Capitală. A existat şi un protocol, adiacent Legi 38/2003, dar care n-a mai fost semnat niciodată, în care se stipula că în Capitală au drept de funcţionare un număr de 1.600 de taxiuri, un număr apropiat de media celor 4 licenţe per 1.000 de locuitori.

În realitate, numărul taxiurilor de Ilfov a depășit de mult 5.000 raportate la 32 de comune şi 8 oraşe cât sunt în judeţul Ilfov. Monopolul tarifar la 1,4 lei per kilometru care este tariful practicat de majoritatea taximetriştilor ilfoveni ia forțat pe taximetriștii din București care au trebuit să se alinieze la aceeași valoare ca să nu intre în faliment, iar acum clientela consideră normal acest 1, 39 chiar dacă din fişa de fundamentare reiese un alt tarif ce ar aduce profit. 

O zi bună taximetriști orinde v - ați afla! 

SĂ AI O SUTĂ DE TAXIURI, ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ FI MAFIOT
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts