Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


ACUM ORI NICIODATĂ

Posted by Viorel Nicolae on April 26 2017, 00:32am

Categories: #Taxi, #Transport, #Deontologie profesională, #Piraterie în transporturi, #Lege, #UBER, #Politica

 Două proteste împotriva Uber vor avea loc în această săptămană, în București, acestea fiind organizate de către COTAR. 
  COTAR este Confideratia Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, iar taximetriștii și transportatorii care fac parte din această vor organiza două proteste în fața sediului Guvernului, unul pe 26 aprilie și altul pe 27 aprilie. 
  Aceștia protestează împotriva pirateriei care are loc momentan pe piată, mișcarea vizând platforma Uber. Confederația a primit autorizație de la Primăria Capitalei pentru proteste, acestea urmând să aibă loc între 9:30 și 21:00. 
  Conform confederației, transportatorii care iau parte la proteste nu vor efectua curse. COTAR își cere scuze clienților care vor fi afectați de proteste, făcand referire mai ales la cei din Ilfov, care nu vor beneficia de modalităti de transport în următoarele două zile. 

 COTAR insistă pe emiterea unei Ordonanțe de Urgentă “care să scoată în afara legii activitatea tuturor platformelor care functionează în România ilegal, fără a avea acreditare, autorizări, licențe etc.”. 
  Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Sorin Grindeanu, Vasile Stefănescu, președintele COTAR, îi solicită “solutionarea acestei situatii”, cu precizarea că “proiectul OUG este promovat de Ministerul Transporturilor și asteaptă avizul de la MAI, MDRAP și semnătura domniei voastre”. 

  Intrarea pe piată a unor firme care fac transport neautorizat a însemnat aruncarea în haos a pieței de Transporturi, falimentul firmelor de Transport rutier, dar mai ales lipsa colectării taxelor și impozitelor la bugetul statului. Datorită acestui aspect. actualii transportatori, vor intră în faliment din cauza concurenței neloiale, din partea celor care sfidează legislația și care vor declară foarte curând că, așa cum nu fac transport de persoane, nu au nici incasări de bani, deci nu au pentru ce să plătească taxe și impozite.  pretențiile companiei americane UBER de a se schimba legislația în tările în care firma a intrat pe piată. UBER se laudă că este prezentă în 75 de tări și că se luptă cu legislația tuturor statelor, pe care o declară invechită, pentru că legile prevăd peste tot în lume anumite reglementări pentru transporturi și serviciile de taximetrie, pe care UBER recunoaște că le incalcă, dar se apără spunând că nu ei incalcă legea, ci chiar legea le incalcă lor dreptul la liberă funcționare în afară legii. 
  
 UBER ne aduce în atenție chiar o recomandare a Comisiei Europene – în niciun caz o directivă –, care le spune tărilor afectate de activitatea în afară legii a firmei UBER că ar putea să reevalueze posibilitătile de a accepta și acest tip de prestări servicii, dacă vor găsi o bază legală în acest sens. 
  Asta nu inseamnă că toate tările își vor distruge Transporturile și că vor crea haos ca să ajute firma UBER să câștige bani și să nu mai încaseze taxe și impozite la buget. 
  De fapt, astfel de activităti ascunse în spatele tehnologiei au acaparat deja, prin platforme online, nu doar activitătile de taximetrie sau de transporturi, în general, ci și serviciile de turism, consultantă etc., precum și activitătile de comerț, astfel încât să nu se mai plătească taxe și impozite la bugetele tărilor afectate, printre care se numără și România. 

În 2015, Legea taximetriei a fost modificată rapid de către parlamentari. Proiectul a fost adoptat de către deputați cu 298 voturi „pentru“, două voturi „impotrivă“ și 16 abțineri. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, în sensul sanctionării contravenționale a persoanelor fizice și juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism, fără respectarea prevederilor art.7 din lege. Astfel, aceia care vor risca și vor încerca să încalce legea ar putea primi amenzi de pană la 25.000 de lei. Uber a ajuns și în România, pe 25 februarie, oferind curse de 1,39 de lei pe kilometru, preț asemănător celui practicat de taxiurile tradiționale. Mașinile Uber pot fi comandate din aplicație, iar plată se face instantaneu, cu ajutorul cardului atașat contului. Uber a prins popularitate rapid în România, după ce a fost lansat. Clienții au apreciat faptul că șoferii erau foarte amabili și mașinile erau curate. De asemenea, pe distante scurte sau atunci când nu este trafic greu, Uber era chiar mai ieftin. Dacă șoferii vor fi opriți de Poliție pe stradă, aceștia nu au cum să demonstreze că aceștia fac taximetrie prin Uber, deoarece ar fi nevoiți să verifice telefonul mobil, ceea ce inseamnă că ar avea nevoie de mandat. Șoferii prinși insă făcand transport de persoane fără licentă riscă să rămană fără carnet timp de șase luni. România nu este prima tară unde Uber este interzis. În Franța, Germania sau Marea Britanie au existat proteste și inițiative. În Franța, Uber a fost interzis, iar în Germania functionează doar în anumite orașe și a acceptat să cumpere licențe pentru șoferi.  Uber a fost interzis, dar nu acceptă acest lucru.

 Ce se va inatampla zilele acestea este rezultatul unei stări de fapt ce nu mai poate fi tolerată și trebuie să înceteze. Vă așteptăm în număr cât mai mare să fiți solidari anti UBER, ACUM ORI NICIODATĂ! 
  
 O seară bună taximetriști oriunde v-ați afla! 

ACUM ORI NICIODATĂ
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts