Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


Semeni vânt, culegi furtună și apar victime colaterale

Posted by Viorel Nicolae on March 4 2017, 11:05am

Categories: #Transport, #Taxi, #Deontologie profesională, #Piraterie în transporturi, #Lege, #UBER

Acțiunile ad-hoc au efectul scontat atâta timp cât sunt efectuate punctual. Reperarea pe aceeași temă, fără informarea în prealabil a factorilor ierarhici superiori atrag după sine derizoriul cauzei, perpetuarea confuziei generale, scăderea credibilității organismelor reprezentative în ramură și expun gratuit la crearea unei imagini haotice, total contrară cauzei generale provocând, victime colaterale.

Fundamentele unui factor vital cum este lupta sindicală de bazează pe aceleași reguli ca și relațiile de muncă pentru că însăși noțiunea de sindicat are la bază o scară ierarhică.

Sindicatul este o organizație de masă care unește, pe bază de adeziune voluntară, pe salariații din întreprinderi sau instituții și care are ca scop, în regimul capitalist, să lupte pentru înlăturarea exploatării și pentru satisfacerea revendicărilor economice și politice ale membrilor săi. Sindicatele trebuie să educe muncitorii în spiritul vigilenței de clasă împotriva exploatatorilor și uneltelor lor. 

Am  ales această abordare deoarece, ieri seară, în urma unui astfel de acțiune ad-hoc, sau meeting neautorizat, sau marș de protest, indiferent cum doriți să-i spuneți, datorită nerespectării unor pași normali ai oricărui tip de acțiune, efectul a fost 0. Mai mult, în afară de marșul de protest spontan, nimeni nu a fost sensibilizat, reproșurile la adresa adevăraților factori reprezentativi au curs încă de la primele ore ale dimineții și avem doi șoferi de la Uber la care s-a deschis un dosar de cercetare penală iar unu taximetrist cu pagube materiale.

Nerăbdarea și vedetismul asociate cu nerespectarea scări ierarhice, pot arunca taximetria în războiul șofer-șofer ce va scinda această ramură în fracțiuni ale transportului local cu autoturisme pentru fiecare segment în parte, de la taxi până cele gen ride-sharring. Războiul acesta este în plină desfășurare, totul cu girul unora care ar fi trebuit să vegheze responsabil la legala desfășurare a activității de taxi.

În decursul timpului mii de taximeriști au ieșit în stradă pentru a protesta față de diverse acțiuni, de la problemele concurenței neloiale, piraterie până la  cele de trafic și monitorizare. Aceeași taximetriști au format în timp asociații și confederații menite să tragă câte un semnal de alarmă atunci când legile nu au fost respectate, iar dacă pe timpuri se scanda "Ieși afară javră ordinară" la adresa vreunui funcționar al administrației locale acum s-au pus de acord să preseze aplicat asupra concurenței neloiale, tarifului și a numărului de taxiuri ce să deservească populația și asta ar fi doar vârful iceberg-ulu ce poate scufunda taximetria dacă nu se iau măsuri controlate și imediate.

În tot acest timp, constatãm că o masă de oameni a devenit specialistă în legile taximetriei, în Drept și în efectele unor acte normative. Pe rețelele de socializare circulă diverse mesaje, filmări live, împreună cu invitații venite din partea unor asociații și persoane, care cheamă taximetriștii în stradă să protesteze până când sistemul va cădea și caracatița mafiotă va fi înlăturată. În mod total greșit, cel puțin până acuma, Patronatul la fel că și Admirația Locală, cu mici excepții, au continuat să refuze să mai reacționeze sau să comunice la orice acțiune întreprinsă 

Atât taximeriștii, cat și funcționarii publici ai admistrației în funcție, asociațiile profesionale pentru apărarea drepturilor taximetristilor, în frunte cu Primăria Generală a Capitalei dar și unii dintre funcționari ai instituțiilor de forță din sistemul judiciar au permis și contribuit la declanșarea unui haos instituțional și social, fără a tine cont că în aceste zile ar fi indicată declanșarea procesului pentru integritatea și stabilitatea TAXIMETRIEI. 

Fãrã a conta că taximetria nu stă deloc bine, întreaga clasă administrativă și sindicalistã a refuzat să cadă la pace și să lucreze împreună pentru consolidarea ramurei din taxi în fața piraterie. În ultima instanță, odată cu venirea Doamnei Primar General Gabriela Firea și-au dat seama că destabilitatea poate duce chiar la destrămarea taximetriei.

În contextul în care este cunoscută dorința celor de la Uber de a smulge o bună parte a clientelei din taxi, ținând cont de mesajul cu subânțeles, care a vorbit despre noua taxinetrie dar și în contextul acțiunilor concertate ale unor ride-uri sponsorizate de miliardarul american  Kalanick de a indemna șoferii la transport ilegal în stradă pentru schimbarea ordinii în taxi, ne întrebăm dacă nu cumva afirmația lor ascunde un mare adevăr. Acela că, foarte curând, taximetria – așa cum există astăzi – va fi ștearsă de pe fața Pământului.

Până una alta, unii taximeriști sunt preocupați de probleme juridice și chestiuni de Drept! Se va putea apãra eficient taximetria – în perspectiva anului 2018! – dacă se va pune problema monitorizãri/centralizări în opinia PMB?... Nu înțelegem că deontologia este la fel de importantă ca și legalitatea?

Taximetria se apropie de situația din 2005, de izolare individuală. Nu știu dacă chestiunea limitelor parcului auto va fi repusă în discuție, dar se va putea apãra eficient taximetria – în perspectiva anului 2018! – dacă se va pune problema monitorizãri/centralizării, agreate – se pare – deopotrivă de PMB-ul lui Firea și Consiliul General, ca soluție la „problema autorizării"?  Regimul administrativ, în Capitală, nu mai îndeplinește condițiile pentru a fi denumit unul autentic democratic. Este unul hibrid, deoarece „accontability” și „responsability” nu funcționează nici în interiorul autorităților/sindicatelor în taxi, nici între acestea. Nu este nici o „democrație controlatã” după model comunist, deoarece la Consiliului General al PMB există un autentic centru de comandă politică a Bucureștiului. Dată fiind abandonarea fățișă a ethos-ului suveranist, prima dată atât de pregnant de la sfârșitul regimului Ceaușescu, și interiorizarea în rândul establishment-ului cu putere de decizie a unuia de tip „neo-fanariot”, taximetria este asemenea unui automobil care se mișcă doar prin propria inerție și este condus doar cu frâna, fără motor. 

Urmeazã, inevitabil, o decelerare tot mai mare, până la oprire (colaps).  Nu înțelegem că deontologia este la fel de importantă ca și legalitatea. TAXIMETRIA se auto-izoleazã tot mai mult, într-un prezent caracterizat de haos, ură, răzbunări, măcinarea valorilor sale și a liderilor săi – atâția câți au fost – iar Primarul devine conducătorul unei forme noi de stat – AUTARHIA SERVICIILOR -, privind, cu detașare, descreșterea taximetriei. Și, ca să folosesc un proverb chinezesc, „Zuo shan guan hu dou” (el stă pe munte sus și privește în vale tigrii a luptându-se). Din păcate, din ce în ce mai des, tigrii devin tigri de carton iar miza luptei lor nu mai are legătură cu ce se întâmplă în jur.

O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla!

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts