Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Taxi Observator

Arată ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.

POLITICA, MINCIUNA, OPORTUNISMUL ȘI TAXIMETRIA

Posted on March 26 2017 by Viorel Nicolae in Taxi, Transport, Deontologie profesională, Piraterie în transporturi, Lege, UBER, Politica

A fost o epocă în care politicienii mințeau, iar jurnaliștii se străduiau să le descopere și deconstruiască minciunile. Acum, s-a făcut dreptate, mint și unii și alții în egală măsură, aflîndu-se într-un fel de competiție nesănătoasă. Dacă ne raportăm la acestã idee, putem vedea aceeași imagine acum când toți trag în toate părțile de taximetrie, ca de un leș, mințind fără rușine și căutând să ascundă latura oportunismului deoarece, chiar dacă este aproape moartă, taximetria, este un os bun de ros. Astfel, oameni care nu au adus servicii taximetriei caută prin minciuni să își șteargă "urmele" în speranța că "noua taximetrie" le va spăla imaginea și odată cu asta, le va aduce și locul meritat într-o ramură pe care, pe vremuri au distrus-o protejând-uși "investițiile"

Asistăm la spectacolul degradării vieții taximetriștilor,  datorită, în mare parte, oprtuniştilor și a politicii tehnologiei, democratice „originale” oferită de pirați. Uneori îți vine să râzi, gândul te duce la memorabilul nostru Caragiale, la nedumerirea cetățeanului turmentat: „…Eu pentru cine votez?”, vădita consternare a oamenilor simpli în fața proceselor democratice false și orchestrate. În vremurile de atunci oamenii parcă aveau totuși umor, poate o oarecare naivitate, nu erau atât de rafinați, de perverși încât să-și ascundă intențiile. Umorul realizat de Caragiale în scrierile lui, era dovada talentului și a inteligenței sale, reușind să zugrăvească personaje și situații din care se poate vedea că oamenii nu erau proști, fiindcă dacă ar fi fost, nu ne-ar fi făcut să râdem. Acum, ceea ce se petrece în jurul nostru nu este nici umor, nici naivitate, este răutate, perfidie, rafinament pervers, inteligență pusă în scopuri de distrugere, versatilitate, șmecherie, lipsă de înțelepciune și bun simț, minciună, oportunism. În două cuvinte – suflete bolnave. Oameni avizi de putere care fac orice numai să-și mențină sau să dobândească puterea râvnită. 

Și pentru a clarifica deosebirea dintre inteligență și înțelepciune, amintesc că inteligența este capacitatea de a imagina alternative, pe când înțelepciunea – capacitatea de a o alege pe cea mai bună:„Inteligența este ca un roi fără matcă, înțelepciunea este un roi cu matcă”, spunea cineva. În „Banchetul” – dialogul socratic scris de filozoful grec Platon –, Socrate venit mai târziu este invitat de Agaton să stea lângă el: „să mă molipsesc și eu cu ceva de la cel înțelept…”, iar Socrate-i răspunde: „Ce bine-ar fi dacă înțelepciunea ar avea darul să se scurgă ori de câte ori ne atingem unii de alții, de la cel ce are mai multă la cel cu mai puțină…” În altă parte, Socrate mai spune: „A fi înțelept, înțelepciune și cunoștință de sine înseamnă să știi ce știi și ce nu știi”, ceea ce pretinde simțul clarității.

Mulți dintre cei care intră în politica taximetriei folosesc minciuna pentru a avea succes, minciuna fiind o afirmație prin care se denaturează în mod deliberat adevărul. Minciuna este o afirmație contrazisă de experiență, observație sau bun simț; ea este oferită de persoana mincinoasă în mod premeditat sau spontan prin contorsionarea totală sau parțială a faptelor și a adevărului sau prin argumentarea selectivă, dar aparent semnificativă, a faptelor.„Minciuna este vacanța adevărului”, spunea filozoful, poetul român Lucian Blaga (1895-1961). 

Nu greșim dacă spunem că mințind ucidem adevărul. De la prima minciună ușurăm drumul celorlalte minciuni pe care le vom spune, creând condiții favorabile unor păcate și mai mari, cel al furtului, creării haosului, subdezvoltării. De regulă, minciuna se consideră o acțiune intenționată de declarare a unei stări, pentru a produce confuzie, a oferi false speranțe, a determina o anume acțiune sau a crea o anume stare care servește celui care minte. Deși minciunile premeditate sunt cele care sunt considerate a fi mult mai devastatoare și de neiertat, se pot totuși identifica și minciuni spontane, nepremeditate, posibil determinate de lipsa de informare, de înțelegere incorectă și/sau de interpretarea greșită a informațiilor existente în acel moment. 

Astfel, s-au identificat diferite variante ale minciunii, precum:Minciuna individuală cotidiană, Minciuna individuală politică,Minciuna colectivă, Minciuna politică colectivă, Minciuna economică, Minciuna socială, Minciuna științifică, Minciuna culturală. Ca tipologie, întâlnim: Minciuna mare – minciuna care are ca scop să înșele victima în a o face să creadă informațiile spuse de cel care minte, ceva care va fi contrazis, probabil, de unele informații pe care victima le posedă deja, Cacialmaua (când pretinzi că ai informații pe care nu le ai de fapt), se folosește, de exemplu, la jocul de poker; Minciuna deschisă – o minciună spusă drept și confident în față, cu scopul de a fi convingător și, mai sunt altele. Să menționam exagerarea care apare atunci când cele mai fundamentale aspecte ale unei afirmații sunt adevărate, dar numai într-o anumită măsură; este văzută ca „întindere a adevărului”.

De curând, în urma scandalului mediatic despre evaziunea fiscală a celor de la Uber, Nicoleta Schroeder, Manager General al acestei rețele tehnologice ce prin ideea că " inovația să preceadă legislaţia" amestecă intenționat și premeditat minciuna acoperind faptul că prin inginerii contabile, Uber aduce o gaură de zece milioane de euro la bugetul statului lunar, după cum a spus Aurelian Bădulescu, Viceprimarul Bucureștiului. La scurt timp, FORT (Federația Operatorilor Romani de Transport) îi cere demisia viceprimarului Capitalei, pe care îl acuză că apără interesele unor firme din taximetrie “și încearcă să acopere o evaziune de peste 100 de milioane de Euro – o zecime din totalul bugetului Bucureștiului pe anul 2017”.  

Nici nu ne mirã deoarece dacă intrăm pe pagina oficială a celor de la FORT, la secțiunea IV "taxi" îl găsim pe Mihai Ghişe ca vicepreședinte iar la secțiunea Euroregiunea III, VII pe Cristian Lăzãrescu. Aceeași vechi prieteni și parteneri de afaceri murdare, care prin minciună, dezinformare și trafic de influență au introdus pe piața taximetriei, Taxi Pelicanul și Pelicanul Grup, fluturând pe sub nasul celor revoltați draftul faimosul protocol între București și Ilfov, nesemnat până în ziua de astăzi, aducând concurența neloială la maxim în ramură. Menționam că avem dovezi ce demonstrează că ambii acum au schimbat "barca" sau "pescuiesc la două undițe" și angajează șoferi la plan pentru Uber, în calitate de "owner fleet". Tot aceeași gașcă a consiliat mafia samsarilor din taximetria ilfoveanã care în cârdaşie cu primăriile ilfovene, au emis fără număr zeci de mii de licențe de taxi care operează preponderent în București. De la "posibilitatea"acesta la această oră există dispecerate de taxi în Capitală care dispecerizeazã taxiuri cu licențe de Ilfov, chiar dacă unele sunt de la granița județului. Abea anul acesta Comuna Vidra a început să anuleze numărul licențelor taxi emise și le-a redus la 30 din 300 conform calcului de 4/1000 locuitori fapt ce a dus la o adevărată "revoltă" în Vidra. 

Nicoleta Schroeder este fata fostului șef al ANAF, Gelu Diaconu. Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, Nicoleta Diaconu Schroeder  fiica lui Gelu şi a Mihaelei Diaconu, deţine, împreună cu soţul ei, americanul Wesley Elijah Schroeder, născut în 15 august 1981 în Oklahoma City, acţionariatul companiei Yogoberry SRL. Aceasta se ocupă cu comerţ. Firma a fost administrată, până în data de 2 martie 2005, de către mama Nicoletei, Mihaela Diaconu, pe care, însă, acţionarii au revocat-o, administraţia firmei fiind preluată de către fiică. SC Yogoberry SRL, prin administrator Nicoleta Diaconu Schroeder, a fost acționată în judecată, în data de 1 octombrie 2014, de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, condusă chiar de către tatăl acestuia, Gelu Diaconu. Procesul viza o plângere contravenţională, judecat la Judecătoria Constanţa şi s-a soluţionat în 13 octombrie 2015, în stil propagandistic. Fiica tatălui preşedinte al ANAF a pierdut cauza în favoarea ANAF-ului, condus de tatăl fiicei. De la începutul anului trecut, Nicoleta Diaconu Schroeder a fost numită în funcţia de director al filialei din România a UBER, companie care a creat şi operează o aplicaţie ce permite conducătorilor auto să devină taximetrişti fără licență, plătind doar un comision. Aplicaţia a fost declarată ilegală în ţări precum Germania şi Franţa, iar în România funcţionează oficial și ilegal, din februarie 2015. UBER a primit amenzi în Taiwan, iar în Franţa acţionarii săi au fost arestaţi. În Belgia şi Olanda au fost demarate investigaţii serioase cu privire la această aplicaţie, compania fiind scoasă în afara legii.

Minciunile premeditate și împrăștiate de gașca Lãzărescu Ghișe Schroeder profuce confuzie și speranțe false, îi pune pe oameni în situații de complicitate la infracțiuni cu consecințe deosebit de grave. La noi oamenii sunt toleranți dar să ne uităm la adevăratele lupte de stradă din Italia și Franța unde taximetriștii revoltați au incendiat mașini Uber, sau la amenzile enorme ce au făcut ca activitatea Uber din Taiwan să își oprească activitatea. Oamenii cu un gram de conștiință și onoare își dau demisia din cadrul Uber,  cum a fost cazul numărului doi din CEO Uber care a demisionat la începutul anului acesta.  Google a intentat proces contra Uber pentru furt de tehnologie.

Lupta între taximetriști și Uber a ajuns la nivelul superior iar asta se vede prin reacția FORT, care nu are reprezentativitate în comparație cu COTAR care este agreat de Primăria Capitalei. Putem spune că FORT apără interesele piraților iar COTAR pe cele ale taximetriei tradiționale. FORT acuză fraudele din taximetria bucureșteană cu toate că ei reprezintă mascat concurența neloială practicată de Uber. FORT ar trebui să apere legea și să arate că, Uber ori își plătește toate taxele ori dispare. FORT apără o ideologie infantilă de copil râgâiat.

Pozițiile duble ale tandemului Lãzărescu Ghișe, prin dezvoltarea afacerilor în domeniul taximetriei cât și în cadrul Uber arată scopul acestora. Să te folosești de o Federație a transportatorilor, apărând doar interesele de grup, nu mai seamănă cu o luptă sindicală ci mai de grabă cu sindicatul mafiei. Cerința acestora, prin vocea celor de la FORT, de a demite o persoana din Administrația Locală a unei capitale europene arată gradul de manipulare a mafiei. Aceasta, prin specularea factorilor, a lipsei de informare, de înțelegere corectă și de interpretarea greșită a informațiilor existente în acel moment, îndeamnă la haos. Astfel oameni încalcă legea deși aceasta este foarte clară și trebuie respectată. Emiterea de speculații prin care CE ar face unele recomandări nu este mai presus de legea statală iar prezentarea tendențioasã ce lasã loc de înterpretare a acestor recomandări, arată în fapt că Uber are nevoie de oameni care se cred mai presus de lege pe care nu o respectă invocând ce le convine și cand le convine protejând-uși interesul.

Uber caută să distrugă un sistem creeat pentru oameni în locul unui sistem exclusivist, în care singurii oameni acceptați sunt clienții potenți sau mai precis cardurile acestora. Uber fură identitatea tuturor și o folosește după bunul plac. Uber spionează fără avertisment și fără scrupule. Uber se bazează pe traficul de influență oferind curse gratuite celor ce-i ajutã sau curse bănoase sub identități false pentru cei ce ar trebui să aplice legea.  În această activitate ilegală aceștia la rândul lor protejează Uber (sunt înregistrate cazuri când la volanul mașinilor uber au fost identificate persoane angajate al MAI sau ale Jandarmeriei iar personalul ARR și RAR închid ochii, deși folia aplicată pe geamurile letale, inclusiv luneta mașinilor Uber este neconformă, fapt care ar atrage reținerea talonului în mod normal). Uber se va folosi de toată lumea până își va atinge țelul după care nu va mai avea nevoie de nimeni. Nici de Lãzărescu, nici de Ghişe, nici de Schroeder, nici de șoferii care i-au ajutat sau de cei care s-au prostituat profesional pentru curse gratis. Odată cu monopolizarea pieței taxi vor introduce taxi fără șofer și vor aplica tarifele lor deloc ieftine. 

Lațul se strânge pentru Uber și asta este o chestiune de timp chiar dacă aceștia se laudă cu Polonia uitând de problemele din State. Aceștia uitâ sau nu știu că acesta împreună cu Slovenia, Ungaria și Turcia au spus că preferã protecția Rusiei chiar dacă sunt membre NATO. Primul pas a fost făcut de Ungaria, pentru interzicerea app și consecințele juridice ale transportatorilor de persoane care desfășoară activități de transport cu autoturisme, fără a deține o autorizație specială în acest sens. A fost modificată Legea XLI din anul 2012 cu privire la serviciile de transporturi de persoane. Ungaria a arătat că dorește normalitate și nu corupție corporatistă. Precedentul legislativ a fost creeat iar dacă ne uităm că atât Ungaria cât și România sunt membre UE, vom constata că interesele sunt comune în domeniul taximetriei, iar deja legile se schimbã în folosul cetățenilor europeni nu americani.

Taximetria tradițională este o meserie și are la bază o activitate umană nu ciberneticã. Taximetriștii sunt umani fiind în stare să facă front comun pentru oameni acționând  gratis în situații când integritatea, libertatea sau revendicările lor sunt puse în pericol, nu taxând triplu în aceste situații (cum s-a întâmplat de curând la Londra). Chiar dacă unii dintre taximetriști fac altceva decât taxi, ceilalți au un puternic spirit civic fără de care nu ar putea practica această meserie până la moarte și nu ocazional cum preferă uber. Taximetriștii  adevărați sunt în stare să nu facă bani pentru apărarea taximetriei, demonstrând că banul este o unealtă nu un mod de viață, iubind oamenii chiar și atunci când aceștia îi desconsideră. Spiritul taximetriei este un spirit liber fără monitorizare din partea unora care sunt hoți de meserie dar acum strigă "Hoții! " uitând că minciuna are picioare scurte chiar dacă este cosmetizatã în Fata Morgana ce este în stare să îți distrugă atenția de la ecranul mobilului ca să nu vezi cât Îți trage banii de pe card.

O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla!