Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


DEGEABA VREM SĂ NE SCHIMBĂM SOARTA DACĂ NU NE SCHIMBĂM PE NOI

Posted by Viorel Nicolae on March 7 2017, 07:53am

Categories: #Taxi, #Transport, #Deontologie profesională

Nu de puține ori stresul acumulat în activitatea de taxi face ca,. taximetristul să-și reverse nervii la prima greșeală cât de mică, ca apoi, judecând la rece, să își reconsidere atitudinea. Clienții reclamă din ce în ce mai des, conflicte spontane petecute în taxi și nu de puține ori, în fața copiilor. Asta este anormal pentru că piticii nu sunt vinovați cu nimic că noi, adulții ce ar trebui să le oferim siguranță, îi punem în pericol.

Nemulțumirile acumulate din cauza presiunilor regulamentelor și a planului impus, încasările scăzute din cauza suprapopulării flotei de taximetre și capacul pus de infuzia ilegală a celor de la Fly și Uber, programul prelungit de muncă care depășește media de 70 de ore pe săptămână și condițiile de trafic, reacția lentă la problema piraterie din partea patronilor și a autorităților ce îl face pe taximetrist să se creadă un sclav pe plantație, sunt numai câteva din cauzele ce transformă un șofer amabil într-un om scăpat de sub control. 

De curând, un coleg de breaslă, a reacționat deplasat, descărcând-uși nervii pe Mihalache Marina Mihaela nimeni alta decât, Misha soția lui Connecter, vedete autohtone. Aceasta a făcut comandă pe app Star Taxi pentru că împreună cu fetița ei să ajungă de la grădiniță la altă locație. Din relatările de pe Facebook reiese că, în momentul în care fetița a consumat trei sticks-uri, a iritat anormal de tare pe Simion Ion, taximetrist la Compania Dartex sub indicativul 339. Remarca deplasată a acestuia a declanșat un schimb de replici (pe care din respect pentru cititorii noștri nu le vom menționa) care a culminat cu debarcarea clientei și a fetiței.

Imediat pe Facebook au apărut postările celor doi, care au apelat la "armele" mediatice împroșcând-se cu noroi. Misha a apelat la cei de la Click.ro iar Ion la Clubul Taximetriștilor. Nici unul nu s-a gândit, deoarece nu povestesc despre asta, la cum s-a simțit Maya. Poate când va crește mare vom afla ce sentimente a trăit și cum au marcat-o întâmplarea cu pricina.

Urmărind fotografiile puse ca argument observăm și răspunsul "oficial" al celor de la Star Taxi, în care aceștia au dat verdictul, "a fost contactat de noi, a fost chemat la sediu pentru a rezilia contractul cu Star Taxi" și "este imposibilă eliminarea s-a din activitatea de transport persoane în regim de taxi".... "abaterea care a săvârșit-o este destul de gravă". Pe partea cealaltă, șoferul braveazã arătând o postare în care se laudă că " plec la muncă, am fost dat afară de la taxi, așa cred unii😁 - simțind-use auzat" (vezi foto)

Nu știm de ce colegul se simte "amuzat", pentru că în locul lui oricare dintre noi am tăcea, din unicul motiv că, în momentul în care sunt de față femei și copii nervii nu-și au locul așa cum nimeni nu este obligat să suporte refulările nimănui. Era mult mai bine ca amabilitatea să primeze în fața atitudinii ostentative. În definitiv, nodul în care ne comportãm și ne prezentăm, este cartea noastră de vizită. Mergând mai departe, nu este normal să te comporți așa de infantil încât să te simți amuzat de faptul că nu ți-ai pierdut locul de muncă, afișând o imagine de om șmecher când ai tras încă o palmă taximetriei, în ciuda colegilor ce fac eforturi susținute, de a demonstra că meseria aceasta nu naște monștri și uscãturile sunt izolate.

Cum am scris la începutul articolului, nu vom face nimic dacă nu ne schimbăm pe noi, atitudinea în trafic și în relațiile cu clienții. Degeaba vom scrie cearceafuri întregi de articole pro-taximetrie sau contra pirateriei dacă unii își văd doar de nervii și satisfacerea egoului personal în detrimentul tuturor. Nu vom expune soluții sau comentarii pentru că, după ce suntem expuși la maxim, cu securea de-a supra capului, apar unii care ba dau copii jos din taxi, ba nu respectă legea, ba înlocuiesc noțiunea de taxi cu maxi-taxi, etc. și mai au pretenții să practice pe mai departe această meserie. Urât!

O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla!

DEGEABA VREM SĂ NE SCHIMBĂM SOARTA DACĂ NU NE SCHIMBĂM PE NOI
DEGEABA VREM SĂ NE SCHIMBĂM SOARTA DACĂ NU NE SCHIMBĂM PE NOI
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts