Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


Motivele pentru care nu ar trebui să utilizați Uber

Posted by Viorel Nicolae on February 21 2017, 18:06pm

Categories: #Taxi, #Transport, #Piraterie în transporturi, #Lege, #UBER, #Politica

Normal ar trebui să nu acceptăm termenul de promovare "partajare" într-o economie bazată pe un cadru legislativ clar pentru companiile de transport. Uber este periculos dacă este tolerat pentru că este în fapt un subcontractant economic cu sarcini de serviciu.

Normal este să respingem o tehnologie care se poartã rău, și astfel să nu comandăm sau să plătim pentru o mașină care îngrașă conturile Uber. Sperãm că vor fi întotdeauna taxiuri care le putem folosi. Iată motivele.

Intimitatea personală

Uber cere pasagerilor să se identifice, atât pentru a comanda cât și ca să plătească.
De asemenea, înregistrează tot parcursul cursei tot, de la filmări video din habitaclu până la traseul parcurs.
Uber poate urmări, ce ai făcut, de exemplu, aseară. De fapt, a făcut acest lucru.
Uber a început urmărirea mișcărilor utilizatorilor înainte și după finalizarea cursei în cazul persoanelor ale căror conturi au fost spionate.
Uber spionează locații și contacte ale utilizatorilor tot timpul.
Uber are posibilitatea tehnică de a face acest lucru, deoarece app este nonfree: și este controlată de UBER, nu de către utilizator. În plus, IGMP depinde de un sistem de operare nonfree. Cu un sistem liber, utilizatorul ar putea pune sistemul să mintă aplicația Uber.

Guvernul Statelor Unite a admis că se pot obține aceste înregistrări, pentru un proces (cum ar fi un proces de divorț) prin citație.
Uber a dat datele guvernului SUA cu privire la milioane de clienți.
Politica inteligentã a lui UBER de a nu fi direct responsabilă de tot ceea ce nu merge bine se extinde la hărțuirea conducătorii auto care nu mai lucrează cu ei, precum și la practica de identificare a pasagerilor ce permite șoferilor să afle cine este pasagerul. Acest lucru face ca unele femei se teamă în a folosi Uber.
Această problemă vine direct din practicile enumerate mai sus, care maltratează toți utilizatorii de Uber, indiferent că ești șofer sau client.

Directori Uber și personalul au urmărit pasagerii în diferite moduri.
Dacă luați un taxi obișnuit pe care-l plătiți în numerar, aceasta nu va genera nici un fel de înregistrări asociate cu persoanele transportate 

Pentru a recupera intimitatea noastră și de a face democrația în condiții de siguranță, avem nevoie reproiectarea​ sisteme digitale, astfel încât acestea să nu colecteaze informații despre oameni în general.

Libertatea utilizatorilor

Uber cere clienților să ruleze un program de nonfree (o aplicație) încălcând libertatea utilizatorilor săi.
Nu vorbesc despre software-ul care UBER îl rulează în serverele sale; care nu afectează în mod direct clienții, ci partea din software-ul care este nonfree, și care încalcă libertatea utilizatorilor. Software-ul nonfree și serviciile digitale în care UBER solicită utilizatorilor săi să folosească, atacă libertatea lor în diferite moduri.

Aplicația UBER rulează un alt software nonfree (în cazul Android, Google Play) unde se stipulează clar că Uber înșeală clienții să accepte arbitrajul litigiilor - mai degrabă decât procese în instanță.

Abuzul asupra șoferilor

Uber presează șoferii să dezvăluie cât ce sunt plătiți de către concurenții UBER deoarece unii șoferii muncesc adesea pentru mai mult de o companie.
Uber pretinde că operează doar o piață, dar de fapt manipulează piața. Acesta arată șoferilor doar o versiune mascată a cererii actuale pe piața transporturilor.
Uber plătește șoferii exponențial cu un sistem fără metrologie, nereglementat aproape de monopol, astfel că poate reduce preferențial câștigul pentru conducătorii auto în mod arbitrar.

Conducătorii auto au început să se plângă de faptul că sunt lăsați cu puțini bani pentru munca lor, demonstrând că de poate reduce în mod arbitrar plățile conducătorilor auto și mulți dintre ei, trebuie să lucreze 15 ore pe zi. Unii încearcă sa formeze sindicate, dar nu va fi ușor pentru că cine nu este în grațiile UBER este suspendat.

Uber a organizat la New York, ceva care amintește de o uniune de companie pentru șoferii săi, cu excepția faptului că nu este nici măcar o uniune.

Date interne de la Uber arată că plătește într-adevăr șoferii preferențial.
Uber susține că șoferii săi sunt contractori independenți, dar nu foarte independenți, din moment ce aceștia nu au voie să lucreze pentru alte companii iar clienții trebuie să ruleze software-ul nonfree și să se identifice ei înșiși. Uber este cel mai urât și arogant sistem, iar aceste "calități" sunt dușmanii libertății noastre pe care ar trebui să o respingem complet.

Taxele

Uber este are un preț scăzut și este dispus să piardă bani pentru a distruge concurenții săi. Este una din strategiile lui și se bazează pe oamenii care vor profita de această perioadă și care gândesc pe termen scurt. UBER va proceda așa doar până va controla piața transporturilor ca apoi să facă el legea pentru totdeauna.

Uber a făcut deja aranjamente să nu plătească taxe din SUA în cazul în care nu va face un profit și din cauza asta este foarte activ în alte țări unde impozitul este mult mai mic decât în SUA. Grosul este platit de șoferii parteneri.

Comparație cu taxiurile

De când șoferii de taxi a ajutat în D.C. N.Y. protestul împotriva interziceri imigrației. Uber a submina greva executând transporturi la și de la aeroport.

Uber, care este o formă de privatizare de tranzit public, exclude persoanele sărace, iar cei care folosesc serviciul sunt urmăriți.

Uber a modificat reglementările care acoperă pasagerii la îmbarcare pentru a face mașinile să aștepte.
Această decizie a nu poate fi acceptabilă. În alte țări, taxiurile percep de obicei o taxă pentru staționare, în baza regulamentului care este stabilit de către o agenție legal abilitată și care este cel puțin responsabilă pentru oameni. 
Uber este o afacere cu sediul în altă parte, care nu își asumă nici o responsabilitate pentru oamenii din orice oraș.
Noi nu ar trebui să permitem ca o companie să privatizeze realizarea reglementărilor legale care creează ordinea noastră socială.

Uber intenționează să-și facă treaba cu șoferii de taxi, ascunzând acest aspect având nevoie de oameni profesioniști și disponibili la program prelungit.
Ar fi ușor pentru un guvern să interzică acest lucru, și asta e ceea ce fiecare țară trebuie să facă, cu excepția cazului când fiecare persoană are un venit de bază adecvat, astfel încât oamenii să nu mai fie angajați.

Cu taxiurile poți lucra de pe stradă sau telefon în orice mod; puteți plăti în numerar; poți fi anonim.

Gândirea că UBER oferă foarte multe, în plus față de taxiuri este greșită. Dacă Uber este un mare succes, taxiurile ar putea dispărea și atunci ei își vor recupera pierderile făcând legea atât pe partea șoferilor cât și a clienților. Vor plăti și încasa cât vor dori și cum vor dori.
Atunci ce vei face, dacă nu vrei să-i spui lui Big Brother unde te duci?

Discriminare

Uber discriminează în mod sistematic împotriva pasagerilor care sunt negri sau săraci și tinde să înșele femeile aratã o investigație a celor de la The Guardian 
Investigația demonstrează fenomenul statistic.

Diverse

CEO UBER colaborează cu cel care pierde până își atinge scopul.
Uber a fost investigat de un avocat și adus în proces împotriva politicii de stabilire a prețurilor la supratensiuni folosite de uber, ce folosesc metode care ar putea ajunge la domeniul de nelegalitate.
Prețul unei plimbări cu Uber este doar în jur de 40% din costul său. Acest lucru arată cât de intens compania se execută la o pierdere încălcând legile care stipulează că este ilegal de a face o afacere in pierdere. Multe companii care au procedat așa au fost demascate ca făcând parte din rețelele crimei organizate referitor la spălarea banilor.

Singurul mod în care acest lucru poate fi rațional este în cazul în care UBER intenționează să crească în mare măsură plata serviciilor sale (probabil după distrugerea concurenților săi) și reducând foarte mult costurile (prin concedierea șoferilor parteneri).

Uber pare să se fi oprit afișarea mașinile-fantomă pe hărțile app, fără să admită că au existat oferind pasagerilor impresia că o mașină este disponibilă în apropiere.

UBER în asociere cu Tesla vor să implementeze taxiurile fără șofer deși, imediat după lansare în California,.mașinile autonome Uber au încălcat, în mod frecvent legile de trafic.
Uber aruncă vina pe monitoare pentru siguranța oamenilor, dar oare un șofer nu ar putea interveni, în principiu, pentru a opri acest lucru?

Asta e atitudinea generală uber: profiturile companiei, sarcinile șoferilor.
În politica lor  nu faptul că monitoarele de siguranță ar fi greu de apăsat pentru a reacționa suficient de rapid pentru a preveni aceste manevre - ceea ce ar însemna că acestea sunt o scuză și un țap ispășitor, demonstrând că nu este un sistem de siguranță reală.- ci însăși clienți utilizatori ai taxiurilor Tesla ar fi vinovați în caz de accident. 

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts