Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


UBER O ILUZIE PENTRU TAXIMETRIȘTI ȘI NU NUMAI

Posted by Viorel Nicolae on December 8 2016, 18:36pm

Categories: #Taxi, #Transport, #Piraterie în transporturi

Dacă ar fi să comparăm lumea taximetriei cu cea reală, aș tinde să compar UBER cu Vrăjitorul din Oz. La fel ca personajul din poveste, acesta promite o viață lipsită de griji atât pentru clienți cât și pentru șoferii parteneri. 
Dar să vedem dacă este așa.

Ca în oricare afacere, factorul economic este cel mai important deoarece, nimeni in lumea aceasta nu face o afacere de dragul artei sau a bunăstării sociale a clientelei, poate doar taximetriști acum când lumea participã la show-ul Uber.

Matematicienii s-au pus pe calcule și cei de la ScyQ, faimoasa echipă americană ce probează fapte sociale vă vor arăta mai jos cum arată escrocheria Uber.

Așa că aceștia s-au uitat la un grafic de propagandă a pus pe site-ul Uber în 4 Mai 2016 și au crezut că părea prea bine ca să fie adevărat. 
Cât de uimitor este că șoferii Uber fac mai mult decât orice alt tip de conducător auto din ramură.
Știind din propria experiență ca un client că uber nu a costat atât de mult pentru o călătorie, de fapt, este destul de ieftin dacă sunteți un pasager Uber.
Deci .... cum poate fi uber atât de ieftin, și totuși șoferii fac bani atât de mulți??? 

ISA (Societatea Internațională de Automatică fondată în USA din 1945) a menționat că Uber a redus plățile către conducătorilor auto în Detroit la 24 de cenți pentru o milă, dar noi ne vom  referi la 90 de cenți acum. 

Uber ia 20% din tariful total de șoferul cu vechime mai mare față de șoferii mai noi care plătesc companiei 25% din ce încasează. 
Rezultatul este minus 67.5c . pe milă 

Apoi trebuie să se deduce taxa: la impozitul pe vânzări unele state americane este la fel de mare cca 10%, iar uber nu plătește taxele pentru tine. Șoferul partener este responsabili pentru păstrarea acestor bani deoparte pentru a plăti Fiscului. 

Deci cu 10% dedus, suntem până la (doar peste 60 de cenți) 60.75c 

Acum trebuie să calculăm factorul în deprecierea autovehiculului. O mașină este unealtă ca orice altceva, și se va uza în cele din urmă. Veți trebuie să cumpere unul nou. Pentru fiecare milă în care-l conduci duce la scăderea valorii mașinii și va aduce mult mai aproape de a avea nevoie de una nouă. Aceasta este o problemă mare dacă conduci pentru ați asigura traiul, vei avea nevoie să cumperi o mașină nouă la fiecare doi sau trei ani , iar costul unei mașini noi este destul de semnificativ. 

IRS estimează privind costul vehiculului pentru a conduce un vehicul de lucru la $ 0,54/ milă.
Defalcate în costuri de combustibil o medie de 12c per milă, o
depreciere la 0.24c $ pe milă. 
Reparații, anvelope, & maintainence la 9c pe milă 
Asigurare, licență, înregistrare, finanțe, comisioane - mediu în jurul valorii de la 9c pe milă 

Deci , cu amortizare 54c, reparații și combustibil a reprezentat, suntem în jos la puțin peste 6c pe milă că de fapt  totul este în cheltuiala conducătorilor auto parteneri Uber.

Având în vedere faptul că uber solicită , de asemenea , șoferii săi să cumpere lucruri cum ar fi sticle de apă, gumă, și încărcătoare pentru că respectă la maxim pasagerii, putem spune cu certitudine că conducerea pentru uber plătește cu mult sub salariul minim sau chiar mai rău, costurile sunt la șoferii parteneri și asta se vede cu ochiul liber.

Așa că, având în vedere matematica este atât de rău, de ce conduce cineva pentru Uber? 

Iată un exemplu al unei postări alun driver uber postat de el când a fost nevoit să facă rost de 400 $ pentru plata chiriei și Într-un fel, uber este ca un fel de sistem de credite. 

Acum , pentru unii oameni în situații disperate, ceea ce face darul lui Uber ar putea fi o afacere acceptabilă. Dar pentru cei mai mulți oameni, ce s-au transformat în taximetriști profesioniști pentru Uber este o pierdere de timp. Aș vrea ca Uber să fie mai cinstit cu oamenii. După calculele noastre, suma pe care o faci ca driver uber este aproape de 19 $ ca nicăieri pe oră. Dacă vă deplasați 30 de mile pe oră la 6.75c pe oră, faci doar $ 2,00 pe milă - de departe cea mai proasta alegere a oricărui loc de muncă din transportul de persoane. 

Acest număr este sprijinit de cei care au urmărit uber, care au urmarit câștigurile orare pentru a fi înjurul valorii de 2,89 $ și, după taxele de vehicule sunt luate în considerare, $ 0 ° C . 

Nu sunt împotriva car ride. Cu toții avem nevoie de transport, iar eu știu că sunt un utilizator frecvent de Uber & Lyft. Dar eu cred că acesta abordează într-un mod lipsit de etică relația cu șoferii parteneri, ceea ce mă face lipsit de etica pentru sprijinirea lor în calitate de client. 

Uber ar putea repara cu ușurință această situație: prin reducerea producerii acestora, prin tarife mai rezonabile, oferind - șoferilor consilierea șoferilor lor, sau pur și simplu de a fi transparent. Dar asta ar însemna că admiți că ai generat venituri semnificative din exploatarea eficientă a conducătorilor auto.
Așa că adevărul este, Uber beneficiază de menținerea acestui status quo. Uber este în prezent raportată a fi a face $ 10 miliarde în venituri pe an și că banii trebuie să vină de la cineva. 

Pur și simplu nu lăsa ca cineva să fi tu.

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts