Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


SCHIMBAREA TREBUIE SĂ VINĂ DIN INTERIOR PENTRU VIITOR

Posted by Viorel Nicolae on December 1 2016, 13:55pm

Categories: #Taxi, #Deontologie profesională

Jalnicii menestreli ai capitalului străin o ţin cu participarea însemnată a acestuia din urmă la bugetul statului, fără a preciza – din neînţelegere sau deliberat – că respectiva participare vine din impozitarea muncii (adică a părţii din valoarea adăugată ce revine forţei de muncă), şi nu din impozitarea profitului (adică a părţii din valoarea adăugată ce revine capitalului). Mai precis, din impozitarea a ceea ce ne revine “nouă” taximetriștilor, şi nu din impozitarea a ceea ce le revine „lor“.
Zece milioane de oameni lucrau în România în 1989. Jumătate dintre aceștia munceau în industrie. Astăzi în România sunt mai puțin de cinci milioane de oameni ai muncii. Restul după cum vă imaginați, pe unde apucă în exilul forțat de scăderea nivelului de trai în România.

Doctrina juridică şi legea, actele normative în general, operează cu noţiuni şi concepte cărora le conferă un conţinut şi înţeles unitar pentru a asigura aplicarea corectă a lor, o percepere corespunzătoare din partea celor cărora li se adresează. Acest aspect ar trebui să primeze și atunci când înființăm servicii de transport persoane cu personal necalificat.

Serviciile de transport în regim de taximetru, taxi pe scurt, au suferit schimbări ajungând acum a fi comparată cu experiență nefericită.
Nemulțumirea publicului a fost hrănită cu un transport taxi nesigur și murdar, astfel pasagerii au migrat în masă pentru a merge cu aplicații care au promis un nivel ridicat, mai curat, șoferii mai prietenoși, și plăți fără dubiu.Operatorii de taxi au încercat să împiedice migrarea clientelei, prin rularea propriilor aplicații - dar cele mai multe au fost doar copii palide a celor două aplicații Startaxi și Clever, ce au ridicat la un nivel superior taximetria, atât ca efiețã dar și ca tarif.

În fața noului val ce promite altceva, poate companiile ar trebui să instaleze o nouă tehnologie în zeci de mii de taxiuri la nivel național, într-un efort masiv pentru a îmbunătăți experiența de servicii în taxi, nu numai pentru clienți , dar și pentru șoferi. Un rol important ar trebui să-l aibe selectarea șoferilor de taxi. 

Odată cu dezvoltarea rapidă de urbanizare și motorizări, industria mijloacelor de transport de taxi a joacă un rol important în sistemul de transport public urban din România,
mai ales în orașele mari. 
Între timp, cu îmbunătățirea nivelului de trai al populației, serviciul de taxi devine din ce în ce mai popular în rândul transport public general pentru confort, comoditate și flexibilitate și numărul celor care aleg taxiul pentru deplasarea lor crește în mod constant. În sprijinul celor scrise mai sus vă vom arăta câteva aspecte din conduita taximetriștilor.

O analiză sumară arată că șoferii de taxi au mai multă experiență de conducere și stilul lor de conducere este mai mult conservator în nivelul de bază de control al vehiculului. Comportamentul de judecată, cu toate că la șoferii de taxi este mai lent  decât șoferii non-profesioniști atunci când se intră în intersecție, șoferii de taxi sunt mai susceptibili de a rula pe lumina roșie. Pentru comportamentul la schimbarea de bandã, pe culoarul de timp aferent șoferilor de taxi este mai lung decât a celorlalți participanți trafic și banda de schimbare de viteză medie este mai mică decât la ceilalți șoferi.

Un alt comportament diferit la nivel de risc ridicat este faptul că șoferii de taxi sunt mai înclinați să rotească volanul atunci când se confruntă cu un potențial accident în comparație cu șoferii non-profesioniști. 
Cu toate acestea, non-șoferii profesioniști au comportamente mai bruște de decelerare, dacă aceștia au aceeași situație. Șoferii de taxi au o rată de accident mai mică în comparație cu non-conducători auto profesioniști.Șoferii de taxi au mai multe abilități din cauza experientei în trafic. Este știut că, deoarece șoferii de taxi petrec ore lungi la locul de muncă și-au dezvoltat o atitudine mai relaxată despre congestie și aceștia sunt mai puțin susceptibili de a fi candidați pentru furie rutieră șia supra obiceiurilor de conducere agresive. Irascibilitatea taximetriștilor vine din alte cauze dar niciodată din cauza traficului deoarece pentru a fi taximetrist trebuie în primul rând să-ți placă să conduci foarte mult.

Este impetuos necesar ca să se implementeze educarea șoferilor de taxi în spiritul relației client-client sau mai precis, conduita adaptată la modul în care șoferii de taxi să-și imagineze cum ar dori ca ei să fie serviți în situația în care ar deveni ei la rândul lor clienții consumatori de taxi.

O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla!

SCHIMBAREA TREBUIE SĂ VINĂ DIN INTERIOR  PENTRU VIITOR
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts