Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


TAXIMETRIȘTII POFTIȚI ÎN STAȚII

Posted by Viorel Nicolae on November 17 2016, 09:18am

Categories: #Transport, #Taxi, #Deontologie profesională

Toată lumea este cu ochii pe taximetriști mai ales când aceștia incomodează traficul atunci când staționează în așteptarea clientelei sau a comenzilor. Lipsa stațiilor sau numărul insuficient alocat de autorități au creat un fenomen ce contribuie la imaginea șifonată a taximetriei.

Dacă înainte de'89 stațiile de taxi erau îndestulătoare pentru numărul taximetre din București, acum acesta sunt i nesemnificative în raport cu numărul taximetrelor ce își desfășoară activitatea. Avem peste 12.000 de autorizații în București, peste 8.000 în Ilfov și cine știe câte clone și toate operează în taximetria locale 24/24, pe tot parcursul anului.

Politia sancționează staționarea în afara locurilor destinate acestui scop, șoferi amatori ocupă stațiile de taxi cu nesimțire din simplul fapt că este free parking, autoritățile ridică neputincioase din umeri iar haosul este la el acasă. Problema lipsei unui loc de parcare a devenit o prioritate de când, experții au avertizat că Bucureștiul se va bloca în doi ani.

Doamna Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei a declarat pentru Mediafax, "Vom vota în foarte scurt timp PMUD (Plaul de Mobilitate Urbană Durabilă), care implică şi şase parcări de tip park&ride, care vor fi construite la intrările în capitală, astfel încât cei care tranzitează oraşul să aibă posibilitatea să îşi lase maşina personală la intrarea în Bucureşti, iar de acolo să aibă mijloace de transport în comun care să vină la intervale foarte scurte de timp" iar până acum, nici-o lucrare nu a fost demarată. Doamna Firea la ultima întâlnire cu reprezentanții taximetriștilor a mai spus căcă unul dintre obiectivele importante pe care municipalitatea le are pentru creşterea calităţii serviciilor de transport este crearea de benzi unice pentru RATB, taxi, dar şi autovehicule de intervenţie pentru situaţii de urgenţă şi i-a asigurat pe transportatori că PMB va analiza împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Poliţia Rutieră posibilitatea creării în staţiile RATB, acolo unde este posibil, de zone unde pot staţiona şi taximetriști.

 

Să nu credeți că toată lumea este tristă din acest motiv, unii chiar profită de pe urma haosului parcărilor iar taximetriștii s-au adaptat. O nouă categorie profesională a apărut iar aici facem referire la parcagii, care speculează momentul încasând sume la negru și pentru care stația de taxi este o vacă de muls. Poliția face ce poate și cum poate dar mai ales amendează taximetriștii care staționează neregulamentar iar pe parcagii tindem să credem că îi protejează.

Șoferii și parcagii stiu că stația de taxi nu se încadrează la regimul stațiilor transportului local cum sunt cele de RATB, indicatorul "STAȚIE TAXI" rol informativ și nu creează obligați șoferilor iar cei ce parchează sau staționează nu pot fi sancționați. În schimb, taximetriștii pot fi.

Până la când autoritățile vor spune legiuitorului spre modificare legea ce va duce la eliberarea stațiilor de taxi este cale lungă dacă luăm în considerare multitudinea de probleme cu care activitatea taximetriștilor se confruntă. Deocamdată COTAR a ridicat tonul iar la Cluj s-a câștigat primul proces contra concurenței neloiale. Noi tot pe drumuri, plini de datorii, practicând taximetria într-un parc auto îmbătrânit și amendați de o poliție parțială care combate pirateria prin controale capul taximetriștilor cu bulină roșie.

O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla pentru că este o problemă dacă obosiți!

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts