Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


REVOLUȚIA SAU FALIMENTUL, CE AȘTEAPTĂ PATRONATUL?

Posted by Viorel Nicolae on November 21 2016, 09:23am

Categories: #Transport, #Taxi, #Piraterie în transporturi, #Deontologie profesională

Schimbarea pe care o aduce introducerea aplicațiilor android României, forțează companiile de taxi să se reformeze sau să intre în faliment. 

Facilitatea comunicării între client și taximetrist prin aplicațiile android a adus taximetria într-o nouă eră. 
Acesta au adus aspecte pozitive, dar și negative.
Dacă acum vorbim de comunicarea facilă, estimarea costului călătoriei sau posibilitatea monitorizãri în timp real, uitând de posibilitatea intervenției concurenței neloiale.

Uitând că apariția acestor aplicații fac parte din sistemul de dispecerizare, companiile de taximetre au acceptat tacit și aplicațiile ride-sharing abordând cu nepăsare posibilitatea ca acestea să devină în timp o concurență neloială.

Rutina a făcut la unele companii mici de taximetre, ca în timp aplicarea condițiilor stipulate clar în contractele de dispecerizare să ducă la nerespectarea acestora iar acum avem o breaslă de taximetriști cu un capital negativ greu de debarasat. 

Părerile oamenilor sunt grăitoare: „taximetriștii înjură, înșală prin metode specifice, vorbesc la telefon, conduc agresiv, te fac să te simți prost când distanța pe care vrei s-o parcurgi nu este mare, așteaptă ciubuc, aplică regula rotunjiri doar în favoarea lor, nu îți mai dau lucrurile pe care le uiți în automobil, nu vin la curse care nu le convin etc.

Tot la capitolul dezinteres putem trece și lejeritatea cu care admit colaboratori, transportatorii autorizați, ce pun în circulație, la dispoziția clientelei, adevărate bombe cu ceas.

Este binecunoscut faptul că există un cartel al taximetriei care menține un tarif social, ireal dacă îl raportăm la costurile de întreținere al unui taxi, numai din dorința de a-și fidelizat clientela în detrimentul taximetristului care pe zi ce trece este mai sărac.

Majoritatea patronilor văd doar latura afacerii în taximetrie și uita să o protejeze iar tăcerea nu mai este de aur acum când un rechin ca Uber a ajuns să facă concurență reală pe piața taximetriei naționale.

Războiul deschis de taximetriștii din toată țara contra tuturor formelor de piraterie în transporturile de taxi este pentru repunerea taximetriei la locul pe care-l merită. Până acum nu am văzut nici-o reacție oficială din partea companiilor mari sau a patronatului din taxi.
Taximetriștii fac totul, își gândesc singurii strategia, își asigură fondurile rupând din banii lor pentru plata avocaților, conlucrează cu poliția, socializează pe canalele sociale, dau interviuri și discuta live pe facebook iar în lupta lor au implicat federațile sindicale iar de curând oameni politici în sprijinul taximetriștilor. Însăși problema concurenței neloiale s-a considerat ca și rezolvată prin promulgarea modificărilor legi 38/2003 de către Președintele României în 2015.

Acum îmi vin de la sine întrebări logice ce se leagă de ramura taximetriei.
Voi ce vă reprezentăm brand-urile, de ce nu sunteți lângă noi? De ce tăceți? De ce așteptați că lucrurile să se rezolve la sine?
Poate vă este teamă sau pentru voi nu reprezentăm decât banii pe care-i faceți de pe urma meseriei noastre uitând că nu sunteți nimic fără noi.
În al doisprezecelea ceas vă invităm să fiți lângă noi ca împreună să eradicãm pentru totdeauna fenomenul concurenței neloiale, a pirateriei și a tuturor factorilor ce contribuie la acestea. Numai așa vom redobândi locul demn în societatea românească și fidelizarea clientelei consumator de taxi.

O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla!

REVOLUȚIA SAU FALIMENTUL, CE AȘTEAPTĂ PATRONATUL?
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts