Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


PUNCT SI DE LA CAPAT.

Posted by Viorel Nicolae on November 2 2016, 12:58pm

Categories: #Transport, #ASF, #Piraterie în transporturi, #Taxi

Nu ştiu cum se face dar, mulţi oportunişti mai are tacma taximetriştilor printre ei. 
Odată cu liberalizarea acestei meserii, nu spre beneficiul direct al taximetristului aşa cum ar crede unii, taximetriştii au rămas  o masă deloc neglijabilă la indemana celor care sub imaginea de apărători ai drepturilor şi libertăţilor clasei caută sub o formă sau alta să acceadă funcţii în comisii ce decid, culmea, chiar soarta celor despre care am menţionat mai sus.

Nu voi înşira aici lista celor ce au reuşit folosindu-se de naivitatea clasei din taximetrie, să fie "sus" pentru singurul motiv că ar fi o lista luga cât o zi depost, ci mă voi opri doar la ultima perioadă în care un factor decizional a combinat sindicalismul cu politica mumit simplu COTAR fără punctele de rigoare.

Poate mulţi dintre taximetrişti nici până la această ora nu ar fi ştiut de COTAR dacă acesta nu s-ar fi erijat în cel ce pentru "protecţia" transportatorului consumator de RCA, ar fi organizat protestul imptriva ASF din 10 decembrie 2015 despre care am relatat într-un articol anterior. Bun, toate bune şi frumoase ar putea spune unii dar este aşa mă întreb? Să continuăm.


Odată cu alegerile pentru PMB şi victoria Doamei Firea, COTAR intră în cărţi, semnează protocoale, şi participa la negocieri. În data de 10 August 2016, Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit la sediul Municipalităţii, cu reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România(COTAR), ai Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi(ADTI), ai Camerei Taximetriştilor precum şi reprezentanţii altor operatori privaţi din domeniul transportului public pentru a identifica problemele generale cu care se confruntă aceştia, dar şi probleme specifice care intră în aria de competenţă a Municipalităţii. În urmă discuţiilor a reesit cum că taximetriştii au probleme doar din pricina traficului şi atât. Nu s-a discutat nimic despre cum este plină până la refuz taximetriei de piraţi sau cum taximetristul este subjugat de obligativitatea dispecerizării. Nu domnilor şi doamnelor, traficul este de vină!!!

Să fie de vină "bunul' obicei de a semna protocoale cu factorii decizionali, poate dar tocmai cu aceştia care provoacă destule probleme nu cred că ar fi normal.

Ca în orice joc politic cineva trebuia să cadă şi astfel coaliţia Firea-COTAR sub pretextul măririlor excesive a costurilor RCA pun "tunurile" pe ASF. Cu protocolul semnat de principalii lideri ai transportatorilor şi de primarul Gabriela Firea, prin care se stabilesc regulile privind protestul din 15 septembrie din Piaţa Victoriei se purcede la acţiune şi rezultatul este garantat dar cu urmări discriminatorii pe piaţa RCA prin faptul că acum vorbim de dezavantajarea şoferilor amatori care pentru a conduce, în Bucureşti, o Dacia Logan de 1,6 litri trebuie să plătească minimum 1.050 de lei pentru asigurarea oblgatorie, adică echivalentul a peste 230 de euro. Doamne ce adevărată este zicala că unde dai şi unde crapă?

Acţiunile COTAR cresc şi ca orice "noutate" pe piaţa politică, atrag atenţia rivalilor politici pe principiul, de ce ei şi noi nu?
Astfel, intră în scenă Traian Băsescu cu PMP cu tot iar rezultatul este, cum poate vă imaginaţi, semnarea a încă unui protocol cu COTAR şi tot pe tema colaborări pe probleme ale transportatorilor, de la infrastructură, de parcă aici ar fi problema sau COTAR este unicul consilier pe acest tip de activitate?

Din ce se prevede avem de a face cu un factor fals care sub acoperirea rezolvări problemelor din transporturi ascunde unul care are în vedere sprijinul politic din partea confederaţiei premergător alegerile parlamentare pentru Senat şi Camera Deputaţilor care se vor desfăşura duminică, 11 decembrie 2016. Acum mă întreb cum va scoate cămaşă domnul ŞTEFĂNESCU VASILE – Preşedinte al COTAR când va trebui să împace şi capra dar şi varza?

În paralel COTAR organizează o şedinţa de informare pentru că altfel nu o pot cataloga în care, prin raspandacii aferenţi, supun atenţiei taximetriştilor o copie xeroxată după propunerile adresate Guvernului României cu trimitere la adresa Premierului Cioloş prin care COTAR cere modificări cu privire la faimoasa Legea 380 din 2003 sau cum o ştim, ca factorul pe care s-a îngropat la propiu taximetria.
Aici se cere ca:

  1.  dispeceratul să îndeplinească prevederile legii sus menţionate, prin preluarea comenzilor de pe aplicaţiile informatice şi să le transmită taximetristului
  2.  înlocuire cuvintelor "în mod permanent" din lege cu "în mod repetat"

Frumos nu? Dar să le "disecăm" puţin nu de alta dar ar fi fost multe altele de propus, mult mai grave ca acestea stipulate în două pagini, ups, o pagină faţă verso dacă avem imaginaţie.

Păi mai era nevoie să cerem ca dispeceratul să îşi respecte atribuţiunile sau nu mai avem factori de control şi era nevoie de intervenţia COTAR? Cred că în spate se va ascunde următoarea problema ce va apăsa pe umerii taximetristului. Să zicem că de acum în colo dispeceratele vor aplica legea că la carte, fără sume exorbitante şi aberaţii promovate de Contractul de Dispecerizare, ce se va întâmpla? Suma de plata va fi mult diminuată pentru serviciile de dispecerizare dar enormă pentru aplicaţiile cu care taximetriştii vor fi obligaţi să lucreze făra posibilitatea de a alege altele cum ar fi STAR TAXI sau CLEVER, ducând la menţinerea monopolului pe piaţa taximetriei pe formula dacă vrei aşa bine, dacă nu te laşi.
Cât despre "permanent" sau "în mod repetat" nu cred că Poliţia ar putea să dovedească vreodată acest fapt, iar asta este praf de aruncat în ochii taximetriştilor. Eu zic să mai încercaţi şi cu altele cum ar fi eliminarea obligativităţi dispecerizări şi punerea la colţ prin amendarea chiar confiscarea bunurilor celor ce sfidează taximetria practicând pirateria, nu?

Până una alta, COTAR amână protestul anunţat pentru miercuri, 2 noiembrie pe motivul că, "Lipsa de implicare a autorităţilor române a permis, în decursul ultimilor ani, dezvoltarea unui fenomen al transportului regulat de persoane fără licenţă, în mod ilegal, dar nesancţionat, cu orare afişate şi staţii de preluare a clienţilor, în mod clar stabilite. Astfel de firme care desfăşoară activităţi ilegale au ajuns să-şi promoveze serviciile şi prin reclame şi spoturi publicitare: 'Peste 40.000 de clienţi şi mai mult de 2.000.000 km anual parcurşi în siguranţă ne recomandă că cea mai bună şi sigură companie de transport'. Lipsesc din această prezentare două cuvinte cheie, care ar trebui să preocupe serios autorităţile române: ilegal şi evazionist", precizează COTAR.
Aici aş mai completa un pic, cu manipularea legilor în favoarea politicului că să nu zic a mafiei ce face ca numărul ilegalilor pe stradă să se înmulţească de la o zi la alta în detrimentul PFA-urilor şi al taximetriştilor ce lucreză la "plan".


Apropo, de UBER mai ştiţi ceva că observ cum cei ce se erijează în protectorii taximetriştilor uşor, uşor evita sau chiar caută să ne demonstreze că aceştia sunt greu de prins.
Chiar dacă îi prindem noi, cică dacă sunt înregistraţi de exemplu pe Otopeni, unde îşi fac veacul, poliţia nu poate demonstra "permanent" şi  ”Chiar dacă acţiunea de protest s-a anulat, Uber menţine reducerea de mâine”, au declarat oficialii companiei, pentru Playtech. Aşa tupeu mai rar moncher!!!

O zi bună taximetrişti oriunde v-aţi afla!

PUNCT SI DE LA CAPAT.
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts