Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


"PROTOCOL" O NOUĂ FORMĂ DE MONOPOL

Posted by Viorel Nicolae on November 16 2016, 09:58am

Categories: #Transport, #Taxi, #Piraterie în transporturi, #Deontologie profesională

Până în 2007, era o adevărată plăcere să practici taximetria. Oriunde îi lăsau clientela, taximetriștii aveau o multitudine de locuri unde puteau să staționeze iar seara oprească în așteptarea clientului chiar în fața cluburilor.
Apariția băieților deștepți, cei ce au fost pionerii fenomenului cel numim astăzi piraterie, a dus în timp ca, managerii cluburilor să adopte metoda protocolului cu anumite companii de taximetre dintre care unele le putem numi doar dispecerate pentru că nu au un parc propiu de taximetre și multe altele care le-ar aduce statutul de companie de taximetre, dar despre aceasta vom discuta altă dată.

Cauzele indisciplinei legate de deontologia profesională al taximetristului care judecă clientul după locul din care iese și aducerea la disperare a acestora prin prețuri negociate au creat în afară de protocoale o multitudine de efecte ce au fidelizat clientela iar unuia ca Uber ia fost ușor să se impună pe piața taximetriei tocmai speculând proastele obiceiuri taximetriste.

Ținuta neadecvată, mașini prost întreținute, negocierea curselor, limbajul indecent și modul de conducere în afara siguranței circulației sunt numai unele aspecte pe care unii le-au înțeles să le adopte considerând o anormalitate libertatea ce o conferă meseria de taximetrist. Poate aici ar trebui să pornim când, acum în 2016, pirateria încearcă să elimine de pe piață taximetria ceea ce este de fapt marea problemă ce a adunat în timp neregulile acceptate tacit de taximetriști și autorități.

În ceasul al XIi-lea se încearcă a se face ceva dar așa de ochii soacrei, cum s-ar spune. Avem parte de reacții, pentru că asta sunt la modul lent în care se adoptă reglementări menite să scoată în afara legii pirateria, care nu fac altceva decât să le dea speranțe celor care cred că au castigat acest război. Însăși ultima modificare a legi 38/2003 nu prevede clar cine este sau nu pirat ba chiar mai mult, îndrumă Uber către zona rent-a-car. Compania Black cab își construiește un sediu nou pentru a veni pe piață cu altă denumire de Red Cab. Taxify are același număr de apel ca Uber iar în sezon Bla Bla car își intensifică reclamele. Că tot vorbeam de sezon, Uber dorește ca în sezonul estival 2017, să își lanseze aplicația în Constanța.

Între timp noi ne vedem de ale noastre, discutând în bisericuțe la o cafea, practicând un tarif social și cam atât, că de acțiuni sindicale am uitat. Acum vin și vă întreb deveniți și voi la rândul vostru pirați, pentru că asta văd ca fenomen sau vreți să salvăm taximetria?

O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla!

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts