Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


PIRATERIA BAT-O VINA!

Posted by Viorel Nicolae on November 4 2016, 21:18pm

O zicală a poporului român spune că: pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti. Mare vorbă domnule!
 Din toleranţă şi nepăsare, taximetristul la fel ca restul populaţiei într-o ţară supusă transformărilor radicale unde se aşteaptă ca funcţionarii statului să-i protejeze, nu mai vede la un metru în jurul lui fiind preocupat de problemele financiare ce acum îi asigură subzistenţa. 
Nu mai este solidar spiritului cetăţenesc ci mai degrabă un mic busssines man, că să mă englezesc un pic că asta este trendul nu?Abea atumci când bussines-ul lui imaginar suferă ia atitudine în faţa cancerului provocat de piraterie şi care abea acum la metastază îşi arată în profunzime putreziciunea. Nu de geaba din vechime, imaginea clasică este capul de mort pe fundal negru, prevestind ce va urma în cazul celor luaţi în colimator.
Înclinaţia spre modul de a fi 'descurcăreţ' caracteristic poporului nostru, bată-i vina pe fanarioţi, a făcut că de la mici şmecherii să se ajungă în mai puţin de un sfert de veac la o adevărată afacere care tinde să aducă pirateria în legalitate şi asta nu este bine de loc, atât pentru oameni cât şi pentru statul de drept sau România se va stransforma în Caraibe?

Rând pe rând în taximetrie au apărut persoane care mai de care mai "descurcăreţe" care sub protecţia tacită a funcţionarilor statului, ce au dorit să-şi rotunjească veniturile uitând că sunt acolo plătiţi tot de oameni prin taxe, înfiinţând pentru început taximetre pirat iar când terenul a fost destul de pregătit au speculat momentul şi au devenit companii.
Aceste companii sunt acum entităţi ce rivalizează cu companiile legale pe unica lor piatră de temelie care este fidelizarea clientelei aferente domeniului. Hilar nu? Mai ales că vorbim de un stat aşa-zis stat de drept unde legea este clară dar nu este aplicată sub diverse pretexte cum ar fi ambiguitatea unui cuvânt "permanent".

Dintre toate zonele din ţară, Bucureştiul stă cel mai prost. Aici numărul piraţilor şi când scriu asta mă refer strict la cei ce nu îndeplinesc cerinţele Legi 38/2003 mai ales acum când avem Ordonanţa nr. 8/2016 de modificare a Legi menţionate anterior, aprobată de Guvern, publicată în Monitorul Oficial, intrată în vigoare  din 1 februarie a.c., este de ordinul miilor.
Autorităţile sunt depăşite de situaţie şi îşi fac treaba numai la lumina reflectoarelor media sau împinşi de la spate de ONG-urile cu caracter profesional din taximetria locală.

A fost nevoie ca peste problema pirateriei să se suprapună cea a RCA-ului, ca organismele sindicale abilitate şi care adormiseră de mult, să prindă viaţă iar acum aflăm şi date statistice ţinute la secret cum ar fi declaraţia celor de la COTAR ce spune cam aşa: "Lipsa de implicare a autorităţilor române a permis, în decursul ultimilor ani, dezvoltarea unui fenomen al transportului regulat de persoane fără licenţă, în mod ilegal, dar nesancţionat, cu orare afişate şi staţii de preluare a clienţilor, în mod clar stabilite. Astfel de firme care desfăşoară activităţi ilegale au ajuns să-şi promoveze serviciile şi prin reclame şi spoturi publicitare: 'Peste 40.000 de clienţi şi mai mult de 2.000.000 km anual parcurşi în siguranţă ne recomandă că cea mai bună şi sigură companie de transport'. Lipsesc din această prezentare două cuvinte cheie, care ar trebui să preocupe serios autorităţile române: ilegal şi evazionist". Aşa este normal? Personal nu cred. Nu trebuie să ţinem ascunse în sertar aceste date că să le folosim că atu în vederea unui scop mu? Nu de altă dar tindem să cădem de partea cealaltă a legi.

Dacă tot am vorbit de reclamă pe care piraţii şi-o fac cred că în topul acestora UBER conduce de departe, promovând-uşi "produsul" aproape pe toate device-urile creînd falsă impresie că ar fi legal. Mai multm oferta de reduceri promovată pe dată de 2 noiembrie a.c. a rămas activă chiar dacă Protestul programat de COTAR nu a mai avut loc. Cum scriam, important pentru pirat este fidelizarea victimei.

Poate ca apariţia pe piaţa românescă a sistemului Andrid implementat cu succes în domeniul transportului de persoane, a făcut ca piraţii să se folosească de această oportunitate şi să-şi zugrăvească faţă hidoasă pozând în noul val al taximetriei.
Sub aplicaţii că UBER, BLA BLA CAR, Taxify, Bikla şi Pony Car Sharing regăsim doar câteva capete ale Hidrei descrise în presă cu avantajele dar şi dezavantajele ce le ascund. Cu toate că toate promovează punctualitatea, onestitatea şi ce este important pentru nouă generaţie, fără bacşiş, realitatea este cu totul alta.
În primul rând clientul este forţat să-şi deschidă un cont pe aplicaţia respectivă ceea ce mă duce cu gândul la un import ilegal de date personale care în cazul implicării politicului ar fi o adevărată mînă de aur dacă ne uităm la marele absenteism al generaţiei tinere când vine vorba de vot. Nu de puţine ori şoferii acestor pseudo-companii nu cunosc topografia urbană a locului şi sunt în întârziere iar în perioadele de vârf ale traficului aceştia nu sunt cu nimic mai prejos că taximetriştii onorând de multe ori comezile cu mare dificultate. Cu toate că plata se face direct din card-ul clientului şi factura este remisă automat pe e-mail piraţii uită să menţioneze şi supralicitarea de care are parte clientul iar nu de puţine ori "tariful" promovat ajunge la cote invidiate de taximetristul de rând. Se cunaste cum pentru o călătorie de opt kilmetri o clientă din Capitală a plătit 160 de lei/km în noaptea de Revelion sau în Marea Britanie un şofer Uber a taxat un client beat cu 102.17 lire pentru o cursa de 20 de mile în timp ce omul a adormit pe bancheta din spate a maşinii.

Tipul acesta de piraterie promovată în special de UBER, fiind considerat cel care a dat tonul în faţa celor menţionaţi mai sus, a atras cum era de aşteptat reacţii furibunde pe tot mapamondul iar în prezent aceştia sunt consideraţi ilegali acolo unde legea este la ea acasă.
În decursul timpului media internaţională a relatat pe larg amplele proteste contra UBER iar pe internetul este plin de filmări cu răzbunarea taximetriştilor furioşi de situaţia precară în care au ajuns.
Poate o mică informare a ceea ce este UBER, de unde s-a născut şi cum a ajunsm ar fi binevenită pentru a clarifica încă o dată latura ilegală a problemei.

UBER Inc este o companie americană fondată în 2003 de Travis Kalanick şi Garrett Camp cu sediul în San Francisco, California, SUA.
Travis Kalanick este omul cheie CEO în limbajul corporatist. Născut la 06 august 1976 în Los Angeles , California este un antreprenor american. El este co-fondator al File Sharing Peer-to-peer din cadrul Companiei Red Swoosh şi a Companiei de tehnologie UBER, pentru că asta a fost la început.
În 2014, el a intrat în Forbes lista celor mai bogaţi 400 de americani, la poziţia 290, cu o valoare netă estimată de 6 miliarde $. Ce înseamnă o idee!!!!
Ulterior UBER a fost catalogată că finnd parte a industriei transporturi iar ca să nu fie loc de interpretare, trecută la transport global.
Folosindu-se de ambiguităţile interpretative ale legilor US şi internaţionale, UBER s-a infiltrat pentru oameni şi cu ajutorul lor, fără o mare investiţie pentru că în definitiv logistica este a şoferilor părtaşi la afacere. În câţiva ani s-a extins şi a diminuat profitul taximetriştilor pe tot mapamondul dar cu precădere în Europa. S-a folosit în special de nevoia oamenilor de a avea un transport de persoane civilizat fapt care pentru taximetrişti devenise o anormalitate. Aş putea spune că a speculat exact ceea ce taximetria mondială a uitat să ofere.
La acesta oră în Statele Unite ale Americii şi în multe oraşe europene, taximetriştii au protestat, iar aplicaţia Uber a fost interzisă în locuri, cum ar fi Vancouver, Paris, Sofia, Lisabona, Madrid, Barcelona, Amsterdam, Copenhaga şi Berlin.
Uber a ajuns să aducă la proteste pe scară largă. Protestele taximetriştilor au dus la blocarea oraşelor şi la intervenţia autorităţilor care s-au văzut nevoite să modifice legislaţia în domeniu. Protestele nu au făcut nimic altceva decât să crească şi mai mult popularitatea aplicaţiei mai ales că acum piratul era victima.
Taximetriştii sunt revoltaţi şi autorităţile susţin că aplicaţia generează concurenţă neloială, întrucât şoferii Uber nu sunt obligaţi să se conformeze legilor de profil, nu trebuie să plătească taxe specifice taximetriei şi nici nu li se cere vreo licenţă.
În România, odată cu modificarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, Uber este interzis a fi practicat de către şoferi fără că aceştia să aibă licenţă de transport persoane iar asta acum când UBER are o clientela fidelă iar în conturile lui Travis Kalanick au mai intrat câteva zeci de miloane de dolari iar aici mă întreb cât a câştigat Statul Român.

Acum că ştim ce şi cum îmi vine în minte o altă întrebare, cine protejează UBER dacă şi în al douspresecelea ceas sub auspiciile modificărilor legale şi la presiunea sindicatelor în noile reglementări nu apare noţiunea de piraterie?
Ne tot ascundem şi indrumam piraţii car-sharing ca să între sub tutela rent-a-car ca astfel să-i adoptăm pentru că aşa văd ultima reglementare a Legi 38/2003.
Adică, în loc să-i desfiinţăm noi românii, îi adoptăm în ciuda taximetriştilor profesionişti ce se chinuie să fie la zi cu logistica şi taxele. Este o problema gravă care mă duce la gândul că avem în faţă funcţionari corupţi care acum când s-a spart "buba" încearcă să ofere un gram de satisfacţie clasei revoltate sau în limbaj comun să împace capra dar şi varza.
Mai mult, în loc să combatem un fenomen infracţional creem cadrul legal în care pe viitor, piraţii să devină legali, că doar au clientela fidelă şi acum putem spune că au tradiţie pe piaţa de consum. Asta doriţi?
Dacă da, atunci voi ce credeţi că odată cu modificările minore care cu mare pompă le promulgaţi, cu ce sunteţi mai prejos ca infractorii? Vă scriu asta pentru a va aduce aminte că pirateria este o infracţiune gravă ce contribuie la menţinerea corupţiei şi aduce grave prejudicii sociale şi morale care ar trebui pedepsită crunt nu cu suspendare.

Drumuri bune taximetrişti oriunde v-aţi afla!

taxi-deutschland.net - http://www.taxi-deutschland.net/images/presse/Infografik_Uber-legal-

taxi-deutschland.net - http://www.taxi-deutschland.net/images/presse/Infografik_Uber-legal-

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts