Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


APĂRĂTORII TAXIMETRIEI BUCUREŞTENE O FATA MORGANA CE FACE VICTIME

Posted by Viorel Nicolae on November 6 2016, 21:43pm

Categories: #Transport, #Taxi, #Deontologie profesională

Un frate a răbufnit. În năduful lui a plasat o reacţie ca răspuns al ajungeri la limita răbdării şi care este scris cam aşa: "300- 100 plan - 4,5 lei spălat( 2 ori săptămâna) - 70 lei carburant - 15 mâncare, pentru că nu te poţi duce cu sufertaşul la volan cel puţin 3 cafele adică 3 lei, un pachet ţigări15 lei, rezultă 92,5, asta înseamnă la 8 ore 11,56, dar cum dvs lucraţi în medie 10 ore, înseamnă 9,25. aici mă refer la cei de la plan. restul decideţi voi cine câştigă mai mult. asta înseamnă 12 ore de stat în scaun, după care la majoritatea mai ales a celor ce muncesc de noapte 3 beri sau cel puţin un sfert de tărie şi aşa mai departe, urmând boli cum ar fi: festula anală, boli de nervi, de stomac, obezitate,de ficat, comoţii cerebrale... şi multe altele, IAR VOI nu vă cereţi drepturile, BRAVO VOUĂ."

A adus în actualitate problema planului impus. Plan rezultat al dărâmări statutului taximetristului spre beneficiul elitei.
În mare problema a pornit din momentul în care parcurile de taximetre s-au privatizat iar băieţii deştepţi au devenit antrepenorii de astăzi.
Ce se petrece pe piaţa taximetriei româneşti poate fi comparat doar cu sclavagismul financiar. De la salariu şi redevenţe calculabile în funcţie de sezon s-a ajuns la un plan impus pe suport ilegal care a transformat taximetria într-un malaxor, unde taximetristul rămâne uşor, uşor fără familie, fără bani, fără sănătate iar la final el nu reprezintă decât suma pe care este dator să o plătească la plan.

Presa stârnită de postările umflate ale unor fraţi a început, din dorinţa de rating şi senzaţional, să 'spioneze" viaţa din spatele imagini profesionale. Nu de puţine ori în presă au apărut ipoteze, da ipoteze pentru că nu sunt în concordanţă cu realitatea, cum că un taximetrist câştigă între 1.600 şi 2.200 de lei pe luna, adică camd cât câştigă o persoană cu studii superioare. Şi mă întreb de ce este necesar acest tip de propagandă în "sprijinul" taximetriştilor.

Lăuda de sine nu miroase a bine se potriveşte la realitatea zilelor noastre când, năpădiţi de piraţi, taximetristul profesionist a ajuns să nu mai poată ţine pasul cu dările iar printre puţinii independenţi au optat să lucreze la 'plan" iar nimeni, dar absolut nimeni nu se întreabă DE CE? 
Aici ar trebui să răspundă factorii ce au luat decizii ce au schimbat ireversibil traiul taximetristului spre beneficiile elitei.
Camera Taximetriştilor din Municipiul Bucureşti (CTMB), COTAR, ADTI sunt numai câteva organizaţii reprezentative care şi-au "împărţit" atribuţiile. Ca să lămurim cine sunt le vom lua în ordine poate dintre numele ce le voi enunţa veţi recunoaşte unii "colegi" care ar fi promovat în aceste funcţii din rândul taximetriştilor:

  • Camera Taximetriştilor din Municipiul Bucureşti (CTMB)

O entitate despre care nu se ştie prea multe şi care la această oră este sub 'umbrela" Asociaţiei Profesională a Transportatorilor APT - Sindicatul Transportatorilor APT din RATB.

  • Asociaţia Naţională a Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT)

Un proiect fără autoritate legal constituită care a făcut oarece demersuri ce s-au stins în 2003 şi mă întreb de ce?

  • Asociaţia Naţională a Tansportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi

Claudiu Săpunar Preşedinte. A luat fiinţă, dacă luăm în calcul datele sumare prezentate pe website, la 29 septmbrie 2010.
Nu am regăsit nici ce ar face pentru taximetrişti sau cum ci doar că beneficiază de preţuri reduse pentru asigurări RCA, CASCO şi la serviciile de avocatură.

  • Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi 

Înfiinţată la 22 iunie 2004, este o organizaţie profesională, nonguvernamentală, nonprofit şi funcţionează conform prevederilor legislaţiei româneşti şi ale Statutului A.D.T.I. Are la baza libera asociere şi este formată din taximetrişti. Domnul Radu Viorel este presedinte deşi din prezentare reiese că ar face parte dintr-un consiliu director care-i are că membrii pe: Andreiana Costel, Diaconu Paul şi Văduva George. Nu am regăsit care ar fi statutul acestei organizaţii.

  • ASOCIAŢIA CAMERA TAXIMETRISITLOR A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI (ONG)

Despre care găsim doar cererea înregistrată pe website-ul Camerei Deputaţilor, într-o zi de duminică pe inserat şi anume 6 noiembrie 2016, la ora 22:26. Scopul Asociaţiei Camera Taximetriştilor a Municipiului Bucureşti este reprezentarea, identificarea, promovarea, susţinerea şi apărarea sistematică şi unitară a intereselor economice, profesionale, tehnice, juridice ale membrilor organizaţiei în relaţiile cu autorităţile publice, cu sindicatele şi cu alte persoane fizice şi juridice în plan intern şi internaţional. Se mai menţionează că anul înfiinţării ar fi 2009 sub OG 26/2000. NECULA MIHAELA PREŞEDINTE. Asociaţia Camera Taximetriştilor a Municipiului Bucureşti este o asociaţie profesională şi patronală cu personalitate juridică română, constituită pe durata nedeterminată, deschisă oricărei persoane juridice şi fizice interesate în realizarea scopului propus. Îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile ţării şi prevederile actului constitutiv şi statutului.

În rest ori cât ai căuta nu mai găseşti nimic şi asta mă duce la gândul că de la atâta neactivitate în slujba taximetristului Google le-a şters din căutări cum de altfel ar trebui şi noi să o facem.

Special nu m-am referit la COTAR pentru că, conform statutului,  este o organizaţie patronală reprezentativă la nivel naţional a transportatorilor rutieri de persoane, şcolilor de conducători auto, a transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, precum şi a service-urilor auto din România, având o structura federativă, cu personalitate juridică, independenţa, nonprofit, nonguvernamentală şi apolitică. Este constituită din asociaţii şi federaţii patronale care adera, prin liberă voinţă, la scopurile organizaţiei şi la prevederile statutare. Are că scop promovarea şi apărarea intereselor economice, de producţie, comercializare, financiare, juridice, administrative şi sociale ale membrilor săi, în raporturile acestora cu organele puterii şi ale administraţiei de stat, în relaţiile cu alte organe şi organisme din ţară şi din străinătate, precum şi vegherea la aplicarea corectă şi coerentă a normelor de drept în care îşi desfăşoară activitatea membrii săi, de către organismele şi autorităţile competenţe să le implementeze şi să le coordoneze, conform atribuţiilor ce revin acestora prin legi. Deci inutilă în relaţiile de reprezentare ale taximetristului deoarece COTAR lucrează numai cu transportatorii autorizaţi.

Având în vedere că din textul sus menţionat apare reprezintarea din punct de vedere juridic transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, adică rent-a-car nu pot concluziona decât că, COTAR nu ar putea vreodată să repezinte onest taximetriştii atâta timp cât îi reprezintă pe rivalii lor, găselniţa rent-a-car.

În mare cei ce au dezbătut şi promovat spre aprobare legea 38/2003 şi a REGULAMENT-CADRU PENTRU ORGANIZAREA ŞI EXECUTAREA SERVICIULUI PUBLIC DE TRANSPORT LOCAL ÎN REGIM DE TAXI aprobat prin HCL 148 din martie 2008 sunt de fapt cei ce au dus traiul taximetristului la nivelul subzistenţei şi al răbdării.
Chiar dacă acum vor să dreagă busuiocul nu voi sări cu vederea faptul că UBER este îndrumat spre rent-a-car aşa de fan.
Până atuci tot frica ne va face umili iar foametea nu ne va da putere să ne împotrivim. Voi ce ziceţi? Îi lăsăm să ne facă asta sau ne luăm soarta în mâini pentru că în definitiv arta taximetriei este în noi ce răbufnim din când în când căutând soluţii în depărtare când de fapt soluţia este în frăţia taximetriştilor.

Drumuri bune taximetrişti oriunde v-aţi află!

http://www.businessmagazin.ro/galerie-foto/actualitate/cat-castiga-un-taximetrist-in-romania-dupa-ce-plateste-combustibilul-compania-si-taxele-catre-stat-14812512

http://www.businessmagazin.ro/galerie-foto/actualitate/cat-castiga-un-taximetrist-in-romania-dupa-ce-plateste-combustibilul-compania-si-taxele-catre-stat-14812512


Toma Teodor

300- 100 plan - 4,5 lei spalat( 2 ori saptamana) - 70 lei carburant - 15 mancare, pentru ca nu te poti duce cu sufertasul la volan cel putin 3 cafele adica 3 lei, un pachet tigari15 lei, rezulta 92,5, asta inseamna la 8 ore 11,56, dar cum dvs lucrati in medie 10 ore, inseamna 9,25. aici ma refer la cei de la plan. restul decideti voi cine castiga mai mult. asta inseamna 12 ore de stat in scaun, dupa care la majoritatea mai ales a celor ce muncesc de noapte 3 beri sau cel putin un sfert de tarie si asa mai departe, urmand boli cum ar fi: festula anala, boli de nervi, de stomac, obezitate,de ficat, comotii cerebrale... si multe altele, IAR VOI nu va cereti drepturile, BRAVO VOUA.

https://www.facebook.com/groups/793145604115429/permalink/1103137723116214/?comment_id=1103209246442395&reply_comment_id=1103210376442282¬if_t=group_comment¬if_id=1478460773280805

REGULAMENT-CADRU PENTRU ORGANIZAREA SI EXECUTAREA SERVICIULUI PUBLIC DE TRANSPORT LOCAL IN REGIM DE TAXI Aprobat prin HCL 148 din martie 2008

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Inchirieri auto 01/06/2017 16:54

Intradevar afacerile nu sunt deloc incurajate la noi in tara.

florinnews 11/08/2016 09:45

Nu am regăsit nici ce ar face pentru taximetrişti sau cum ci doar că beneficiază de preţuri reduse pentru asigurări RCA, CASCO şi la serviciile de avocatură.
Tot pe aceiasi pagina era si asta - http://antti.ro/comunicat-de-presa/
Comunicat de Presa.Putin dar exista si altceva in afara de cele descrise de dumneavoastra.

Blog archives

We are social!

Recent posts