Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


CIBERNETICA TAXI.

Posted by Viorel Nicolae on November 14 2016, 07:28am

Categories: #Piraterie în transporturi, #Taxi

Un fenomen îngrijorător ia proporţii în Bucureşti: taxiurile-clonă. Tot mai mulţi oameni şi şoferi oneşti de taxi suferă de pe urma conducătorilor auto care circulă cu maşini ce, de fapt, nu sunt înregistrate la nici o firmă.
O plimbare cu taxiul prin Capitală poate deveni cea mai urâtă întâmplare din viaţă cuiva, fie el străin, provincial sau chiar bucureştean.
Pentru o călătorie cu un taxi-clona ajungi să plăteşti de 3 ori mai mult decât în mod normal. De ce? Pentru că şoferii de pe aceste maşini de fapt nu sunt înregistraţi nicăieri şi sunt greu de depistat.
Cum se practică clonarea în taximetrie? Ai un Logan cu care faci taximetrie legal şi declari că ţi s-au furat numerele de înmatriculare şi plăcuţele de autorizare. Când obţii plăcuţele noi le pui pe un alt Logan clonat şi aşa mergi cu două maşini pe aceeaşi autorizaţie de taxi. Aceşti şoferi au, de obicei, aparate fără memorie fiscală, care eliberează bonuri nefiscale. “Clone” sunt denumite şi maşinile de la firmele de taxi care s-au închis, dar şoferii merg cu ele în continuare, fără a aparate fiscale. Câteva firme de taximetrie recunosc că se confruntă cu acest fenomen.
În cazul maşinilor ce ne copiază firma, facem reclamaţie la poliţie, urmând că aceasta să le oblige să decolanteze însemnele companiei noastre, ne-a spus Dănuţ Scopuzaru, şef parc auto la Speed Taxi. Iau triplu pe kilometru   Şi nu doar la taxiurile-clona trebuie să fiţi atenţi, ci şi la şoferii pe ale căror maşini nu sunt sunt plăcuţele roşii de autorizare. Ei ajung să ceară aproape de 4 ori mai mult pentru un drum. Centrul Vechi, raiul ilegalităţilor 
Nu doar la Gara de Nord îşi fac veacul “piraţii”. Centrul Istoric al Bucureştiului este o altă locaţie preferată de ei.Cei mai mulţi taximetrişti care stau aici sunt de Ilfov sau au maşini fără plăcuţele de autorizare. Culmea, maşina Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti este parcată chiar lângă ei.
Deşi Legea 38/2003 interzice că taxiurile să staţioneze în interiorul unei alte localităţi decât cea de autorizare, şoferii de Ilfov parchează chiar pe locurile destinate colegilor din Bucureşti.
În plus, mulţi dintre taximetriştii care aşteaptă clienţi în Centrul Vechi refuză curse şi nu iau pe oricine sau aplică un tarif de trei ori mai mare decât cel normal.

Poliţia zice că face zilnic controale
În Bucureşti sunt 7.800 autorizaţii de taxi valabile şi se pare că alte 7.000 de taxiuri de Ilfov circulă şi ele prin oraş.
Reprezentanţii Brigarii Rutiere a Capitalei spun că fac controale zilnic în rândul acestor şoferi şi că pe cei veniţi din alte judeţe pe care-i găsesc că staţionează pe locurile colegilor de Bucureşti îi amendează cu 1.000 de lei. Iar pe cei pe care-i prind că nu pornesc aparatul sau că umblă cu maimuţă (dispozitiv improvizat pe maşini pentru umflă preţul pe kilometru la fiecare schimbare de viteză) îi sancţionează şi cu 5.000 de lei.Cel mai sigur e să faceţi comandă telefonică sau să folosiţi aplicaţiile de pe smartphone-uri
Că să fiţi siguri că nu veţi fi păcăliţi de taximetriştii-pirat, cel mai bine este să faceţi comandă telefonică ori să folosiţi aplicaţiile de pe mobile sau de pe tablete.
Dacă nu aveţi această posibilitate, atunci trebuie să va asiguraţi că taxiul în care vreţi să va urcaţi are pe portierele din stânga şi din dreapta-spate plăcuţele roşii de autorizare, iar numărul de pe ele să coincidă cu cel de înmatriculare al maşinii.
În plus, pe portierele din faţă, în partea de sus (stânga-dreapta maşinii), trebuie să fie trecut tariful/km, iar pe spate (stânga-dreapta) să fie specificat numărul scurt de telefon al dispeceratului de taxi şi indicativul staţiei.

În ciuda credinţei populare, taximetriştii pirat nu îşi atrag clienţii cu maşini scumpe, super-dotate, nu sunt îmbrăcaţi la costum şi nu trag obligatoriu de clienţi (spre deosebire de cei din aeroport). Să detaliem.
ÎI recunoşti după trei elemente pe care le foloseşte pentru a se camufla printre taximetrele legale.

În primul rând tariful scris mic, plasat însă regulamentar pe uşa. Dacă te uiţi cu atenţie vezi că e 3,5 RON pe kilometru, mai scump decât la Berlin. De obicei au însă tarife de 7,8 RON/KM cu un 7 care seamănă izbitor cu un 1 că să inducă în eroare un ochi insuficient de vigilent. Nu scrie însă tariful de staţionare pe ora.

Logo-ul este cel mai probabil „la mişto”, dar făcut să semene cu celelalte ale mărcilor recunoscute. Taxi-ul acesta nu are antena şi nu aparţine de vreun dispecerat. Dacă este independent, adică singur, cum de poate răspunde la fix?

Ultima şi cea mai importantă este licenţă aceea ovală dată de la Primărie. Este expirată din februarie şi nu este prinsă în nituri, cum ar trebui, ci doar lipită cu adeziv sau magnet.

Staţi cu ochii în patru dragi clienţi pentru că piraţii veghează!

CIBERNETICA TAXI.
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts