Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


CÂND BUCUREŞTENII ŞI ILFOVENII SE CEARTĂ, POLIŢIA ÎNCASEAZĂ IAR TAXIMETRIŞTII PLĂTESC

Posted by Viorel Nicolae on November 15 2016, 06:02am

Categories: #Transport, #Lege, #Taxi, #Piraterie în transporturi

De obicei, când 2 sau mai multe persoane se ceartă nu observă ce se petrece în afară câmpului de bătălie, asta provoacă vulnerabilitate şi da altora şansă să profite de "breşele din sistem", adică de neglijenţa celor dintâi (a celor care se ceartă). Dacă ar fi să transpunem, două categorii de taximetrişti se iau la harţă şi se pârăsc spre beneficiul poliţiei, iar rent-a-car le-o ia înainte fidelizand clientela de partea lor. La final, cine câştigă? Asta este întrebarea!

Războiul declarat de taximetriştii legali contra pirateriei împlineşte cât de curând doi ani. În tot acest timp ponderea piraterei în taximetria bucureşteană este tot mai mare, coantumul amenzilor aplicate de poliţie este în creştere ajugand la sume cumulate de peste 2500 de lei pe cap de taximetrist găsit în abatere, UBER şi TAXIFY îşi fidelizează clientela iar Black Cab achiziţionează terenuri în vederea entientizarii sistemului mai solid chiar în buricul târgului, chiar dacă acum vezi doamne s-au declarat falimentari.

Lipsa unor reglementări clare a dus la asta şi nepăsarea a lăsat loc de interpretare iar în topul formaţiunilor poliţieneşti ce încasează amenzi sunt pe departe cei de la Poliţia Transporturi din Aeroportul Internaţional Henry Coandă. Aceştia sunt atât de "vigilenţi" încât nu ratează nimic şi mai mult, au o relaţie bună cu media pentru că altfel nu-mi explic cum de şi cea mai mică gresala, devine un breack-în news iar asta pe timpul, banii şi imaginea taximetristului. Aş putea compara zona că pe un câmp de lupta unde, din hoiturile soldaţilor se înfruptă vulturii şi ciorile. Asta s-a căutat oare sau taximetristul este tâlhărit legal pentru că legea stipulează clar ca prima măsură fiind avertismentul de care, fotogenicii poliţişti ilfoveni au uitat. Cred că asta nu s-a predat la cursurile de instruire premergătoare acţiunilor ce cu atâta pompă media le promovează.

Cauza ar fi pirateria de care se plâng taximetriştii din capitală iar efectul se regăseşte în amenzi şi rating aducând în avantaj poliţia, media şi rent-a car. Măreaţă victorie nu bravi taximetrişti! Sunt voci din ce în ce mai multe care acuză acesta stare de fapt ca fiind în dezavantajul taximetriei transformând-o într-o adevărată vacă de muls pentru fondurile poliţieneşti pentru că dacă urmărim ştirile, observăm acţiunile vigilente ce se petrec spre sfârşitul lunii calendaristice cu precădere între 15 şi 28 iar aici se vede clar cum cioclii îşi programează vizitele.

Ironia faptului este că, amenzile aplicate sunt pe numele celui prins iar dacă stăm şi ne gândim, normal ar fi că acestea să fie dedicate transportatrului autorizat doarece taximetristul este doar şoferul nu angajatorul iar aici, brava poliţie ar trebui să considere altfel aplicarea legii sau nici despre faptul că taximetriştii nu sunt cuprinşi nici la acesta oră în Nomenclatorul de meserii nu se ştie la Ilfov? 
Sigur că orice şofer ar trebui să ştie ce documente ar trebui să aibe asupra autoturismului în timpul folosirii dar ce ne facem cu amenzile care sancţionează pirateria cum demonstraţi domnilor că este o activitate permanentă? Nu cred că aveţi cum.
Sunt cunoscute cazurile în care Poliţia a aplicat amenzi pentru neeliberarea bonului fiscal chiar dacă acesta a fost tipărit dar clientul nu a dorit să-l păstreze de parcă taximetristul l-ar scrie singur iar poliţistul nu a luat în considerare această ci faptul că l-a găsit în aparat.
Mai putem menţiona că au fost cazuri în care au amendat taximetrişti în momentul im care aceştia s-au întors pe calea de acces venind dinspre zona celor două bloculete din perimetrul aeroportului indiferent că faptul de aşi lasă clientul acolo era real. Nu mai punem şi aspectul de aşi selecta "clientela" indrumand în afară zonei de "filtru" a taxiurilor de ilfov. Tipul acesta de acctiuni, nu demonstrează decât că Poliţia Transporturi a Aeroportului Henry Coandă nu face altceva decât se răzbune pe taximetriştii bucureşteni că o replică a colegilor din capitală care-i "sancţionează" pe ilfoveni.

Circul acesta, pentru că asta este şi este cam scump, va dura mult şi bine iar în tot acest timp, UBER, TAXIFY şi Black Cab (ce va deveni Red Cab) urcă nestingheriţi pe estacadă şi poate sunt un pic în neregulă nu credeţi donilor poliţişti sau taximetristul este un peste mai uşor de prins? Asta vă întreb!

O zi minunată taximetrişti oriunde v-aţi afla vă doresc şi mai folosiţi şi voi Waze, nu de alta dar este bine rău de tot să-i vezi pe guşteri la pândă!

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts