Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


AVEM NEVOIE DE UN SINDICAT? DACĂ DA, ATUNCI SĂ FIE.

Posted by Viorel Nicolae on November 22 2016, 09:14am

Categories: #Transport, #Taxi, #Lege

Îmbunătățirea perspectivelor taximetriștilor din Romania și aici nu este vorba despre crearea de milioane de locuri de muncă cu un venit garantat. Este vorba despre crearea locuri de muncă durabile, optimizate, care să permită taximetriștilor să câștige echitabil, cu beneficii, care să le permită să plătească pentru locuințe, mâncare pe masă și susținã un stil de viață din clasa de mijloc, acolo unde le este locul.

Mai mult ca oricând este necesar ca, taximetriștii să se unească sub un sindicat, adaptat la cerințele vremurilor noi, lăsând deoparte orgoliile personale. Împreună vor reprezenta ceva, separat, nimic.
Implicarea în rândurile unui sindicat ar trebui să facã parte din gândirea taximetristului, ca împreună să fie o parte integrantă a negocierilor contractuale de muncă, semnificative pe deplin, garante a activității.

Disensiunile din trecut au uitat de principiile sănătoase ce puteau apăra locul de muncă al taximetristului, aruncând-ul sub jugul dispecerizãrii ca o formă așa zisă de ordonare, care a dus la eliminarea criteriilor ce făceau activitatea de taxi, profitabilã. 
Relațiile sănătoase, constructive între liderii și membrii trebuieau să se bazeze pe înțelegerea reciprocă și încredere alături de cooperarea reciprocă în realizarea obiectivelor lor. Aceste nevoi, la rândul său, necesitau modele democratice în toată structura organizatorică. Liderii ar fi trebui să fie selectați în mod democratic și sub rezerva de înlocuire la fiecare nivel în aparatul de conducere al sindicatului pentru a preveni scindarea acestuia și denaturarea locului de muncă.

Acum se cere mai mult ca oricând, având în vedere nivelul de trai taximetristului ce a ajuns la limita subzistenței, implicarea acestuia în activități sindicale. Este nevoie de un sindicat al taximetriștilor adaptat cerințelor și care să fie format de taximetriștii, pentru taximetriști și interesele lor.

Ce s-a întâmplat acum 12 ani nu mai poate fi reparat. Legea 38/2003 este depășită de situație lăsând loc interpretărilor care au dus la sufocarea activității din taximetrie și crearea portițelor de care profită concurența neloială în detrimentul taximetristului.

Taximetriști au o luptă de dus și au nevoie de tot ajutorul, din partea tuturor. Stând și așteptând ca altcineva să le rezolve problemele nu rezolvă nimic. 
Pe zi ce trece încasările scad, pirateria prosperă, iar unii dezgroapã morții în loc să vadă interesul de a eradica pentru totdeauna concurența neloială, denaturarea meseriei de taximetrist și tolerarea taximetriștilor care ne fac de râs prin modul în care au înțeles să practice această meserie.

Taximetriștii au nevoie de o schimbare, de oameni activi sindical, prezenți în forurile superioare de stat  care să le explice tuturor că nu sunt doar o unealtă de care te folosești și atunci când s-a învechit o arunci la gunoi.

Taximetriștii sunt parte a segmentului din transporturi. Transportatorul autorizat este cel ce prestează, calificat și atestat, această activitate. Am fost reduși la nivelul în care oricine poate blama taximetristul fără rușine, pe munca lui, pe sănătatea lui, pe cunoștințele lui. 
Noua generație a clientelei, consideră că suntem depășiți și au fraternizat cu pseudo-transportatorii ce ne fac concurență neloială. 
Frăția taximetriei la această oră este istorie sau cel puțin așa cred unii care inoculează această stare uitând că odată au fost taximetriști.

Lucrurile în favoarea lor se mișcă lent, aproape de loc pentru că nu au reprezentanți în forurile decizionale care să fi mâncat taximetrie pe pâine.
Cei ce știu cum să rezolve anumite probleme legate de activitatea din taximetrie, acționează individual sau așteaptă să-și asume laurii unei eventuale victorii iar atunci când cei ce fac ceva concret pentru această luptă, intervin din umbră bulversând  atmosfera lăsând să se creadă că nu se va rezolva nimic.

Este timpul să vă treziți și să puneți umărul la resuscitarea taximetriei, lăsând deoparte concepțiile învechite, egoul personal sau vendetele.
Importanți în această luptă sunt toți. De la patronii companiilor de taxi, liderii de organizații sindicale până la taximetriști. Toți trebuie să vă uniți în lupta contra concurenței neloiale care dorește desființarea taximetriei.

O zi bună taximetriști oriunde v-ați afla!

AVEM NEVOIE DE UN SINDICAT? DACĂ DA, ATUNCI SĂ FIE.
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts