Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


AMERICANS VIVERE! IN MEMORIAM DEFONCTORUM

Posted by Viorel Nicolae on November 6 2016, 09:25am

Categories: #Transport, #Taxi, #Piraterie în transporturi, #Dezvoltare urbana

Numai un om informat nu poate fi înşelat, o mare vorbă care acum îşi arată adevărată valoare şi care era cunoscută în vremurile din înainte de `89 ca, un om informat este un om periculos pentru sistem, mai ales dacă nu făcea parte din el.

Nu mă voi opri acum ca să descriu cum mi-a venit ideea de a scrie acest post dar pot spune că este bine să urmăreşti discuţiile pe care taximetriştii le au pe Fb. Într-una dintre acestea, atenţia mi s-a oprit la un proiect, pe care promotorul discuţiei nu a verut să-l expună pe larg considerând că "este de mare importantă" şi care ar prima în faţa combaterii pirateriei în Capitală ducând discuţia spre nivelul în care toată lumea ar trebui să facă pace. În mare, ciocul mic şi joc de gleznă, pentru că Doamna Primar este ocupată peste cap cu un proiect de mare anvergură şi de viitor.

Căutând am găsit: Proiectul zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov. Zona se va întinde până la DUNĂRE şi va fi condusă de un GUVERNATOR. Proiectul seamnă izbitor de tare cu acelaşi proiect din anii `80, când la "îndrumările preţioase" date de Nicolae Ceauşescu, Capitala şi Judeţul Ilfov ar fi trebuit să se devină zona metropolitană cu deschidere la Marea Neagră printr-un canal ce lega răul Dâmboviţa de Dunăre. La vremea respectivă şi aici vorbim de anul 1982. Ion Iliescu era Ministerul Apelor în Consiliul Naţional al Apelor. Acesta a crirticat din faşă proiectul megaloman al lui Ceauşescu care venise de la Beijing şi care dorea să facă din Bucureşti o capitală dacă nu mai mare dar cel puţin egală cu cea a marelui popor chinez.
Poate numai faptul că mătuşa sa a fost menajeră în casa Anei Pauker cea care l-a ajutat să-şi continue studiile la Institutul Energetic din Moscova (1950 - 1954) a făcut ca la vremea aceea să nu fie mazilit de Nicolae Ceauşescu.

De câţiva ani mulţi dintre primarii Capitalei au încercat resuscitarea acestui proiect dar numai Sorin Oprescu a avut tăria să îl propună sub auspiciul că "doreşte să realizeze canalul Dunăre-Bucureşti, pentru a avea unde să îi scoată pe bucureşteni sâmbăta şi duminica" acunzand de fapt o întreagă maşinărie de făcut bani pe fondurile europene din care elita şi-ar fi asigurat viitorul, iar pe lângă ei s-ar fi creiat şantiere cu termene interminabile, transformând Bucureştiului şi Ilfovul într-o zonă ce ar fi arătat ca după bombardament.

Anteriorul lui Oprescu, Adrian Videanu a demarat peste  28 de proiecte şi care după părea domniei sale ar fi trebui să blocheze Bucureştiul timp de doi ani şi jumătate. Dacă stăm să ne gândim un pic la continuitatea acestor proiecte putem spune că Oprescu a finalizat ce au demarat cei dinaintea lui iar acum parcă timpul a stat pe loc.
Avem cel puţin trei proiecte demarate şi nefinalizate încă dar care sufocă traficul şi în orele de vârf întind nervii şoferilor la maxim.

 

  •  Pasajul Berceni

 Lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului, a cărui lungime este de 356 de metri, au început în primăvară anului 2014 şi ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2015. La dată de 24 august 2016, Consilierii Generali ai Municipiului Bucureşti au aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare a CGMB, prelungirea perioadei de implementare a proiectului de ,,Modernizare infrastructură rutieră Piaţă Sudului" până la dată de 31 decembrie 2018.

  • Magistrala de metrou Drumul Taberei

Linia de metrou din Drumul Taberei se construieşte deja de patru ani şi jumătate. Ar fi trebuit să fie gata în trei. Dan Costescu Ministrul Transporturilor a subliniat anul acesta că la jumătatea anului viitor este un termen realist pentru finalizarea construcţiei metroului după vizită avută pe şantier. Modă asta cu vizitele a avut-o şi Ponta iar la vremea respectivă declara cu trâmbiţe şi surle că este pe ultima sută de metri.

  • Pasajul Ciurel

 Doamna Firea a luat în mâini problema pasajului Ciurel şi a început să facă “ordine”, să schimbe proiectul, să grăbească lucrurile. Ceea ce în teorie n-are cum să fie nasol. Doar că practica e pe cale să ne omoare, imediat ce se dă drumul acestui pasaj. Ideea e să muţi traficul din zona Semănătoarea şi să mai eliberezi Bulevardul Iuliu Maniu. Ceea ce e super corect, că ieşirea aia din Militari este un coşmar.

Doar că drumul este gândit să treacă fix printr-o zonă care e extrem de circulată de studenţi: Regia. De fapt, aproape că e o zonă izolată, că sunt destul de puţine maşini care trec pe acolo şi alea numai dacă au treabă. Iar aici sunt fix 3 probleme: 

Traficul oricum este praf la Orhideea, pe sub pasajul Basarab. Intersecţia aia e gândită prost, semafoarele nu sunt setate pentru a da cât mai mult timp celor de pe Splai, maşinile fac stânga în loc să o ia înainte etc. Problema ar trebui să se rezolve parţial cu timpi mai lungi pe semaforul de la punctul 1.
A doua problemă e podul de pe Splai din dreptul Politehnicii. Ştiţi câţi studenţi trec pe podul ăla? Toţi. Fie că merg în parc, coboară din autobuzul 601 sau merg pe la Piranha şi celelalte terase, mii de tineri tranzitează zona aia. De unde rezultă limita de viteză la 30 sau 40 km/h. Deci degeaba laşi semaforul mai mult pe verde la Orhideea dacă te mişti încet aici.
A treia problemă e podul de pe Splai de la staţia de metrou Semănătoarea (Petrache Poenaru). Studenţii care nu coboară la Grozăveşti, coboară la Semănătoarea. Iarăşi, vorbim de mii de oameni care trec pe acolo şi care în prezent au câteva treceri de pieton şi un singur semafor.

Dincolo de faptul că nu se ştie de unde va scoate atâta amar de bani, primarul Capitalei Doamna Firea, nesocoteşte şi expertiza preşedintelui fondator al PSD, partidul care a făcut-o primăriţa, şi vrea să facă Bucureştiul port la Dunăre.
Nemaiavând răb­dare să aştepte anul 2030, când e prevăzută în Master Planul de Transport începerea investiţiei, Gabriela Firea vrea că municipalitatea să preia dezvoltarea proiectului „Bucureşti, port la Dunăre“.
Ea a anunţat că vor fi făcute studii de fezabilitate şi se va încerca accesarea de fonduri europene astfel că Bucureştiul să aibă cale navigabilă printr-un canal care să conecteze răul Dâmboviţa cu fluviul Dunărea.

Această oportunitate legată de Planul de mobilitate urbană 2016-2030 pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov penrtu realizarea uni sistem de transport eficient, integrat, durabil şi sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială şi teritorială şi care să asigure o bună calitate a vieţii, este o himeră megalomanică ce ne aduce aminte de vremurile socialiste când totul era construit rapid de dragul termenelor. Diferenţa este că atunci, se grăbeau de frica represaliilor iar acum de dragul atragerii de fonduri europene ceea ce ar genera anumite procente deloc neglijabile în visteria politicului.

Dacă tot vorbim de oportunităţi şi oportunişti, nici bine nu se demarase acest proiect megalomanic că deja Capitală era sub asediul taximetriştilor ilfoveni ce peste noapte, au obţinut autorizaţii de Ilfov că de, se va dezvolta transportul public de persoane. Sincer nu ştiu ce au înţeles domnii primari ai localităţilor ilfovene dar este vorba de anul 2030 nu de 2016 când există încă Legea 38/2003 ce reglementează acest aspect. Să fie vorba de faimsul protocol? Nu ştiu dar ştiu că va cam grăbiţi!

Ca argument vă prezint anunţul înregistrat sub numărul 32629/06.11.2014, pe care-l făcea Vasile Cimpoeru, Primar în 2014, al Localităţi Bragadiru din Ilfov, privind declanşarea atribuirii de şapte autorizaţii taxi, având numerele de ordine, 08, 29, 30, 35, 37, 38 şi 40.
Nimic ilegal dacă numărul 40 nu-mi sarea în ochi, dacă ar fi să ne luăm după încă nemodificata Lege 38/2003 Legea taximetriei ce îşi are efectele pe tot teritoriul naţional şi care stipulează clar că se alocă patru autorizaţii la mia de locuitori.
De unde o avea domnul Primar din Bragadiru 40 de mii de locuitori poate domnia lui nu ştie dar  Bragadiru are o populaţie de 15.329 de locuitori cel puţin la nivelul anului 2014.

În loc să emiteţi pe bandă rulantă autorizaţii de taxi  ce pun în ipostaze sancţionabile oamenii de bună credinţă pentru avantajul material al elitei, mai bine v-aţi gândi ce forţă de muncă calificată ar fi disponibilă pentru acest proiect megalomatic sau nu prea aveţi de unde domnilor primari?Luând în considerare cum reacţionează tineretul în faţă calamităţilor şi cât de greu îi este unui anteprenor să găsească forţă de muncă în Judeţul Ilfov, mă cam îndoiesc că se va finaliza în timp util Planul de mobilitate urbană sau cerem ajutor în China că tot de acolo a venit inspiraţia pe vremuri şi neplicabilitatea ce îşi va avea efectele azi.

O zi bună taximetrişti oriunde v-aţi afla!

http://www.dcnews.ro/cum-va-arata-metroul-bucurestean-in-2020-si-2030_369947.html

http://www.dcnews.ro/cum-va-arata-metroul-bucurestean-in-2020-si-2030_369947.html

Planul de mobilitate urbană durabilă 2016-2030
Regiunea Bucuresti – Ilfov
Listă de proiecte

https://grupulfloreasca.files.wordpress.com

Anuntul numarul 32629/06.11.2014 al Primariei Bragadiru Ilfov

Anuntul numarul 32629/06.11.2014 al Primariei Bragadiru Ilfov

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts