Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


RCA, ASF O MARE PACOSTE! CAM SCUMP! ACOLO ESTE MAI IEFTIN!

Posted by Viorel Nicolae on July 15 2016, 10:24am

Categories: #Transport, #ASF, #RCA, #Politica

Mulţi dintre noi mai îşi aduc aminte cum la data de 17 decembrie 2015, pe un ger de-ţi venea să nu ieşi din maşină, şase organizaţii din domeniul transporturilor sub bagheta Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), au mobilizat 10.000 de şoferi cu vehiculele din dotare şi s-au adunat în fata Sediului Guvernului între orele 10:00 - 15:00, la Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva poliţelor RCA "scăpate de sub control".
Toate bune şi frumoase. S-a blocat centura Bucureştiului, câteva artere de circulaţie şi Piaţa Victoriei. Jandarmi, instalaţie de sonorizare, steaguri tricolore, pancarde cu sloganuri anti mafia, în fine tot tacâmul.
În jurul prânzului o delegaţie a mers la masa negocierilor care au avut ca puncte principale:

  • Intervenţia autorităţii pentru un cost al primei RCA suportabil de către transportatori, în condiţiile în care tariful RCA a ajuns să crească cu peste 300% în ultimele 6 luni pentru activitatea de transport persoane şi transport marfa, inclusiv taxi;
  • Eliminarea supraacizei începând cu data de 1 ianuarie 2016;
  • Intervenţia Guvernului pentru modificarea actelor normative (decizii ORDĂ) prin care operatorii de transport sunt obligaţi să plătească sume enorme pentru drepturile de autor, deşi obiectul lor de activitate îl constituie transportul de persoane şi nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale în autobuze;
  • Sprijin pentru modificarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe;
  • Urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate şi aprobate în Comisiile de dialog social (modificarea HG 69), documente care ar trebui înaintate la Guvern sau la Monitorul Oficial pentru publicare.

Şi gata! Sau cel puţin asta au crezut cei ce s-au sesizat de mărirea birurilor pe capul transportatorilor şi nu numai.

De atunci şi până acum, poliţele auto obligatorii (RCA) pentru transportatori s-au scumpit cu peste 40% în decurs de şapte luni, proprietarii de camioane, autoutilitare şi vehicule de transport persoane fiind nevoiţi să scoată acum din buzunar în medie în jur de 4.500 de lei pentru asigurarea anuală RCA, arată prima statistică oficială pe acest segment de clienţi a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Cea mai mare creştere a tarifului pentru RCA, de 47%, a fost înregistrată pe segmentul autocamioanelor unde prima medie ajungea la 4.500 de lei în luna ianuarie a acestui an faţă de circa 3.000 de lei în vara anului trecut, în timp ce pe segmentul vehiculelor destinate transportului de persoane prima medie a crescut cu 36%, până la 5.800 de lei.

În România sunt înmatriculate circa 67.000 de camioane, iar gradul lor de cuprindere în asigurare este de 90%, ceea ce înseamnă că asigurătorii încasează circa 300 de mil. lei anual doar pe această nişă de piaţă. În prima lună din acest an companiile de asigurări au vândut 3.000 de poliţe RCA pentru transportatori din care au încasat 13,5 mil. lei.

Discriminarea, pentru că asta ar fi cuvântul potrivit dacă urmărim categoriile la care s-a făcut referire, nu se opreşte aici iar şoferii tineri vor băga adânc mâna în buzunar, mai ales dacă sunt proprietarii unor autoturisme cu motoare puternice. Astfel, un conducător auto cu vârsta până în 30 de ani cu o maşină cu motor de 2000 de centimetri cubi are o poliţă în valoare de 3200 de lei, încheiată pe 12 luni. De la 1 ianuarie, acelaşi şofer va plăti în jur de 3700 de lei. Un conducător auto cu vârsta peste 30 de ani va avea o poliţă mai mică. La acelaşi tip de autoturism, şoferul mai în vârstă plăteşte doar 790 de lei acum, iar de anul viitor aproximativ 900 de lei.

Perversă Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF) a luat în ultimele două luni de zile câteva măsuri care ar trebui să ducă la ieftinirea poliţelor RCA. Ca urmare, asiguratorii au acum libertatea de a acorda orice discount de preţ consumatorilor cu un istoric de daunalitate bun, a interzis asiguratorilor să facă mişcări care să umfle tarifele RCA, fără a avea un motiv solid şi a mai decis eliminarea componentei Carte Verde în cazul vehiculelor care, din cauza limitărilor tehnice sau juridice, nu pot circula în afara teritoriului României.
Cel puţin acum ASF nu poate spune că în şapte luni nu a făcut ceva. Ce? Praf de aruncat în ochii şoferilor şi al transportatorilor autorizaţi care au crezut că va fi bine.

Luna trecută, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a transmis că respinge noul proiect de lege legat de tarifele RCA, pe motiv că nu va determina o reducere a preţurilor pe acest segment.
"Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) respinge noul proiect de lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă (RCA) pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule, înaintat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la Parlament şi Ministerului Finanţelor Publice, deoarece în formă actuală nu conduce la o reducere a preţurilor pe segmentul RCA şi presupune doar obligaţii pentru asiguraţi, atât persoane fizice, cât şi juridice, fiind redactat numai în interesul companiilor de asigurări.

Încă din luna octombrie a anului trecut, UNTRR a prezentat ASF poliţe RCA încheiate de companiile de transport, unde se puteau observa creşteri de până la 300% comparativ cu poliţele precedente, lucru confirmat şi de Consiliul Concurentei în urma anchetei realizate în cadrul companiilor de asigurări: în perioada iunie 2015 - ianuarie 2016, tarifele RCA pentru transportul de marfă au crescut între 19% - 183%, iar pentru transportul de persoane creşterile au ajuns la 226%", se arată în comunicatul UNTRR.
Astfel transportatorii cer Parlamentului ca Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să ia măsuri ferme în ceea ce priveşte reducerea tarifelor RCA. În caz contrar, ei ameninţa că vor organiza proteste de o mai mare amploare decât cel din decembrie 2015. Când şi unde nu ştim dar va fi.

Pericolul major este că întreaga industrie de transport este în situaţia de a opri activitatea sau o vor muta în afara graniţelor pentru că numai în 2015 RCA depăşise cotele din Austria şi Germania iar asta este grav.
Nu înţeleg cum, în situaţia economică precară în care se afla România, "băieţii deştepţi" de la ASF, Ministrul Transporturilor, Parlament şi Guvern pot crede că dacă vi în şapte luni cu reforme "spoite" se va rezolva o problemă ce tinde să ajungă la valoarea vehiculului ca să nu scriu mai mare.

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts