Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Taxi Observator

Taxi Observator

Arată cam cum şi ce se întâmplă în transportul de persoane, de la lege la tocmeală şi întâmplări reale.Vă doresc lectură plăcută!


PIRATERIA O ARTĂ MACABRĂ

Posted by Viorel Nicolae on July 8 2016, 02:06am

Categories: #Transport, #Piraterie în transporturi

Conceptul de low cost bus: ieftin şi ilegal pentru că nu are cum să fie altfel având în vedere calculul matematic pe care orice transportator autorizat şi-l face, se bazează pe credulitatea romanilor şi pe PCR (pile, cunoştinte şi relaţii
În decursul timpului am scris despre piraterie de la semnalări până la "cearceafuri" întregi, după cum spunea un bun prieten de al meu şi care nu credea că cititorul ar avea atâta răbdare să digere atâta material. Reacţiile stârnite în rândul cititorilor m-au determinat să continui în lupta asta oarbă împotriva pirateriei care acum a atins valori mai înalte, ceea ce mă duce cu gândul la corupţia ce a ajuns la aceleaşi cote ca pirateria.

În disperarea de a nu-şi închide porţile unii transportatori autorizaţi spoiesc gardul iar înăuntru plasează leopardul şi lăsând glumă deoparte, aş putea spune că plasează o bombă cu efect întârziat atât la nivelul siguranţei rutiere cât şi la nivelul gradului de confort care ar trebui să-l ofere.
Cred că inspiraţia le-a venit de la companiile aeriene care au îndesat scaunele încât sardinele stau mai lejer în comparaţie cu românaşii noştri pe parcursul zborului. Aici companiile low cost îndeplinesc doar standardele NOM de diminuare a populaţiei pentru ca supra aglomerează aeroplanele în dorinţa de a fi profitabile şi în detrimentul altora care se chinuie să îşi respecte standardele prevăzute.

Să revenim pe pământ. În taximetrie nu mai este un secret de mult cam cum este definită pirateria. "Băieţii deştepţi", membrii cotizanţi la PCR şi cu maşinuţe spoite elegant dar low cost sunt în stare să care 10 negri mititei în viu şi îndesaţi cu o singură condiţie să nu ocupe scaunul şoferului. Văzându-i pe fraţii lor, pentru că nu de puţine ori unii dintre colegii noştri se bat pe burtă cu piraţii ca "publicul elevat" prefera acest nou tip de transport public, au început şi ei să facă la fel. Astfel, să te ferească domnul să nu iei de 5 în sus că eşti blestemat pe viaţă. Ce contează că nu este maşina lor şi mai dă-l în masa de patron, pardon fraier.

Fraţii mai mari ai taximetriştilor, cei ce au autobuze, ce au gândit? Bai dacă la turisme şi avioane merge, haideţi să implementăm şi noi sardina low cost că avem cu cine şi mai ales avem cu ce.
România rămâne ţara tuturor posibilităţilor, mai ceva decât SUA, acum o sută de ani. Cel mai recent exemplu vine din transportul de călători. O agenţie de turism din capitală efectuează curse de transport călători pe mai multe rute din ţară, deşi nu deţine licenţe. Conceptul se poate numi „cursă ocazională regulată", deşi reprezintă o contradicţie în termeni. Iniţiativa contravine legilor în vigoare, dar este promovată intens pe internet şi în presă. Iar călătorul se bucură de costul redus al biletelor până vine controlul şi îl lasă cu bagajele în câmp relatau cei
Cursele interjudeţene de călători sunt complet reglementate în România şi statul plăteşte bugetari din mai multe instituţii pentru ca sistemul să funcţioneze. Biroul care gândeşte legislaţia în domeniu este Direcţia de Transport Rutier a Ministerului Transporturilor, programul naţional de transport este conceput de Autoritatea Rutieră Română (ARR), licitaţiile se organizează prin Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR), licenţele de traseu pentru câştigătorii atribuirilor le eliberează tot ARR, iar partea de verificare şi control cade în sarcina Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Traficul Rutier (ISCTR).

Nici nu mă miră ca operatorul de transport este bucureştean care impune conceptul confuzant de curse ocazionale regulate este Memento Bus, parte a grupului Cristian Tour, patronat de omul de afaceri Cristian Pandel. Acesta nu poate spune că nu cunoaşte legea dar cred că este cel puţin inconştient pornind un sistem ca acesta de "curse ocazionale". Cineva ar trebui să-i amintească domnului că dacă RATB-ul îşi permite să transporte ocazional piticii pe la diverse ocazii înghesuindu-i acelaşi lucru nu-l faci cu oamenii mături pe distanţa lungi, nu de alta dar expui pe toată lumea la riscuri majore pentru că dumneata, Cristian Pandel, să-şi mai bagi câţiva firfiriei, pentru că de rentabilitate la acest gen de transport nici nu poate fi vorba, în cont.

Alt aspect este de ne implicare a organelor de control care ar trebui să stopeze toate tipurile sau inventivi malefici care au "idei" geniale pe spinarea tuturor inclusiv a Statului ce însumează mai puţin fiind vorba de curse ocazionale. Aici am o întrebare care cred că nu va primi răspuns niciodată, cum se face ca taxiurile ilegale îşi fac treaba şi acum ditamai autobuzele ca de restul care au trecut în codul CAEN alte tipuri de transporturi terestre ştim?

Îngrijorător este că raportul celor ce practica pirateria în domeniul transporturilor este din ce în ce mai mare iar cei ce se chinuie, pentru că asta ar fi definiţia stări de fapt, cât de curând vor pune lacătul pe uşi.

PROFIT RO

PROFIT RO

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

Blog archives

We are social!

Recent posts